RONALD GORSIC CROPIX
MedBioGen Open

Pedro Soltz, Ivan Vukušić, Niko Kranjčar i drugi poznati zaigrali tenis: "Igram odmalena, tu sam odrastao"

Održan je prvi MedBioGen Open na kojem su hrvatske javne osobe zaigrale tenis na terenima Male Šalate.

Održan je prvi MedBioGen Open na kojem su hrvatske javne osobe zaigrale tenis na terenima Male Šalate.

Sunčan nedjeljni dan bio je idealan za odlazak na teniske terene Male Šalate. Povod je bio okupljanje domaćih zvijezda kako bi na zajedničkom turniru zaigrali tenis u parovima, u muškoj i ženskoj konkurenciji na MedBioGen Openu, prvom takvom organiziranom.

"Radi se o turniru muških i ženskih parova javnih osoba te ljudi iz farmacije i zdravstva. Došli su gotovo svi koje sam pozvao, poslužilo nas je lijepo vrijeme, imamo super druženje, roštilj i nadamo se dobrom turniru. Ovo nam je prvi put da organiziramo ovaj turnir, a nadamo se da će se od sada održavati barem jednom godišnje", kazao nam je organizator Branislav Lang.

image

Pedro Soltz i Branislav Lang

RONALD GORSIC CROPIX

Prije nego su zaigrali u parovima, uhvatili smo nekoliko poznatih koji su se došli okušati u natjecanju u sportu koji rekreativno treniraju, a među njima je bio i bivši nogometaš Niko Kranjčar.

image

Niko Kranjčar

RONALD GORSIC CROPIX

"Jako volim igrati tenis od malena, tako da nisam prvi put ovdje, a uz to ovo je klub koji najviše volim u Zagrebu. Tu sam odrastao, kao i na Velikoj Šalati, i super se osjećam na ovim terenima. Najsretniji sam jer sam okružen s ljudima koje poznajem, danas igra mnogo mojih prijatelja", poručio je bivši hrvatski reprezentativac i pohvalio organizaciju događaja. S njime se složio i voditelj Ivan Vukušić, koji nam je otkrio kako mu je tenis zapravo najdraži sport.

"Tenis igram jako često, kad god mogu. Prtljažnik mi izgleda kao prtljažnik nekog profesionalca i živim za to da stignem na tenis, uz sve ostale stvari koje stignem u danu. Ako mi se bilo kad otvori termin za odigrati tenis, to mi je najbolje na svijetu. Još sam se kao klinac zaljubio u taj sport", poručio je voditelj koji je u paru igrao s modelom Pedrom Soltzom, a spojio ih je upravo - tenis.

image

Ivan Vukušić i Pedro Soltz

RONALD GORSIC CROPIX

"Tenis igram već nekoliko godina, ali nešto ozbiljnije posljednjih godinu dana. Snašao sam se, a i Hrvati ga baš vole igrati pa mi se sviđa što je stalno kompetitivno i zabavno, uvijek bude dobra ekipa. Ovo mi je već četvrti turnir na kojem sudjelujem pa mislim da je vrijeme da priznam da tenis jednostavno obožavam", kazao nam je Pedro Soltz.

Turniru se odazvala i RTL-ova novinarka Donna Diana Prćić, kojoj je inspiracija bila njezina imenjakinja, naša olimpijka Donna Vekić.

"Tenis je moja ljubav od malih nogu, još od moje pete godine, jer mi je tata trener pa i danas kad stignem igram s njim. U ovom slučaju sam prvi put mikrofon zamijenila reketom", poručila je kroz smijeh i dodala kako vjeruje da je svim ženama na turniru zasigurno najveća motivacija naša srebrna olimpijka Donna Vekić.

image

Igor Musa i Donna Diana Prćić

RONALD GORSIC CROPIX

I dok je ona mikrofon zamijenila reketom, profesionalni plesač Marko Mrkić zamijenio je plesnu dvoranu teniskim terenom.

"Na početku sam mislio kako je sve ovo revijalno i zezancija, ali onda sam vidio da sam u paru s Gordanom Giričekom pa je sve postalo malo ozbiljnije od očekivanog", kazao je Marko i dodao kako mu je tenis od svih sportova na drugom mjestu - na prvom je, naravno, ples.

image

Gordan Giricek

RONALD GORSIC CROPIX

Na teniskim terenima uživala je i glumica Daria Lorenci Flatz, ali ovog puta samo kao pratnja suprugu, arhitektu Emilu Flatzu.

"Tu sam kao publika. Došla sam na druženje jer tenis nije za mene, za mene je samo ples. Ja sam u plesnoj dvorani, a muž je na teniskom terenu", otkrila nam je glumica. Baš kao i ona, teniski turnir je iz publike pratio i pisac Hrvoje Šalković, ali on nije sudjelovao zbog ozljede.

"Ljubitelj sam tenisa i igram ligu ovdje već par sezona, ali zbog nedavne operacije koljena danas ne mogu igrati pa sam ovdje kao podrška prijateljima", priznao je.

image

Marko Mrkić i Daria Lorenci Flatz

RONALD GORSIC CROPIX
image

Vesna Banović i Borna Kotromanić

RONALD GORSIC CROPIX

"Tenis igram od djetinjstva, ali mi je ovo prvi turnir. U zadnjih par mjeseci sam u super ženskoj ekipi tako da mi je tenis sada puno veće zadovoljstvo nego prije", kazala je Borna Kotromanić, koja je na turnir stigla na nagovor sestrične, HRT-ove producentice Vesne Banović: "Odazvale smo se ponajviše zbog Branislava koji je ovo vrhunski organizirao. Iako je prvi ovakav turnir uspješno je to odradio i nadamo se da će ih biti još mnogo", kazala je producentica.

image

Natko Zrnčić-Dim

RONALD GORSIC CROPIX

Osim Nike Kranjčara, u turniru su sudjelovali i drugi domaći sportaši poput bivšeg skijaša Natka Zrnčića-Dima i bivšeg nogometaša Igora Muse, a događanje nije propustio ni klavijaturist Parnog Valjka, Berislav Blažević.

"Volim tenis, igram ga dugo, to mi je ispušni ventil i najdraži sport. Nedavno sam pročitao da su istraživanja pokazala da je to najzdraviji sport kada se gleda u cjelini taj sociološki moment druženja prije i poslije meča, ali i sam sport kao rekreacija. Svakome bih to preporučio", zaključio je glazbenik.

image

Teniski turnir javnih osoba, MedBioGen Open

RONALD GORSIC CROPIX
Linker
14. listopad 2024 23:29