PAUN PAUNOVIć/ CROPIX
Obiteljska idila

Ashley Colburn sa suprugom i sinom prvi put stigla u Hrvatsku: "Upoznajte našeg Lukea"

Američka TV producentica čiji je dokumentarac ‘Wow Croatia‘ nagrađen Emmyjem i koja je godinama živjela u Istri, prvi put je doputovala u Hrvatsku s tromjesečnim sinčićem, a nada se da će jednog dana s obitelji ponovno ovdje i živjeti.

Američka TV producentica čiji je dokumentarac ‘Wow Croatia‘ nagrađen Emmyjem i koja je godinama živjela u Istri, prvi put je doputovala u Hrvatsku s tromjesečnim sinčićem, a nada se da će jednog dana s obitelji ponovno ovdje i živjeti.

Zagreb, Baranja, Split, Hvar, Metković, Dubrovnik - američka TV producentica i autorica brojnih putopisa Ashley Colburn (37), koja je do sada osvojila čak tri Emmyja, u dva će tjedna obići gotovo sve krajeve Hrvatske. To ne bi bilo ništa neobično s obzirom na njen posao i uobičajeni stil života, tijekom kojeg je proputovala pola svijeta, rijetko se zadržavajući na istom mjestu dulje od nekoliko dana. Doduše, iznimka je Hrvatska u koju se zaljubila "na prvi posjet" i tu je ostala neko vrijeme. Kupila je, naime, stan u Brtonigli gdje je živjela gotovo pet godina, sve do pojave covida kad se vratila u Ameriku. Nije joj ovo prvi povratak u Hrvatsku od tada, ali je svakako najizazovniji - jer je s njom i suprugom, veterinarom Marcom McCaughanom (36), doputovao i tromjesečni sinčić Luke.

image

Snimljeno u hotelu Ambasador u Splitu

PAUN PAUNOVIć/ CROPIX

"U rujnu imali smo testno putovanje do Indiane, države koja je udaljena četiri sata leta od Kalifornije. Išli smo na amiško vjenčanje i Luke je bio fantastičan cijelo vrijeme. A kad mu je bilo samo 10 dana, vodili smo ga na rođendan, u mjesto udaljeno dva sata vožnje od našeg doma. Osim toga, radili smo i jednodnevne izlete iz San Diega, u kojem živimo, kako bih se navikla na često pakiranje uz malo dijete. Znali smo da ćemo se u svakom mjestu u Hrvatskoj zadržati po dva-tri dana, što nam omogućuje da predahnemo, ali istodobno stalno prepakiravamo stvari", govori Ashley Colburn. Tijekom ove avanture neće, doduše, posjetiti Brtoniglu jer je sa suprugom ondje bila već dva puta, a cilj joj je da na svakom putovanju Hrvatskom njen Marc vidi što više toga. I sam je, naime, vezan za Hrvatsku - jer mu je baka rođena u Zagrebu.

image
PRIVATNA ARHIVA

"Voljeli bismo kad bi Marc uspio dobiti hrvatsko državljanstvo. U budućnosti se čak i vidimo ovdje, s vlastitim životinjama i farmom, idealno negdje u okolici Zagreba", kaže Ashley Colburn, koja sa suprugom i sinom živi na imanju od 20 tisuća kvadrata u San Diegu, gdje imaju sedam kokoši, mačka Lea, drveća limuna i avokada te pogled na farme koje ih okružuju.

Otkako je u lipnju postala majka, život joj se u potpunosti promijenio - na najljepši mogući način, kako kaže. I ona i suprug bili su spremni na roditeljstvo. Vjenčali su se prije dvije godine (lani u lipnju su imali i malo slavlje u Hrvatskoj) i odmah su željeli dijete, no sada joj je, kaže Ashley, drago da su imali malo vremena samo za sebe, da budu jedno s drugim. Putovali su u Afriku i u Hrvatsku...

image
PAUN PAUNOVIć/ CROPIX

"Presretna sam što sam pronašla Marca, čovjeka s kojim dijelim iste vrijednosti. Upoznali smo se kasnije u životu, ali najvažnije je da sada imamo jedno drugo. Znala sam i da ću biti mama jednog dana i to mi se, hvala Bogu, i ostvarilo. Imala bih i desetero djece, osobito kad bi sva bila dobra kao Luka, kako ga često zovem. Nadam se da ćemo uskoro imati još djece, a jednog dana bih možda i posvojila. Na svojim sam putovanjima vidjela toliko djece kojoj treba dom... Putovanja ti doista otvore oči", govori producentica i autorica čiji se dokumentarni film "Ashley Colburn luta Slovenijom" ove godine mogao gledati na HRT-u.

image
PRIVATNA ARHIVA

Ovih je dana počela raditi na putopisnoj emisiji za djecu, i to u suradnji s pjevačem Bojanom Jambrošićem, s kojim se zbližila tijekom sudjelovanja u showu "Zvijezde pjevaju" 2019. Svaka epizoda ima svoju pjesmu koju je napisala upravo Ashley. Dani provedeni u Hrvatskoj ujedno će joj biti i posljednji na rodiljnom dopustu, koji joj je trajao 12 tjedana. Kaže, definitivno premalo. Od nekih poslova i angažmana će odustati kako bi bila kod kuće sa sinom, koji neće ići u vrtić. Doduše, želi pronaći osobu u Americi koja bi Lukea učila hrvatski.

image
PAUN PAUNOVIć/ CROPIX

"Luke je prekrasna beba koja obožava spavati i jesti. Otkako je došao kući iz bolnice, spava cijele noći. Ja sam jedna od rijetkih naspavanih mama male bebe. Prvih nekoliko tjedana sam ga morala buditi kako bih ga nahranila, ali kad je doktor rekao da mu je kilaža dobra, prestala sam to raditi i pustila ga da spava koliko želi. Preko dana baš i ne miruje, stalno smo u nekoj akciji, a on je pravi veseljak koji se ne prestaje smijati. Mislim da će biti gurman poput Marca i mene, jer nas prilično zavidno gleda svaki put kad jedemo. Najveći izazov mi je navesti ga da pije na bočicu. Dojim, ali želim da može pojesti obrok i ako mene nema kod kuće", govori Ashley Colburn, koja se, priznaje, nikad nije osjećala bolje i zadovoljnije - a to se doista i vidi.

Linker
08. listopad 2024 16:48