Jutro je nježno, sredina dana nosi energiju i užurbanost, dok večer polako prelazi u tišinu, tražeći nešto posebno. Za svaki ugođaj dana, posebno u blagdansko vrijeme, postoji jedna vrsta vina koja mu savršeno odgovara i potencira ga.
Fina pečenja, namazi, slatki zalogaji i druge omiljene blagdanske slastice najbolje klize niz grlo uz zavodljive okuse - pjenušca! Mnogima je onaj ‘tihi pop‘ znak da blagdansko slavlje može započeti. Lagani i i elegantni okusi tada ispunjavaju usta nježnim mjehurićima, idealno komplementiraju svim jelima i podsjećaju nas na svečanost trenutka. Pitanje je samo kada je najbolje uživati u ovim ukusnim mjehurićima? Odgovor je jednostavan - baš uvijek, ako znamo kako!
Blagdanski brunch s curama
Lagane note pjenušca najbolja su pozivnica za opuštanje u društvu prijatelja i obitelji. Zato ih je idealno povezati s blagdanskim brunchom u kojem dan počinje baš kako treba - slavljeničkom notom. Jedna od zvijezda u blagdanskom scenariju punom užitaka sigurno je cava - koja je svojom delikatnom aromom očarala entuzijaste pjenušavih vina diljem svijeta. Ovo vino španjolskog podrijetla proizvodi se istom metodom kao i šampanjac, a mnogima je omiljeni izbor kada se bira među pjenušavim opcijama.
Zamislite tostirane kriške finog bageta obogaćene kremastim sirom i dimljenim lososom, uz tek nekoliko kapljica limunovog soka. Priključimo još k tome pažljivo odabrane komade svježeg voća i tostirane bademe - dobivamo savršenu kulisu za druženje s curama, zar ne? Ako još k tome pridodamo čašu cave, uvest ćemo svježinu koja će savršeno nadopuniti bogate okuse, a raspoloženje napraviti baš blagdanskim! Zato ovu cavu biramo kao savršen dodatak blagdanskom branchu s curama!
Harmonija svečanog blagdanskog obroka
Naravno da niti jednom ozbiljnijem blagdanskom obroku ništa ne laska bolje od cave! Istodobno je nenametljiv i uvjerljiv, a dopušta nam da uzmemo najbolje iz svijeta bogatih okusa koje krase naš blagdanski stol. Od raskošnih pečenja, bogatih priloga možda i egzotične salate, pa onda i slatkih zalogaja - cava je ta koji spaja ove kulinarske svjetove i poentira u blagdanskom duhu. Idealno se sljubljuje s bakalar paštetom ili kavijarom, a spremno se i nadovezuje na tatarski biftek. Suptilno pratiti predjela poput kamenica, raviola s kozicama ili laganih salata s morskim plodovima. Ne zaboravimo da se cava izvrsno snalazi i u ulozi aperitiva - priprema nepce i otvara apetit za sve ono fino što nas čeka.
Kako odabrati savršen pjenušac?
Kako za već dobro dobro istrenirana nepca, tako i za one koji se tek namjeravaju prepustiti svijetu profinjenih užitak - odabir cave je sasvim lagan! U tom svijetu postoji jedno ime koje ne treba posebno predstavljati - Freixenet Cordon Negro.
Ova cava izašao je iz radionice Freixeneta za kojemu nerijetko tepaju da je svjetski šampion u u proizvodnji pjenušaca. Freixenet Cordon Negro od prvotnog lansiranja 1974., uspio je zadržati ono po čemu je najprepoznatljiviji - osvježavajućoj i pitkoj cavi. Svojom elegantnom i legendarnom crnom matiranom bocom ne prestaje osvajati srca već 50 godna, a danas se distribuira u 130 zemalja svijeta. Poseban karakter ovog pjenušca proizašao je iz najcjenjenije, klasične metode vrenja u boci, koja se odvija 14 mjeseci u tišini podruma u srcu Katalonije. A rezultat? Svježa i delikatna voćna aroma koja blagdanskim jelima daje notu posebnosti i prepoznatljiv okus koji dugo pamte okusni pupoljci.
Za one koji žele više
Blagdani su dugi, a bogat potencijal cave Cordon Negro omogućuje nam i pripremu popularnog koktela mimoza. Osvježavajući spoj pjenušavog vina cave i svježe cijeđene naranče savršen je za sve one koji vole mjehuriće s citrusnim notama te je savršen za predah u danu ili za onaj brunch kojeg dugo planirate sa svojim prijateljicama. Dostojan novogodišnje proslave, tu je koktel CORDON koji kombinira citrus, džin i cava pjenušac.
U ovom razdoblju, mjehurići u elegantnim okusima tako postaju blagdanski začin koji savršeno naglašavaju svečanost trenutaka - važno je samo izabrati svoj.
Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Freixenet
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....