GEISLER-FOTOPRESS GMBH/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
lottie moss

Mlađa sestra Kate Moss otkrila je neugodno iskustvo s kontroverznim lijekom: "Ozempic me skoro ubio"

Lijek namijenjen dijabetičarima često se koristi kao efikasno sredstvo za mršavljenje, ali postoje i nuspojave - što su osjetile i glumica Amy Schumer te TV zvijezda Oprah Winfrey, ali Lottie Moss je učinila nešto potpuno nedopustivo. Uzimala je lijek na svoju ruku, bez supervizije liječnika i sama određivala dozu.

Lijek namijenjen dijabetičarima često se koristi kao efikasno sredstvo za mršavljenje, ali postoje i nuspojave - što su osjetile i glumica Amy Schumer te TV zvijezda Oprah Winfrey, ali Lottie Moss je učinila nešto potpuno nedopustivo. Uzimala je lijek na svoju ruku, bez supervizije liječnika i sama određivala dozu.

Iako brojne slavne osobe, domaće i strane, koje su u posljednjih godinu, dvije izgubile kilograme kao čarobnim štapićem nikada neće priznati da im je u tome pomogao lijek za dijabetičare Ozempic, model Lottie Moss priznala je u svom podcastu Dream On da je od njega skoro umrla. Mlađa polusestra modne ikone Kate Moss prije nekoliko mjeseci odlučila je s pomoću Ozempica smanjiti težinu jer je si je umislila da joj je šezdeset kilograma previše na njezinu visinu od 168 centimetara. Preko veze je nabavila lijek koji se na recept daje dijabetičarima i bez konzultacija s liječnicima sama si ga je aplicirala. Kako je rekla, pretjerala je s dozom pa je u tri tjedna izgubila sedam kilograma.

image

Lottie Moss opekla se koristeći lijek kojim su se brojne slavne osobe riješile viška kilograma

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

‘‘Kada sam ga uzimala, nisam zapravo znala koliko bi trebala biti doza za moju kilažu pa sam uzimala količinu koja je bila namijenjena ljudima koji imaju više od 100 kilograma. Taj se lijek aplicira tako da se injektira u nogu jednom tjedno i nakon tri injekcije bilo mi je toliko loše da sam pozvala prijateljicu da me vodi u bolnicu. Bilo bi pametno da sam o primjeni Ozempica znala više prije nego što sam ga počela uzimati i to je bila najgora odluka koju sam donijela u životu. Ovo je moje upozorenje za sve koji razmišljaju na taj način skidati kilograme‘‘, rekla je 26-godišnja Lottie Moss objasnivši kako je stigla na hitni prijem u bolnicu u tri u noći u toliko lošem stanju da je poželjela umrijeti. Potpuno dehidrirana od povraćanja dobila je napadaje grčenja i takvu groznicu da ju je prijateljica morala držati za noge dok se previjala na bolničkom podu. Medicinske sestre nisu mogle vjerovati koliku je količinu Ozempica aplicirala, a njoj se stanje u bolnici još pogoršalo.

image

Lottie je uz slavnu polusestru Kate Moss upoznala lice i naličje modnog biznisa

I-IMAGES, PACIFICCOASTNEWS/PACIFIC COAST NEWS/PROFIMEDIA

‘‘Cijela situacija bila mi je toliko grozna da nisam uopće znala što se sa mnom događa. Lice mi se grčilo, bila sam potpuno blijeda, cijelo tijelo mi je bilo napeto, ruke su mi se stisnule, nisam ih mogla pomaknuti i činilo mi se kao da će se slomiti. Bilo mi je stvarno užasno‘‘, kazala je manekenka koja je više puta progovorila o odrastanju u toksičnoj modnoj industriji gdje nisi nikada dovoljno lijep i - mršav. A sigurno joj nije bilo lako odrastati u sjeni polusestre Kate Moss, ultimativne modne ikone koja je često bila optuživana da svojom premršavom linijom reklamira anoreksiju.

Linker
13. rujan 2024 09:21