CASTEL FRANCK/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
Samo Dior

Dvije chic kombinacije Natalie Portman za posjet Francuskoj gdje je dobila posebno priznanje, ali i vlastitu - kabinu na plaži

Glumici je na festivalu u francuskom gradu poznatom po svojoj filmskoj kulturi i glamuru uručeno priznanje za dugovječnost u Hollywoodu.

Glumici je na festivalu u francuskom gradu poznatom po svojoj filmskoj kulturi i glamuru uručeno priznanje za dugovječnost u Hollywoodu.

Holivudska glumica Natalie Portman (43) bila je počasna gošća 50. Deauvill filmskog festivala u Francuskoj, na kojoj joj je uručena nagrada za talent, a u skladu s tradicijom dobila je i njoj posvećenu kabinu za presvlačenje na plaži Promenade de Planches.

U obje je prigode zablistala u francuskom chic stilu. Za ceremoniju na plaži odabrala je pripijeni tamnoplavi blejzer s odgovarajućom suknjom i elegantne cipele na petu. A kako i priliči na svečanosti dodjele nagrada zablistala je glamuroznoj Dior haljini s puf rukavima i sitnim perlicama, koju je začinila s ogrlicom crnih i bijelih bisera. Nagradu joj je na pozornici u ruke predala francuska glumica Isabelle Adjani (69) i pritom nije skrivala koliko joj znači to priznanje.

image

Na plaži Promenade de Planches dobila je svoju svlačionicu, što je tamošnja tradicija odavanja priznanja filmskim zvijezdama

REYNAUD JULIEN/APS-MEDIAS/ABACA/SHUTTERSTOCK
image

U tamnoplavom Dior kompletu

LOIC VENANCE AFP

Oskarovka je glumačku karijeru započela sasvim slučajno, nakon što ju je u jednoj pizzeriji ugledao filmski agent, a prvi veći uspjeh ostvarila je kada je uz pjevačicu Britney Spears bila odabrana kao zamjena buduće kazališne zvijezde Laure Bell Bundy u broadwayjskom mjuziklu "Ruthless!" 1992. godine.

image

Natalie Portman i Isabelle Adjani

REYNAUD JULIEN/APS-MEDIAS/ABACA/SHUTTERSTOCK

Prvu filmsku ulogu snimila je u danas kultnom filmu "Léon: Profesionalac" iz 1994. u kojem je glumila uz bok Jeanu Renu i Garyju Oldmanu u glavnim ulogama. Nakon što je kao tinejdžerica igrala glavnu ulogu tragične žrtve holokausta u hvaljenoj predstavi "Dnevnik Anne Frank" na Broadwayu, uslijedila je i uloga Padmé Amidale u "Ratovima zvijezda". Potom su uslijedili filmovi "Bliski odnosi", "Crni labud" i "Jackie" i brojni drugi, a nagradom koju je dobila u Francuskoj odano joj je priznanje za dugovječnost u Hollywoodu. "Sve ove uloge obilježava njezina ambivalentna prisutnost, spoj snage i krhkosti. Dokazala je svoju sposobnost portretiranja svih vrsta likova s ​​dubinom i preciznošću", pojasnio je predsjednik festivalskog žirija, legendarni glumac Benoît Magimel.

Festival se održava svake godine u Deauvilleu, slavi američku kinematografiju, a imenovanje kabina za presvlačenje duž slavne drvene šetnice uz tamošnju plažu, dio je tradicije kojom se odaje počast poznatim glumcima i redateljima.

image

Za crveni je tepih odabrala glamuroznu Dior haljinu

LOIC VENANCE AFP

Time se stvara trajna povezanost između filmskih zvijezdi i Deauvillea, grada koji je poznat po svojoj filmskoj kulturi i glamuru. Festival su inače 1975. godine osnovali francuski pisac Lionel Chouchan, televizijski producent André Halimi i tadašnji gradonačelnik Deauvillea Michel d‘Ornano, uz potporu lanca hotela i kasina Groupe Lucien Barrière koji je omogućio lokaciju za njegovo održavanje.

Linker
15. rujan 2024 15:08