TOMISLAV KRIŠTO CROPIX
SLAVLJE U OBITELJI

Dominik i Helena Livaković krstili su sina Joakima

Sedam mjeseci nakon rođenja sinčića, hrvatski nogometni reprezentativac i njegova supruga, magistrica industrijskog dizajna u Zagrebu su krstili svojeg jedinca.

Sedam mjeseci nakon rođenja sinčića, hrvatski nogometni reprezentativac i njegova supruga, magistrica industrijskog dizajna u Zagrebu su krstili svojeg jedinca.

Naš nogometni reprezentativac Dominik Livaković i njegova supruga Helena krstili su svoje prvo dijete, sina Joakima što je na društvenim mrežama otkrila menadžerica Vatrenih Iva Olivari.

Ona je na svom profilu na Instagramu podijelila nekoliko fotografija s krštenja u crkvi svetog Petra Apostola u Zagrebu, a na kojima osim nje, s ponosnim roditeljima poziraju i Domagoj Vida i njegova supruga Ivana, pa su neki pretpostavili kako su oni bili kumovi dječaku.

Helena je rodila početkom godine u zagrebačkoj Petrovoj bolnici, a sretnu vijest o dolasku sina u njihovu obitelj sretni roditelji uspjeli su sakriti od javnosti pa tako gotovo nitko nije niti znao da je lijepa magistrica industrijskog dizajna u drugom stanju. Inače, Livakovićevu suprugu porodila je iskusna ginekologinja Velena Radošević kojoj su povjerenje ranije poklonile i brojne druge poznate dame. Doktorica Radošević porodila je tako Maju Šuput, a prije nje i Anu Maslać Plenković, suprugu premijera Andreja Plenkovića, Anu Karamarko, Vanju Modrić, Izabel Kovačić, ali i glumicu Jelenu Perčin zbog čega su je u medijima znali nazivati i "VIP ginekologinjom" te "celebrity liječnicom".

image

Vijest o dolasku prinove par je uspio sakriti od javnosti sve do rođenja

PRIVATNI ALBUM

Iako ne istupa često u medije, Helena je prije par mjeseci samo za Gloriju govorila o tome kako se snašla u novoj ulozi i kakav je Dominik otac.

"Moj prvi doživljaj majčinstva je bio predivan. S obzirom na to da nisam previše razmišljala o tome kako ću se snaći kao mama, nisam si stvorila pritisak i određena očekivanja, ali naravno da je bilo i iznenađenja – neke stvari idu samo iz iskustva. S izazovima majčinstva se pokušavam nositi prirodno, tako da iako postoje trenuci koji su neočekivani ili zahtijevaju prilagodbu, za sad se trudim uživati u svakom trenutku. Joakim i ja smo vrlo brzo uhvatiti neki zajednički ritam, a za pomoć tu su uvijek moja i Dominikova obitelj. Prva tri mjeseca su mi proletjela u trenu", otkrila je tada Helena i dodala da su ona i njezin suprug poprilično slični, pa su se i oko imena bez problema dogovorili.

"Dijelimo jednake temeljne vrijednosti kao što su ljubav prema obitelji i međusobno poštovanje. Važne su nam iste stvari i na isti način volimo provoditi vrijeme. Joakim je bilo ime koje nam je oboma kliknulo na prvu, a naravno da smo prije toga prošli cijeli spisak ‘odbačenih imena‘", ispričala je u Mom Talku za Gloriju.

Ljubavna priča Zagrepčanke Helene Matić, danas Livaković, i Zadranina Dominika Livakovića započela je 2017. godine slučajnim poznanstvom preko zajedničkih prijatelja i otad su postali nerazdvojni.

"Brzo smo kliknuli, no to nije bila ljubav na prvi pogled. Naša je priča započela prijateljstvom. Dominik me posebno očarao duhovitošću, pogotovo zbog toga što je na prvu povučen, ne govori puno i zaista nisam očekivala da je toliko duhovit. On je napravio prvi korak", izjavila je jednom za medije Helena.

image

Helena ni po čemu nije tipična žena nogometaša, vrlo je samozatajna i sa svojim Dominikom živi vrlo mirno i povučeno

PRIVATNI ALBUM

Nakon nekog vremena, par je počeo zajedno živjeti nedaleko od Dinamova stadiona, jer je Dominik od 2016. godine branio za zagrebački klub. Vjerojatno ih je povezalo i to što se Helena 20 godina aktivno bavila umjetničkim klizanjem pa dobro razumije sve što sa sobom nosi sportski način života i žrtve koje iziskuje. Na led je prvi put stala sa samo tri godine, a trenirala je u klubu sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice, gdje 16 klizačica zajedno izvodi program. Sportsku karijeru završila je 2017. jer se željela fokusirati na studij na zagrebačkom Tekstilno-tehnološkom fakultetu, na kojem je i diplomirala industrijski dizajn.

Helena ni po čemu nije tipična žena nogometaša, vrlo je samozatajna i sa svojim Dominikom živi vrlo mirno i povučeno, večeri uglavnom provode kod kuće uz Netflix ili u šetnjama sa psićem Cruzom. Od noćnih izlazaka draža su im kućna druženja s prijateljima ili odlazak na večeru u neki fini restoran.

image

Dominik i Helena vjenčali su se u njegovom rodnom Zadru, u katedrali Sv. Stošije


LUKA GERLANC CROPIX

Zaručili su se u proljeće 2021., a vjenčali nakon pet godina veze u lipnju 2022. godine u katedrali sv. Stošije u Zadru. Helena je blistala u vjenčanici s dubokim prorezom koju je kupila u Londonu, a zbog jednostavnog i elegantnog kroja mnogi su je proglasili "hrvatskom Meghan Markle". Svadbeno slavlje bilo je u luksuznom resortu u Petrčanima, gdje su goste zabavljali Saša Matić i Petar Grašo - a na čiju su pjesmu "Jel ti reka ‘ko" mladenci otplesali prvi ples. Među uzvanicima su bili Dominikovi bivši i sadašnji kolege iz reprezentacije Luka Modrić, Šime Vrsaljko, Danijel Subašić, Domagoj Vida, Mateo Kovačić i drugi.

Linker
08. rujan 2024 02:11