Instagram Ivana Pirizović
ŠKOLJKASTI DIZAJN

Oduševio nas je custom made grudnjak koji je nosila naša influencerica, otkrila nam je sve detalje

Radi se o zajedničkoj ideji Ivane i Nikoline Pirizović, a ovaj neobičan modni komad inspiriran je morem i Venerom.

Radi se o zajedničkoj ideji Ivane i Nikoline Pirizović, a ovaj neobičan modni komad inspiriran je morem i Venerom.

Jedna od naših najistaknutijih influencerica Ivana Pirizović oduševila je nedavno zanimljivim outfitom kojeg je kreirala njezina sestra Nikolina, modna dizajnerica koja stoji iza brenda Silimari. Ona je prije godinu dana pokrenula brend nakita koji je nazvala po barci njihovog djeda na kojoj su provele djetinjstvo, a u kojem se fokusirala na kreacije inspirirane morem i prirodom. Ovog puta sestre su odlučile pokušati nešto drugačije i zanimljivije i to odlično predstavile na jednom eventu na Lošinju - radi se o custom made grudnjaku u školjki koji je Ivana odlično uskladila sa slip suknjom i lanenom košuljom.

image
Instagram Ivana Pirizović

"Više toga je stajalo iza inspiracije i sada kada malo bolje razmislim, kao da sam sve točke u vremenu povezala ne bih li došla do toga - od mora, šuma mora, mitologije, elemenata mora, zalaska sunca pa sve do ‘Rođenja Venere‘ Sandra Botticellija... Zanimljivo, doma imamo skulpturicu koja je inspirirana tim djelom i moja sestra je oduvijek bila opsjednuta njome tako da mislim da se takve sitne točke u vremenu isprepliću i dovode do toga da kreiramo ovakve stvari zajedno, svaka sa svojim ulogom i dijelom koji najviše razumije", ispričala nam je Ivana Pirizović.

image
Instagram Ivana Pirizović

Njezina vizija bila je "lebdeći" top bez vidljivih spojeva, a željele su postili look u kojem se isprepliće sirena i silueta božanstva, odnosno Venera.

"Ideja je bila dobiti kreaciju koja izgleda golo, a zapravo je cijelo tijelo pokriveno", kaže Ivana. Proces izrade je tekao uz zajednički brainstorming i zapravo je najvažnije pitanje bilo - kako će se taj grudnjak nositi?

"Dok sam ja inzistirala na lebdećem grudnjaku, seamless spojeva, moja sestra je naginjala praktičnosti i smišljala kako će taj grudnjak učiniti nosivim i udobnim i smišljala kako napraviti naramenice. Presudila je moja ludost i jasna vizija i želja za time da postignem efekt kakav i jesam, a taj je da se ljudi pitaju - kako to stoji na tebi? Ako se i vi pitate kako stoji - zalijepljeno je. Proces izrade ostat će tajna jer je u njega zaista uloženo puno vremena i strpljenja, a korištene su i detaljno brušene pacifičke školjke kako bi poprimile zakrivljeni oblik. Samo ću napomenuti da smo na grudnjaku radile i po noći, a u par navrata sam i zaspala od iscrpljenosti", priznala je Ivana.

Kreatorica svilene suknje koju je kombinirala s grudnjakom talentirana je dizajnerica Anamarija Filipović koja stoji iza branda Filia Design. "Anamarija kreira sve ludosti koje ja poželim, a s njom sam htjela postići taj rep sirene - ali u stvarnom životu i na kopnu. Suknja se vuče po podu i zapravo joj se ne nazire kraj pa i ona doprinosi tom lebdećem looku i eteričnosti - zapravo kada pogledaš, ne znaš što se događa i gdje look počinje, a gdje završava i mislim da je u tome čarolija. Košulja se u look uplela neplanirano - nabacila sam je na kraju jer mi je bilo malo hladno, a i grudnjak je postajao malo težak, ali na kraju mislim da je savršeno doprinijela nonšalantnosti looka, jer ju po svom starom običaju nisam niti popeglala", kaže Ivana.

Linker
06. rujan 2024 13:36