Reese Witherspon i Jennifer Aniston u seriji ”The Morning Show”

 ?APPLE TV/COURTESY EVERETT COLLECTION
Prestižna nagrada

Nominacije za Emmy su nas ugodno iznenadile - a kategorija najbolje glumice iznimno je moćna

A koji su vaši favoriti? U Hrvatskoj su "Kruna"i "The Bear" vrlo dobro prošli kod publike....

A koji su vaši favoriti? U Hrvatskoj su "Kruna"i "The Bear" vrlo dobro prošli kod publike....

Povijesna serija "Shogun" predvodi s brojem nominacija za Emmyje 2024., koje su objavljene u srijedu ujutro. FX-ova serija dobila je 25 nominacija, uključujući onu za najbolju dramsku seriju. Među nominiranima su i FX-ov The Bear s 23 nominacije što je rekord za humoristične serije, Huluov "Samo ubojstva u zgradi" (21), HBO/Maxov "Pravi detektiv: Noćna zemlja" (19) i Netflixova "Kruna" (18).

image

Anna Sawai u seriji "Shogun" koja predvodi s brojem nominacija za Emmyje 2024.

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Valja reći da je naše "njuškanje" po internet diskusijama došlo do sljedećih zaključaka o uvjetnim favoritima nagrada: Imelda Staunton iz "Krune" nominirana je za glavnu glumicu, a kolega joj iz serije, Dominic West za glavnog glumca. Hiroyuki Sanada iz Shoguna također se natječe u toj kategoriji i ima velike izglede, navodno. Jeremyju Allenu Whiteu (iz "The Beara") glavna je konkurencija Steve Martin ("Samo ubojstva u zgradi") te veliki Larry David povodom maestralne serije "Bez oduševljenja, molim!".

image

Prizor iz serije "The Bear"

FX PRODUCTIONS - SUPER FROG - ALBUM/ALBUM/PROFIMEDIA FX PRODUCTIONS - SUPER FROG - ALBUM/ALBUM/PROFIMEDIA

Čini se da je Seleni Gomez (Samo ubojstva u zgradi) glavna konkurencija u kategoriji najbolje glumice u humorističnim serijama ipak Ayo Edebiri (The Bear), a u kategoriji za najbolju glumicu u dramskoj seriji natječu se dvije glumačke dive iz serije "The Morning Show" - Jennifer Aniston i Reese Whiterspoon. Nezgodno?!

Sveukupno, Netflix vodi među svim nominiranima s ukupno 107 nominacija (u 35 programa), a slijede ga FX s 93 (devet programa), HBO s 91 (29 programa) i Apple TV+ s 72 (16 programa). Gledajući u cjelini, The Walt Disney Co. — koji ima serije i projekte na FX-u, ABC-u, Hulu i Disney+ i drugima — ostvario je najbolji rezultat od 183 nominacije za Emmyja.

Inače, 76. dodjela Emmyja bit će emitirana uživo iz Peacock Theatrea u Los Angelesu u nedjelju, 15. rujna. Domaćin ceremonije ABC Emmyja još nije imenovan, ali Jesse Collins, Dionne Harmon i Jeannae Rouzan-Clay trebali bi biti izvršni producenti televizijskog prijenosa drugu godinu zaredom. I ne dajte se zbuniti, Emmyji 2023. zapravo su se održali u siječnju 2024., a ceremonija je bila odgođena zbog štrajkova pisaca i glumaca u Hollywoodu.

Na toj su dodjeli HBO-ov Succession, FX-ov "The Bear" i Netflixov "Beef" bili glavni pobjednici, odnijevši tada vodeće nagrade u kategorijama drame i komedije.

Linker
05. rujan 2024 18:04