Liam Payne

 DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Strašna tragedija

Vrtoglavi usponi i duboki padovi Liama Paynea, obožavanog člana "One Directiona" čija je prerana smrt šokirala svijet

Glazbenik je pao s trećeg kata hotela u Buenos Airesu gdje je, pretpostavlja se, trebao pokrenuti novo poglavlje u karijeri.

Glazbenik je pao s trećeg kata hotela u Buenos Airesu gdje je, pretpostavlja se, trebao pokrenuti novo poglavlje u karijeri.

Liam Payne, bivši član One Direction pronađen je mrtav nakon što je pao s trećeg kata hotela u Buenos Airesu, javljaju novinska agencija AFP i lokalni mediji. Policijsko priopćenje koje prenosi novinska agencija AFP također potvrđuje: "Liam James Payne, skladatelj i gitarist, bivši član benda One Direction, preminuo je danas nakon pada s trećeg kata hotela u Buenos Airesu."

Također se doznalo da je ranije nakon tragičnog događaja policija u istom hotelu intervenirala nakon što je "obaviještena o agresivnom muškarcu koji je možda bio pod utjecajem droga i alkohola". Ova vijest je ostavila svijet u nevjerici, a brojne obožavateljice nekad slavnog boy benda slomljenog srca. Prisjetili smo se najvažnijih trenutaka u životu prerano preminule zvijezde.

Početak

Payne je imao svoju prvu audiciju za petu sezonu emisije X Factor 2008. godine, kada je imao samo 14 godina. Audicija je održana pred sucima Simonom Cowellom, Cheryl Cole, Dannii Minogue i Louisom Walshom koji su bili impresionirani njegovom izvedbom pjesme Franka Sinatre "Fly Me to the Moon." Iako je u početku ispao u fazi Boot Campa, Cowell ga je vratio za tzv. fazu kuća sudaca. Liam je ponovno ispao, ali ga je Cowell potaknuo da se vrati za dvije godine. I zaista, vratio se 2010, kada su ga na prijedlog bivše sutkinje Nicole Scherzinger, spojili s Horanom, Malikom, Stylesom i Tomlinsonom kako bi osnovali boy band.

Reakcija obožavatelja bila je trenutačna, a histerija oko One Directiona ubrzo je zasjenila emisiju. Međutim, unatoč obožavanju, bend je na kraju završio na trećem mjestu u showu The X Factor.

image

Liam Payne bio je član omiljenog boy benda One direction

DIABOLIK/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Simon Cowell je kasnije priznao za magatin Rolling Stone da mu je trebalo "otprilike milijunti dio sekunde" da prepozna globalni potencijal grupe. Nakon X Factora, One Direction su potpisali ugovor s Cowellovom diskografskom kućom Syco Entertainment.

Uspon do slave

Debitantski singl One Directiona, What Makes You Beautiful, izašao je u rujnu 2011. i dosegao prvo mjesto u nekoliko zemalja. Uslijedio je debitantski album Up All Night, čime je One Direction postao prva britanska grupa čiji je debitantski album dospio na prvo mjesto u Sjedinjenim Američkim Državama.

Grupa je u rujnu 2012. objavila singl Live While We‘re Young, vodeći singl sa svog drugog albuma, koji je postigao trenutačni globalni uspjeh. Do studenog 2012. izdali su svoj drugi album, Take Me Home, koji je zauzeo prvo mjesto u više od 35 zemalja. Treći album benda, Midnight Memories, objavljen je u studenom 2013. godine. Postao je najprodavaniji album te godine diljem svijeta, s prodanih 4 milijuna primjeraka, a sve je to bilo popraćeno potpunim obožavanjem fanova diljem svijeta. Napomenimo, Payne je bio ključan tekstopisac u One Directionu, pridonijevši više od polovici pjesama na trećem i četvrtom albumu benda.

