Pjenušac je idealna nadopuna slavlju

 PEXELS
Gozba za nepce

Jedna vrsta pjenušavog vina idealna je nadopuna jelima i slavlju, a znamo kada je i kako najbolje uklopiti u blagdanski meni

Jutro je nježno, sredina dana nosi energiju i užurbanost, dok večer polako prelazi u tišinu, tražeći nešto posebno. Za svaki ugođaj dana, posebno u blagdansko vrijeme, postoji jedna vrsta vina koja mu savršeno odgovara i potencira ga.

Jutro je nježno, sredina dana nosi energiju i užurbanost, dok večer polako prelazi u tišinu, tražeći nešto posebno. Za svaki ugođaj dana, posebno u blagdansko vrijeme, postoji jedna vrsta vina koja mu savršeno odgovara i potencira ga.

Fina pečenja, namazi, slatki zalogaji i druge omiljene blagdanske slastice najbolje klize niz grlo uz zavodljive okuse - pjenušca! Mnogima je onaj ‘tihi pop‘ znak da blagdansko slavlje može započeti. Lagani i i elegantni okusi tada ispunjavaju usta nježnim mjehurićima, idealno komplementiraju svim jelima i podsjećaju nas na svečanost trenutka. Pitanje je samo kada je najbolje uživati u ovim ukusnim mjehurićima? Odgovor je jednostavan - baš uvijek, ako znamo kako!

Blagdanski brunch s curama

Lagane note pjenušca najbolja su pozivnica za opuštanje u društvu prijatelja i obitelji. Zato ih je idealno povezati s blagdanskim brunchom u kojem dan počinje baš kako treba - slavljeničkom notom. Jedna od zvijezda u blagdanskom scenariju punom užitaka sigurno je cava - koja je svojom delikatnom aromom očarala entuzijaste pjenušavih vina diljem svijeta. Ovo vino španjolskog podrijetla proizvodi se istom metodom kao i šampanjac, a mnogima je omiljeni izbor kada se bira među pjenušavim opcijama.

image

Cave se dobiva najcjenjenijom, klasičnom metodom vrenja u boci, nekada zvanom i ‘šampanjska metoda’

FREIXENET

Zamislite tostirane kriške finog bageta obogaćene kremastim sirom i dimljenim lososom, uz tek nekoliko kapljica limunovog soka. Priključimo još k tome pažljivo odabrane komade svježeg voća i tostirane bademe - dobivamo savršenu kulisu za druženje s curama, zar ne? Ako još k tome pridodamo čašu cave, uvest ćemo svježinu koja će savršeno nadopuniti bogate okuse, a raspoloženje napraviti baš blagdanskim! Zato ovu cavu biramo kao savršen dodatak blagdanskom branchu s curama!

image

Pjenušac je idealna nadopuna blagdasnkim zalogajima

PEXELS

Harmonija svečanog blagdanskog obroka

Naravno da niti jednom ozbiljnijem blagdanskom obroku ništa ne laska bolje od cave! Istodobno je nenametljiv i uvjerljiv, a dopušta nam da uzmemo najbolje iz svijeta bogatih okusa koje krase naš blagdanski stol. Od raskošnih pečenja, bogatih priloga možda i egzotične salate, pa onda i slatkih zalogaja - cava je ta koji spaja ove kulinarske svjetove i poentira u blagdanskom duhu. Idealno se sljubljuje s bakalar paštetom ili kavijarom, a spremno se i nadovezuje na tatarski biftek. Suptilno pratiti predjela poput kamenica, raviola s kozicama ili laganih salata s morskim plodovima. Ne zaboravimo da se cava izvrsno snalazi i u ulozi aperitiva - priprema nepce i otvara apetit za sve ono fino što nas čeka.

image

Pitka cava odlično se slaže uz predjela poput bakalar paštete, kavijara, tatarskog bifteka

FREIXENET

Kako odabrati savršen pjenušac?

Kako za već dobro dobro istrenirana nepca, tako i za one koji se tek namjeravaju prepustiti svijetu profinjenih užitak - odabir cave je sasvim lagan! U tom svijetu postoji jedno ime koje ne treba posebno predstavljati - Freixenet Cordon Negro.

image

Freixenet Cordon Negro Brut sazrijeva u boci između 14 mjeseci pa je zato odličan odabir za sve ljubitelje reskog pjenušavog vina s izraženim karakterom

FREIXENET

Ova cava izašao je iz radionice Freixeneta za kojemu nerijetko tepaju da je svjetski šampion u u proizvodnji pjenušaca. Freixenet Cordon Negro od prvotnog lansiranja 1974., uspio je zadržati ono po čemu je najprepoznatljiviji - osvježavajućoj i pitkoj cavi. Svojom elegantnom i legendarnom crnom matiranom bocom ne prestaje osvajati srca već 50 godna, a danas se distribuira u 130 zemalja svijeta. Poseban karakter ovog pjenušca proizašao je iz najcjenjenije, klasične metode vrenja u boci, koja se odvija 14 mjeseci u tišini podruma u srcu Katalonije. A rezultat? Svježa i delikatna voćna aroma koja blagdanskim jelima daje notu posebnosti i prepoznatljiv okus koji dugo pamte okusni pupoljci.

Za one koji žele više

Blagdani su dugi, a bogat potencijal cave Cordon Negro omogućuje nam i pripremu popularnog koktela mimoza. Osvježavajući spoj pjenušavog vina cave i svježe cijeđene naranče savršen je za sve one koji vole mjehuriće s citrusnim notama te je savršen za predah u danu ili za onaj brunch kojeg dugo planirate sa svojim prijateljicama. Dostojan novogodišnje proslave, tu je koktel CORDON koji kombinira citrus, džin i cava pjenušac.

U ovom razdoblju, mjehurići u elegantnim okusima tako postaju blagdanski začin koji savršeno naglašavaju svečanost trenutaka - važno je samo izabrati svoj.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Freixenet

18. prosinac 2024 11:05