Poljubac za stolom restorana Ville D‘Este
 

 GGCH/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
Umijeće ljubavi

Amal i George Clooney: Poljubac svih poljubaca na izlasku, kao da su se nedavno upoznali

Bračni par koji se vjenčao u Veneciji u rujnu 2014., opustio se i prestao se brinuti gleda li ih tko kad se ljube, nedavno iskoristili trenutak kad su u Italiji bili sami za stolom u restoranu za ‘filmsku‘ razmjenu nježnosti

Bračni par koji se vjenčao u Veneciji u rujnu 2014., opustio se i prestao se brinuti gleda li ih tko kad se ljube, nedavno iskoristili trenutak kad su u Italiji bili sami za stolom u restoranu za ‘filmsku‘ razmjenu nježnosti

Kako se im se bliži deseta obljetnica braka, Amal i George Clooney sve su zaljubljeniji. Postoji tek jedna razlika između njihovih prvih fotografija u javnosti uoči vjenčanja u rujnu 2014., u Veneciji, i nedavno snimljenih, u restoranu Ville D‘Este, smještene na spektakularnom jezeru Como. Prije su se trudili biti rezervirani u javnosti, uz što je moguće manje izljeva nježnosti, a sada ih boli briga za paparazze i znatiželjne fanove. Nedavno su zamijećeni tijekom izlaska u restoran s prijateljima, a kad su se, nakon večere, našli sami za velikim, okruglim stolom, pao je dugi, strastveni poljubac koji znatiželjnom svijetu pokazao da su još uvijek ludi jedno za drugim. On je izuo mokasinke jer se večera oduljila, očito jedva čekao da ostanu sami. Ona ga je poljupcem htjela umiriti da se još malo strpi, a kemija je odradila svoje: ono što je trebalo biti nježno i umirujuće, pretvorilo se u nešto drugo...

image

Izlazak s prijateljima pretvorio se u romantičan ‘dejt‘

COBRA TEAM/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Pritom su, kao i mnogo puta dotad, sjajno izgledali: ona u crnoj, ljetnoj haljini na tanke bretele, a on u sivom odijelu i crnoj majici, s odgovarajućim mokasinkama od brušene kože. Ono što je bio izlazak s društvom, postao je romantičan "dejt" dok su njihovi sedmogodišnji blizanci Ella i Alexander, ostali s dadiljom u obiteljskom, ljetnom domu, vili Oleander na istom jezeru. Holivudski glumac kupio ju je 2002., za deset milijuna dolara, a danas vrijedi puno više. Bolje rečeno, neprocjenjiva jer je ondje u srpnju 2013., upoznao uglednu odvjetnicu za ljudska prava, 35-godišnju Amal Alamuddin koja se, kako je kasnije rekla za Vogue, već pomirila s tim da se neće udavati.

"Georgea sam upoznala kad sam se počela miriti s idejom da ću ostati usidjelica", rekla je.

A on je kasnije, u razgovoru s Davidom Lettermanom, rekao da se Amal slučajno zatekla u Italiji na putu za Cannes. Nazvao ga je zajednički prijatelj s kojim je otprije imao dogovor da svrati s njemu i upitao može li dovesti još nekoga?

"Nisam morao izaći iz kuće kako bih upoznao buduću suprugu", pohvalio se Lettermanu. Kako je taj prijatelj dio glumčevog društva čiji je član i njegov agent, ovaj ga je nazvao i proročanski rekao: "Upoznao sam gošću koja dolazi u tvoju kuću i koju ćeš, vjeruj mi, oženiti." Najbolje od svega bilo je to da su glumcu u posjet došli roditelji, Nick i Nina Clooney te upoznali Amal, pa glumac kasnije nije trebao organizirati formalno upoznavanje sa snahom.

"Ostali smo budnu cijelu noć, pričajući", ispričao je Davidu Lettermanu.

image

Vjenčanje u Veneciji bilo je među medijski najpraćenijim 2014. godine

AGF/SHUTTERSTOCK

Počeli su razmjenjivati e-mailove, a potom je George, u listopadu 2013. e pozvao Amal da ga posjeti u Londonu, u Abbey Road Studios gdje je nadgledao snimanje glazbe za svoj redateljski debut, film "Odred za baštinu". To im je bio prvi službeni spoj. Glumac ju je malo bolje upoznao, a imao je priliku vidjeti kako se, u isto vrijeme hladnokrvno i šarmantno, nosi s pritiskom medija: nakon večere na koju su tu večer otišli, ispred restorana čekalo ih je oko 50 fotografa, ispričao je za The Hollywood Reporter. Bilo je to vatreno krštenje odvjetnice koja je, nakon spektakularnog vjenčanja u Veneciji, postala modna ikona. Od tada do danas, profinjena 46-godišnja Amal nikad nije pogriješila u izboru odjeće radilo se o svakodnevnoj ili svečanoj prigodi.

image

Amal i George Clooney 2018., na vjenčanju princa Harryja i Meghan

SHUTTERSTOCK

I dalje (vrlo uspješno) radi svoj posao: zastupa žrtve masovnih zločina pred međunarodnim sudovima, uključujući Međunarodni kazneni sud, Međunarodni sud pravde i Europski sud za ljudska prava. Specijalnost su joj genocid i seksualno nasilje, primjerice, sudjelovala je u povijesnom sudskom procesu na kojem su članovi ISIS-a osuđeni za genocid nad Jazidima. Zastupa više od 400 Jazida u prvom građanskom postupku pred američkim sudom kojim se traže da se financijeri ISIS-a proglase odgovornima za potporu terorističkoj skupini dok je organizacija provodila genocid, stoji na njezinom odvjetničkom profilu. Supruga holivudskog glumca zastupala je Armeniju u slučaju armenskog genocida, a savjetnica je i 126 žrtava genocida u Darfuru, Sudan, u postupku pri Međunarodnom kaznenom sudu.

image

Dolazak bračnog para u zračnu luku u Veneciji prošle godine

GIANDOMENICO D‘ANGELO/IPA-AGEN/SHUTTERSTOCK

Definitivno nije samo supruga moćnog, 63-godišnjeg glumca, redatelja i producenta, čiji se život svodi na pokazivanje (predivne) odjeće na događajima u zabavljačkoj industriji. Amal Clooney je mnogo više od supruge zvijezde, majke dvojajčanih blizanaca i modne kraljice. Vjerojatno je to razlog zbog kojeg ju suprug toliko voli.

Linker
08. rujan 2024 14:22