Početak sloma

Treća glavna turneja benda, Where We Are Tour, zaradila je više od 290 milijuna dolara, postavivši novi rekord kao najunosnija turneja svih vremena za vokalnu grupu. Grupa je 2014. godine izdala svoj četvrti album, Four, ali već tada su isplivale naznake da među dečkima stvari ne štimaju. Naime, to je bio posljednji album na kojem je sudjelovao Zayn Malik. Nakon što je Malik 2015. godine objavio da napušta bend, Payne je preuzeo većinu njegovih vokala. Nakon objave svog petog albuma, Made in the A.M., u studenom 2015., boy band je otišao na pauzu.

U intervjuu za GQ iz 2015., Liam je rekao da Zayn nije ni pozdravio ostale članove kada je napustio bend: "Nije se ni pozdravio, iskreno rečeno. Bilo je to prilično mučno. Pomalo čudno. Teško je." Na kraju su članovi benda krenuli svojim putem. Tijekom vremena provedenog zajedno, One Direction osvojio je pet Brit Awardsa, četiri MTV Video Music Awardsa, skupio preko tri milijarde pregleda na YouTubeu i prodao 50 milijuna ploča diljem svijeta. Payne je zatim otpočeo svoju solo karijeru.

Liam je dobio sina Beara

Liam je u ožujku 2017. s pjevačicom Cheryl Cole dobio sina Beara Greya, koji danas ima sedam godina. U Instagram videu objavljenom u kolovozu ove godine je rekao: "Sad je jako veliki. Veliki dečko i izgleda kao "mini ja". Kao da nam treba još ovakvih poput mene na svijetu."

image

Liam Payne i Cheryl Cole

TOLGA AKMEN AFP

Liam je 2016. započeo vezu s Cheryl nakon njezinog razvoda od Jean-Bernarda Fernandeza-Versinija, a njihov sin rođen je sljedeće godine. No, 2018. par se razišao. Nakon kratke veze s supermodelom Naomi Campbell, pjevač je 2019. započeo vezu s Mayom Henry, s kojom se zaručio sljedeće godine. Par se službeno razišao 2022. Samo nekoliko dana prije Liamove smrti, Henry je podignula tužbu protiv njega, optužujući ga za opsesivni kontakt i za to da je "upotrijebio" svoje obožavatelje protiv nje. Od listopada 2022., Payne je bio u vezi s glumicom Kate Cassidy.

Uvod u tragediju

Unatoč usponima i padovima s nekim od svojih kolega iz benda, Liam je dao nagovijestiti ponovno okupljanje s Niallom Horanom samo nekoliko dana prije nego što je pronađen mrtav. Liam je otputovao u Južnu Ameriku, gdje je Niall bio na turneji, objavivši obožavateljima da bi "želio razjasniti nekoliko stvari" sa svojim bivšim kolegom iz benda.

image

Liam Payne

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

No, samo nekoliko dana nakon što je prisustvovao koncertu u Buenos Airesu, Payne je pronađen mrtav, nakon pada iz svoje sobe u hotelu CasaSur Palmero. Ništa nije slutilo da bi se tragedija mogla dogoditi. Ranije ovog mjeseca, Liam je objavio da on i Kate lete u Argentinu, rekavši: "Jedan razlog je zato što želimo. Dva, jer želimo. I tri, jer Niall Horan svira tamo dolje, pa mislim da bismo mogli svratiti i reći ‘bok‘."

Priznao je: "Prošlo je neko vrijeme otkako smo Niall i ja razgovarali. Imamo o puno toga razgovarati i volio bih razjasniti par stvari s njim. Nema zamjerki ili nečeg sličnog, ali jednostavno moramo razgovarati." Zatim je na Snapchatu objavio sliku s Niallom s natpisom: "Ponovno zajedno." Planovi koje su vjerojatno imali dvojica članova nekad super-slavnog boy benda zauvijek je zaustavila prerana smrt.

Linker
17. listopad 2024 08:17