MARKO TODOROV CROPIX
Ekskluzivno

Pobjednica showa "Ples sa zvijezdama" čeka prvo dijete sa zagrebačkim odvjetnikom: "Presretna sam što ću postati mama"

Paula Jeričević Tonković otkrila nam je kako podnosi trudnoću, što ju najviše raduje, od čega strepi, ali i da joj neizmjernu podršku u svemu pruža suprug Filip Tonković s kojim je sretna u ljubavi još od mladenačkih dana.

Paula Jeričević Tonković otkrila nam je kako podnosi trudnoću, što ju najviše raduje, od čega strepi, ali i da joj neizmjernu podršku u svemu pruža suprug Filip Tonković s kojim je sretna u ljubavi još od mladenačkih dana.

U domu plesačice Paule Jeričević Tonković (30), javnosti najpoznatije kao mentorice i prošlogodišnje pobjednice showa "Ples sa zvijezdama" u kojem je plesala s partnerom Marcom Cuccurinom, i njezina supruga, odvjetnika Filipa Tonkovića proteklih mjeseci vlada posebno uzbuđenje. Dvije godine nakon što su stali pred oltar i izmijenili bračne zavjete, saznali su i da će postati roditelji. Paula je trenutačno u četvrtom mjesecu trudnoće pa bi prinova na svijet trebala stići na proljeće, točnije u ožujku. Nedugo nakon što su sretnu vijest podijelili s obitelji i prijateljima detalje su ekskluzivno otkrili i za Gloriju.

"Presretni smo jer smo željeli dijete, a nakon što smo ugledali pozitivan tekst osjetili smo veliko olakšanje s obzirom na to da sam svjesna koliko žena ima problema sa začećem. Obožavam djecu i jedva čekam postati mama", govori Paula i dodaje da će joj večer kad je napravila test za trudnoću zauvijek ostati u pamćenju.

"Suprug Filip tog je dana s dečkima gledao utakmicu Hrvatske i Italije. Srećom, završila je neriješeno i nije bilo slavlja pa nisam morala dugo čekati da mu priopćim da ćemo postati roditelji. Nisam znala što bih sa sobom od sreće, sjedila sam s našom kujicom Nalom na kauču i tresla se od uzbuđenja", otkriva nam Paula koja nas je ugostila u svom stanu u podsljemenskoj zoni i to u potkrovlju obiteljske kuće.

image

Paula se tresla od sreće na kauču prije nego je Filipu priopćila sretnu vijest

MARKO TODOROV CROPIX

Trenutačno je u četvrtom mjesecu, kako kaže zahvalne, trudnoće koju podnosi odlično. Zaobišle su je trudničke mučnine, ali ne i umor, pojačan apetit i promjene raspoloženja. "Hormoni mi nekontrolirano divljaju pa se nadam da će Jadan Filip izdržati sve moje trudničke ispade. Ako njega pitate reći će vam da je sve skoro pa savršeno i da nisam zahtjevna, ali mislim da to samo progovara strah u njemu", smije se Paula koja još uvijek ne zna spol djeteta, no imena imaju već spremna. "U mojoj obitelji tradicija je da su dječaci Jakovi ili Jadrani i oduvijek sam htjela malog Jakova jer mi se i otac tako zove. U međuvremenu sam ostala bez dide Jadrana, koji je imao jako velik utjecaj na moje odrastanje pa čak i na Filipovo s obzirom na to da smo bili klinci kada smo prohodali. Tako da je odluka na kraju pala na Jadrana, a ako bude djevojčica, zvat će se Nora", otkriva.

image

U prvom tromsječju nije imala mučnine, samo ju je lovio umor i imala je pojačan apetit

MARKO TODOROV CROPIX

U kupovinu dječjih stvari još se nisu uputili iako su neke potrepštine za bebu već počele pristizati od prijatelja. "Većina ih ima djecu pa ih često pitam za savjete i preporuke. Ne žuri nam se i imamo vremena za sve. Ono što me najviše veseli je upravo dječja odjeća, moram priznati da sam na to sam slaba. Već znam da će mi dijete većinu vremena hodati u motivima iz "Kralja lavova", kroz smijeh govori plesačica.

