Iz Japana stiže torta koja je opčinila svet, a blogeri kažu da je - pored toga što lijepo izgleda - i odličnog okusa.
Vrijeme koje provodimo u izolaciji može nas natjerati da se posvetimo hobijima za koje inače nemamo vremena, pa tako ni inspiracije. Isto je nama, kao i ljudima širom planete, koji vrijeme sada provode tamo gdje je najsigurnije - kod kuće. Tako na internetu možemo vidjeti hrpu novih, kreativnih ideja kojima se možemo zabaviti u slobodno vrijeme.
Naš poklon vama: Besplatno čitajte novo digitalno izdanje Gloria delicija!
Posebno zanimljiv prijedlog stiže iz Japana. Ne zahtijeva puno vremena, a navodno je i jako ukusan. Riječ je o žele torti u duginim bojama, a mi znamo kako je napraviti :)
We made some at the farm :) pic.twitter.com/PulR1DebfX
— Baby Micro (@micropharms) April 9, 2020
We made some at the farm :) pic.twitter.com/PulR1DebfX
— Baby Micro (@micropharms) April 9, 2020Sastojci:
- voda
- voćni sirup u više boja, odnosno okusa
- mlijeko
- šećer
- želatina
Priprava:
Promiješajte u loncu želatinu (prema uputi na pakiranju), 150 ml vode i 60 g šećera. Pričekajte da zavrije, a zatim ugasite vatru.
U smjesu dodajte 300 ml mlijeka. Kad sve dobro izmiješate, smjesu stavite u kalup za tortu, a zatim i u frižider da se stegne.
Potom napravite novu smjesu - dodajte 300 ml vode i 20 ml voćnog sirupa što svjetlije boje. Sastojke promiješajte, a potom izlijte u kalupe za led ili novi kalup za tortu i/li kolače i ostavite u frižideru da se stvrdne.
Ponovite postupak s drugim voćnim sirupima u drugim bojama i drugih okusa. Svaku posebno hladite.
Kad su se sve smjese stvrdnule, za što je potrebno oko pola sata, izvadite ih iz frižidera. Obojenu želatinu izrežite na kockice (ako se hladila u kalupu za tortu ili kolače) i slažite na mliječnu podlogu, a zatim zalijte rastopljenom želatinom.
Režite je baš kao tortu i uživajte u bojama i teksturi ovog slatkog hladnosg zalogaja, idealnog za tople proljetne i nadolazeće ljetne dane.
KREATIVNI OD ŽELATINE MOGU NAPRAVITI PRAVA UMJETNIČKA DJELA:
AKO ISPADNE I OVAKO, SASVIM JE U REDU:
ČITAJTE I:
Imamo recept za najpoznatije zagorske štrukle - ovako to rade u zagrebačkoj Esplanadi
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....