Sweet Bobby

 NETFLIX
Ukradene godine

Netflixov dokumentarac "Sweet Bobby" izaziva nevjericu i jezu nakon koje više nećete olako prihvaćati zahtjeve za prijateljstvo

Pripremite se na 82 minute razotkrivanja kompleksne zavjere i dubokog sažaljenja nad ženom čije su godine života uništene lažnom online romansom.

Pripremite se na 82 minute razotkrivanja kompleksne zavjere i dubokog sažaljenja nad ženom čije su godine života uništene lažnom online romansom.

Prohladna jesenska večer, kompot od jabuka s cimetom, kauč, dekica i novi Netflixov dokumentarac - sve stvoreno za ugodnu atmosferu u domu... osim što negdje na polovici novog filma "Sweet Bobby: Lažnjak iz noćnih mora" "cosy" ugođaj zamijeni čista jeza i osjećaj nevjerice zbog jedne od najčudnijih priča zbog koje ćete, vjerujte, dvaput promisliti hoćete li ikad više s lakoćom prihvatiti zahtjev za prijateljstvo.

image

Sweet Bobby

NETFLIX

O svojoj šokantnoj sudbini u dokumentarcu priča Kirat Assi, zatim njezini roditelji, sestrična, a onda čak i Bobby iz naslova. Kada je sve krenulo, Londončanka Kirat je bila radijska voditeljica i marketinška stručnjakinja u ranim tridesetima u ne baš sretnoj vezi i pod blagim pritiskom okoline, ali i vlastite želje da se uda, što njezinom tadašnjem partneru nije bilo na listi prioriteta. Osim neispunjene želje za udajom, sve ostalo u njezinom životu bilo je kako treba, radila je posao koji voli, imala lijep odnos s obitelji, kao organizatorica evenata imala je bogat društveni život... dok 2009. godine nije primila zahtjev za prijateljstvo na Facebooku od Bobbyja Jande - što će okrenuti njezin život u neželjenom smjeru.

image

Kirat Assi u sceni iz dokumentarca

KATELYN MENSAH NETFLIX

Kirat nije imala razloga biti sumnjičava - Bobbyjeva obitelj bila je poznata u kenijskoj zajednici Sikha u Engleskoj, on je živio ekstravagantnim životom, radio kao kirurški asistent i bio jako, jako zgodan. Kirat i on imali mnogo zajedničkih prijatelja na mreži. Bobbyjev mlađi brat JJ izlazio je s Kiratinom mlađom rođakinjom Simran. Kirat i Bobby nisu se sreli uživo – Bobby je živio između Engleske i Kenije, Kirat u Londonu, a njihovo online prijateljstvo je raslo i produbljivalo se i pretvaralo u vatrenu online romansu konzumiranu putem Facebook Messengera, WhatsAppa, telefonskih poziva i Skypea...
U međuvremenu, počele su se događati čudne stvari - Bobby se odjednom našao kao žrtva pucnjave pa u programu zaštite svjedoka, zatim je imao moždani udar zbog kojeg nije mogao govoriti pa... nećemo vam sada sve otkrivati osim da je, kako se iz izvornog naziva dokumentarca (Sweet Bobby: My Catfish Nightmare) da zaključiti, riječ o catfishingu (po definiciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a, catfishing je otvaranje lažnih profila na internetu, putem kojih napadač navodi drugu osobu na ljubavnu/intimnu vezu).

Film je koproduciran s Tortoise Media i temelji se na njihovom popularnom podcastu, a ako niste slušali podcast pa ne znate rasplet priče i odučite se pogledati Netflixov dokumentarac, pripremite se na 82 minute razotkrivanja kompleksne zavjere, na puno trenutaka čiste nevjerice i dubokog sažaljenja nad ženom čije su godine života uništene lažnom online romansom.

Linker
17. listopad 2024 16:32