Anja Matković

 ANTONIO BALIĆ CROPIX
Crveni tepih

Hrvati oduševili na otvorenju Sarajeva: Navojec, Roščić i Matković podijelili su dojmove

Posjetitelji jubilarnog izdanja SFF-a do 23. kolovoza imat će priliku pogledati gotovo 250 filmskih ostvarenja iz 70 država, a njih 57 u Sarajevu će imati premijeru.

Posjetitelji jubilarnog izdanja SFF-a do 23. kolovoza imat će priliku pogledati gotovo 250 filmskih ostvarenja iz 70 država, a njih 57 u Sarajevu će imati premijeru.

Hrvati su, popularnim žargonom govoreći "izdominirali"crvenim tepihom 30.jubilarnog Sarajevo film festivala. Redom glumci: Ivana Roščić, Goran Navojec, Anja Matković kao kor filma "Nakon ljeta" čiju režiju potpisuje oskarovac Danis Tanović. Podršku su im pružili Goran Bogdan i Janko Popović Volarić koji su u znak podrške, simpatičnom gestom prošetali tepihom - držeći se za ruke. Nezamijećeno nisu prošli ni supružnici Tarik i Lejla Filipović sa sinom.

image

Lejla i Tarik Filipović sa sinom.

ANTONIO BALIĆ CROPIX

Kratko smo ih zaustavili da s nama podijele dojmove."Predivno je kao i uvijek u Sarajevu, diskutabilno je uvijek na red carpetu. Mlađeg sina smo ostavili u Dubrovniku, a mi smo se ovaj put kao trio odlučili na put. Mlađi nas je otkantao", kroz smijeh govori legendarna misica Lejla Filipović.

"Pojavljivanje u Sarajevu je uvijek užitak, osjećam ga svojim jer volim ovaj festival i kada imam i kada nemam što za pokazati. Ove godine imam seriju Kotlina i vodim dodjelu regionalnih glumačkih nagrada. Sina dakako ne doživljavam kao konkurenciju na crvenom tepihu - dapače, želim da me u svemu nadmaše"- toplo nam je svoj dojam ispričao glumac Tarik Filipović.

image

Goran Navojec i Ivana Roščić

ANTONIO BALIĆ CROPIX

Goran Navojec koji u filmu "Nakon ljeta" glumi Dalmatinca, a koji je rasprodao svih 14 lokacija na kojima će se simultano prikazivati podijelio je dojmove o ulozi:"Nema stereotipnih ni Dalmatinaca ni Bjelovarčana, ali postoje uvijek predrasude. Bilo je teško pripremiti ulogu, s gospodinom Grubišinom sam radio na govoru pa smo shodno na Prvić doveli tribunjski govor koji se onda s otoka dalje preselio. Iza sebe imam 7, 8 dalmatinskih uloga tako da ću skoro imati jednako kao Boris Dvornik ili Ivica Vidović ili Šprio Guberina. Počasno mjesto u Splitu već imam jer mi je žena iz Splita", duhovito je pojasnio Navojec.

image

Anja Matković

ANTONIO BALIĆ CROPIX

"Kako bi rekao Danis - osjećam se. Ali da, ovo je ostvarenje snova, pogotovo činjenica da se pokazuje na jubilarnom festivalu i da su sve projekcije rasprodane. Karta više se tražila i to je nevjerojatno. Postoji trema koja ispremiješana s ovom vrućinom me potpuno rastopila."- iskrena je scenaristica i glumica ovog dugoiščekivanog filma koji se snimao na otoku Prviću.

image

Anja Matković

ANTONIO BALIĆ CROPIX

Ivana Roščić ima nešto manju ulogu, glumi partnericu glumcu Uliksu Fehmiji.

"Nema malih niti velikih uloga, samo dobrih i loših. A kakva je, vidjet ćemo kad pogledam film. U filmu sam navodno oprostila preljub tako da me baš veseli pogledati što smo učinili", kroz smijeh govori glumica koja je zablistala u dizajnu koji potpisuje Klisab.

Linker
05. rujan 2024 11:14