Hugh Grant i Renee Zellweger u ”Dnevniku Bridget Jones”

 IMAGE CAPITAL PICTURES/FILM STILLS/PROFIMEDIA IMAGE CAPITAL PICTURES/FILM STILLS/PROFIMEDIA
Četvrti nastavak

Hugh Grant je pristao glumiti u novom filmu o Bridget Jones samo pod jednim uvjetom - evo zašto pozdravljamo njegov potez

Istu stvar napravio je kada se snimao prvi film, "Dnevnik Bridget Jones", i vjerojatno njemu možemo zahvaliti na golemom uspjehu ekranizacije voljene knjige.

Istu stvar napravio je kada se snimao prvi film, "Dnevnik Bridget Jones", i vjerojatno njemu možemo zahvaliti na golemom uspjehu ekranizacije voljene knjige.

U trećem filmskom nastavku o Bridget Jones nismo vidjeli Hugha Granta, tek njegovu fotografiju na sprovodu Daniela Cleavera, lika koji je tumačio u prva dva filma. "Jednostavno, nisam u tom scenariju vidio mjesto za svoj lik pa sam se povukao", rekao je za Vanity Fair 2016. godine.

Sigurno već znate da se u novom nastavku, "Bridget Jones: Luda za njim" koji u kina dolazi za Valentinovo 2025. godine, vraća ulozi šarmantnog izdavača kojem je najbolje ništa ne vjerovati i držati se podalje od njega. Ali, na to je pristao tek kada mu je dopušteno da sam preuredi dio scenarija koji se odnosi na njegov lik.

image

Snimanje novog filma je završeno, a u kina će doći za Valentinovo 2025.

GOFFPHOTOS.COM/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA GOFFPHOTOS.COM/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Zbog snage rada autorice Helen Fielding i njezine knjige "Bridget Jones: Luda za njim" koja prikazuje Bridget kao udovicu u 50-ima s dvoje djece nekoliko godina nakon smrti Marka Darcyja odlučio je ponovno se uključiti.

Hugh je objasnio: "To je apsolutno najbolja (knjiga) i mislim da je vrlo smiješna i vrlo, vrlo dirljiva. Nisam puno prisutan, radio sam tjedan dana, to je sve... Ali kad vidite film, bit ćete vrlo dirnuti."

image

Bridget Jones

WORKING TITLE

Iako vjerojatno nitko ne voli da mu se petlja po scenariju, nije bez razloga ovom glumcu to bilo dopušteno, ali pritom ne mislimo na činjenicu da će njegovo slavno ime, kao i njegov nezaboravni lik, privući više publike u kina.
Naime, Hugh Grant i njegova intervencija u scenarij za prvi film "Dnevnik Bridget Jones" zaslužan je što je taj film bio tako velik hit.

image

Hugh Grant na festivalu u Torontu

LEON BENNETT/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA LEON BENNETT/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Kada je vidio scenarij, Hugh, koji je tada već pristao da će glumiti, bio je užasnut i zaključio da to neće uspjeti. Predložio je da se projekt potpuno presloži - a scenarij povjeri talentiranom Richardu Curtisu, koji je, među ostalim, i scenarist filma "Zapravo ljubav". Producentska kuća ga je, na sreću, poslušala i dobili smo zaista zabavan i nezaboravan filmski hit, dostojan fantastične knjige Helen Fielding.

Linker
13. rujan 2024 16:33