PRIVATNA ARHIVA
Pola godine s Valom

Filip Dizdar o zaručnici, novoj životnoj ulozi i 6-mjesečnom sinu: "Postali smo povezaniji, a najteže nam pada manjak sna"

Glazbenik i brend menadžerica sredinom postali su roditelji sina Vala, a samo za Gloriju govore o promjenama u obiteljskim odnosima otkako u centru zbivanja više nisu samo njih dvoje.

Glazbenik i brend menadžerica sredinom postali su roditelji sina Vala, a samo za Gloriju govore o promjenama u obiteljskim odnosima otkako u centru zbivanja više nisu samo njih dvoje.

Glazbenik i redatelj Filip Dizdar (35) i njegova zaručnica, brend menadžerica Maja Šiprak (31) u travnju ove godine postali su roditelji sina Vala. Prinova je kruna njihove ljubavi koja je započela 2019. godine nakon što su se upoznali preko zajedničkih prijatelja, a sada su za Gloriju ispričali kako su se snašli u novoj životnoj ulozi, s kojim se sve izazovima susreću, ali i što se sve promijenilo otkako je njihova obitelj postala bogatija za još jednog člana.

"Sada kad smo roditelji osjećamo veliku odgovornost i strah, ali najviše od svega osjećamo ljubav. Kad smo ga ugledali, prva reakcija bila je tišina. U tom trenutku sve je stalo", otkriva nam Filip. Na pitanje kako izgledaju dani s bebom, odgovara: "Val je s nama već šest mjeseci i polako hvatamo ritam. Preko dana se izmjenjujemo oko svih roditeljskih dužnosti, ali većinu vremena smo svi zajedno. Gledamo ga kako svaki dan raste i pratimo svaki njegov napredak. I mi smo se prilagodili, postali smo snažniji tim", objašnjava glazbenik. Kao najveći izazov s kojim se suočavaju, on i njegova zaručnica ističu manjak sna.

image
PRIVATNA ARHIVA

"To nam je sigurno najteža stvar. Uz mačke koje imaju svoj ritam, rijetko spavamo nekoliko sati u komadu. Naučili smo funkcionirati s jednim okom otvorenim kako se ne bismo previše razbudili", govori nam Filip kojem se zauvijek u sjećanje urezao dan kada je Val stigao iz rodilišta.

"Svi su nas tada pustili da uživamo u našoj maloj obitelji i činilo se kao da smo nas troje sami na svijetu", govori nam glazbenik koji kad zaškripi u pomoć pozove bake i djedove. "Roditelji nam uskaču kad god mogu, pogotovo Majini koji žive u blizini. Moji najviše pomažu tako što nam šalju domaće voće i povrće iz Dalmacije od kojih radimo kašice", kaže Filip koji danas žali što nije prisustvovao porodu jer je - stigao prekasno.

image
PRIVATNA ARHIVA

"Trebao sam biti s Majom, ali mi je ona prekasno javila da su joj krenuli ozbiljni trudovi pa sam u rodilište stigao nekoliko minuta nakon što se Val rodio", govori nam Filip čija je zaručnica rodila u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh.

"Porod je trajao jako dugo, oko 30 sati, ali srećom sve je prošlo u redu. Jedino mi je žao što se naš mali ovan pred kraj požurio toliko da Filip nije stigao do bolnice. Iako je bilo iscrpljujuće, oporavak nije bio previše težak. Sve je zapravo palo u drugi plan jer je sva moja pažnja otišla na Vala", otkriva nam Maja koja kaže i da se Filip odlično snašao u ulozi oca, a isto mišljenje dijeli i sam glazbenik.

"Smatram da sam se dobro snašao u novoj ulozi i ista mi se jako sviđa. Nisam imao određenu viziju o tome kako će moj život s djetetom izgledati pa sam se odlučio prepustiti i dati sve od sebe da budem što bolji otac. Zasad su mi svi izazovi zapravo tek slatke muke", priznaje Filip. Iako par priznaje da teško pronalaze vrijeme samo za njih dvoje, ali se ipak trude iskoristiti svaki slobodan trenutak da se posvete jedno drugome. "Kad uspijemo pronaći vrijeme samo za sebe, Maja i ja najčešće gledamo filmove ili otputujemo negdje", kaže nam glazbenik koji se s partnericom i sinom nedavno vratio iz Španjolske.

"Bilo nam je odlično, Val je dobar suputnik pa nas nije previše usporio oko istraživanja", govori glazbenik. Što se tiče njihovog partnerskog odnosa, isti se, priznaje, itekako promijenio. "Lagao bih kad bih rekao da se naš odnos nije promijenio jer jest, ali nabolje. Postali smo još povezaniji i još više cijenimo zajedničke trenutke, čak i one koji su nam se možda dosad činili mali", objašnjava Filip koji će sljedeće godine diplomirati Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti, a njegov film "To je samo crvena boja" trenutno se prikazuje na raznim festivalima u regiji.

Upravo mu je usklađivanje obiteljskih i poslovnih obaveza najveći izazov. "Usklađivanje životnog ritma sa svim promjenama koje dolaze s odrastanjem bebe nije nimalo jednostavno. Uz posao na televiziji, ujedno sam i zadnjoj godini Akademije pa je nekad uistinu teško sve vremenski uskladiti. Maja će se uskoro također vratiti na posao i onda će sve vjerojatno biti još izazovnije. No vjerujem da ćemo se, kao i dosad, uspjeti snaći", govori nam Filip. Iako su on i Maja tek nanovo roditelji, sigurni su u vrijednosti koje nastoje usaditi svome sinu.

image
PRIVATNA ARHIVA

"U suštini bismo voljeli da bude vrijedan, dobar i pošten čovjek. No isto tako da bude svjestan svijeta oko sebe i da ima neki viši smisao - ljubav, strast koja ga vodi kroz život", zaključuju mladi roditelji. Iako Val fizički zasad više nalikuje Filipu, svojim je temperamentom, kažu, kombinacija njih oboje. "Veseo je, stalno nasmijan i voli pričati na nekom svom jeziku. Što se tiče njegovog karaktera, još je rano za reći, čekamo da se prvi put naljuti pa ćemo bolje znati", kroz smijeh zaključuje Filip Dizdar.

Linker
23. listopad 2024 08:02