PROFIMEDIA/CANVA
Bakrena revolucija

Ovu nijansu u posljednje vrijeme biraju mnoge slavne dame, a kako i ne bi kad je tako efektna

Meghan Markle, Cindy Crawford i Victoria Beckham obožavaju komade u bakrenoj boji koji izgledaju spektakularno.

Meghan Markle, Cindy Crawford i Victoria Beckham obožavaju komade u bakrenoj boji koji izgledaju spektakularno.

U posljednje vrijeme, odjeća u boji bakra postala je nezaobilazan trend na modnoj sceni, ali i među poznatim damama. Ova topla, zemljana nijansa koja balansira između crvene, smeđe i zlatne njihov je sve češći odabir. Bakrena boja odiše elegancijom, ali i nečim pomalo odvažnim. Njena metalik nijansa daje dozu luksuza svakom komadu odjeće, bilo da se radi o večernjoj haljini, elegantnom sakou ili ležernom džemperu. Mnoge modne kuće prepoznale su taj potencijal i uključile bakrenu boju u svoje kolekcije, bilo u obliku sjajnih materijala, svilenih tkanina ili jednostavnih pamučnih komada.

Nisu joj odoljele niti poznate dame pa se tako u elegantnom outfitu koji kombinira košulju i hlače u boji bakra nedavno pojavila i Meghan Markle (43) u jednom od svojih posjeta Kolumbiji s princom Harryjem. Bakrena haljina ili košulja mogu biti dovoljno upečatljive same po sebi, kao recimo košulja koju je izabrala Meghan iz kolekcije Victorije Beckham, ali mogu poslužiti i kao izvrsna baza za dodatke poput zlatnog nakita. Meghan se odlučila za jednostavnu zlatnu ogrlicu, jer uz svilenkaste hlače bakrene boje marke La Ligne nije bilo potrebno pretjerivati s nakitom.

image

Meghan Markle na "Responsible Digital Future" forumu u Kolumbiji

JUANCHO TORRES/AFP/PROFIMEDIA

Ovoj popularnoj boji nije odoljela ni jedna od najpopularnijih američkih ljepotica i model Cindy Crawford (58). Nedavno je zablisala u bakrenoj midi haljini na preklop s dugim rukavima. Izgled je upotpunila salonkama na vezanje, svjetlucavom Saint Laurent clutch torbicom i upečatljivim naušnicama.

image

Cindy Crawford

CHRISTOPHER PETERSON/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Osim hlača i košulje u bakrenoj boji koje je za "Responsible Digital Future" forum u Kolumbiji izabrala Meghan, Victorija Beckham u svojoj kolekciji ima više komada u ovoj boji - elegantne hlače na crtu s pripadajućim remenom, dolčevitu i pulover, što daje naslutiti da joj je posebno naklonjena.

Bakrena boja posebno je popularna u jesen i zimu, kada se modni svijet okreće toplijim tonovima. No, nije ograničena samo na hladnije mjesece. Zbog svog sjaja i reflektivnih svojstava, može se nositi i tijekom proljeća i ljeta, a osobito u večernjim prilikama. Izabrali smo nekoliko komada koji vam mogu poslužiti kao inspiracija.

image

Reserved duga košulja (cijena: 15,37 eura)

RESERVED
image

Loro Piana vesta od kašmira (cijena: 2000 eura)

MY THERESA
image

Max Mara bakrena haljina (cijena: 678 eura)

MY THERESA
image

Ulla Johnson bakrena bluza (cijena: 267 eura)

MY THERESA
image

S. Oliver bluza (cijena: 58,99 eura)

ZALANDO
image

Touché Privé bluza (cijena: 29,95 eura)

ZALANDO
image

Solana kombinezon (cijena: 49,77 eura)

ZALANDO
Linker
05. rujan 2024 11:11