Život im se već sad, kako kaže, drastično promijenio, naročito Pauli koja samu sebe opisuje kao osobu koja nikad nema mira. "Obično bih radila cijeli dan pa se družila cijele noći, na pamet bi mi uvijek padale neke šašave i nelogične ideje, a sada sam uglavnom mirna. Pazim na malo biće koje nosim jer želim da sve prođe u najboljem redu", kaže Paula.

image

Dolasku prinove u obitelj veseli se i kujica Nala

MARKO TODOROV CROPIX

Dodaje i da vjeruje da se će njezin Filip biti sjajan otac, a on se pak najviše raduje prvom obiteljskom ručku na kojem ga Paulin tata više neće "maltretirati" da ne zna napraviti dijete, kao i prvim uspomenama koje će imati kao tročlana obitelj. "Najviše me veseli trenutak kada ću držati to malo čudo u rukama i moći ga obasuti zagrljajima i poljupcima. Što se tiče strahova mislim da je kod nas prisutan samo jedan, a to je da nešto ne pođe po zlu. Pokušavam uživati maksimalno, ali svaki period između pregleda se čini izuzetno dugačak i jedva čekam čuti da je sve u redu", priznaje Paula.

Uskoro ih čekaju neki novi poslovi, zadaci i obaveze, od mijenjanja pelena, uspavljivanja i hranjenja do čuvanja, no oni su se već raspodijelili oko svega. "Filip slabije osjeća mirise pa kad krenu malo opasnije situacije s pelenama znamo tko će preuzeti. On je oduvijek predivan partner koji sudjeluje u svim poslovima. Nikada ga nisam morala moliti da spremi suđe ili pospremi bilo što za sobom. Moram zahvaliti njegovoj mami koja je odgojila predivnog dečka i savršenog partnera, kao da je razmišljala o budućoj snahi i kako da joj olakša, a ja imam sreću što sam ga zgrabila za sebe. Bio je takav sve ove godine, pretpostavljam da će ostati i kada dođe prinova", napominje naša sugovornica.

image

Spol bebe bi uskoro trebali doznati, a za imena su se lako dogovorili

MARKO TODOROV CROPIX

Svog supruga od milja zove Tonko, zajedno su trinaest godina, a kao jedan od razloga dugovječnosti veze navode slične poglede na životne vrijednosti i nadaju se da će neke prenijeti i na dijete. "Željeli bismo njoj ili njemu od malih nogu prenijeti ljubav prema sportu, kakvu smo mi odmalena osjećali. Nećemo nikoga tjerati na nešto, ali svakako ćemo sva igranja i vikende bazirati na aktivnostima jer mislimo da je sport imao veliki utjecaj na to kakvi smo mi ljudi postali. Nadam se da ćemo uspjeti u tome da nam dijete uživa u malim stvarima, da materijalnom ne pridaje važnost. Trudit ćemo se da razvije dobre socijalne vještine i snalažljivost jer su za nas te kvalitete puno bitnije od toga da bude odlikaš u školi", kaže Paula koja strepi i od izazova s kojima se suočavaju suvremeni roditelji. "Svjesni smo da će mobiteli i društvene mreže morati biti dio odrastanja, ali ćemo se truditi to držati na minimalnoj razini. Dobar dio odgoja dolazi od doma, ali strah me okoline na koju neću moći utjecati. Nadam se da ćemo uspostaviti dobru komunikaciju od početka kako bih, ako dođe do neke teže situacije, mogla i znala pomoći svom djetetu", napominje Zagrepčanka koja i dalje radi koliko joj tijelo dopušta.

image

Filipu nije problem spremiti suđe i stvari za sobom po stanu

MARKO TODOROV CROPIX

"Svjesna sam da moram smanjiti fizički dio posla, tako da ću se u ovom periodu baviti više kreativnim i produkcijskim stvarima. To me veseli jer mislim da tek kada se čovjek malo smiri, onda proradi kreativni dio za koji već neko vrijeme nisam imala vremena. Radit ću sa svojim "starim vjernim" plesačicama. Vjerujem da će me čekati da se vratim s pauze i da će sve biti po starom. Vidim se s djetetom u nosiljci kako radim sve što sam uvijek i radila, tako da se ne bojim drastične promjene što se tiče posla", zaključuje buduća majka.

Linker
12. rujan 2024 08:04