Igor Jadan

 VANESA PANDZIC CROPIX
Igor Jadan

Fakultet strojarstva zamijenio je kuhinjom, a sad je TikTok zvijezda i ima svoju kuharicu: "Iduće je vegetarijanski fast food"

Mladi influencer i amaterski kuhar na društvenim mrežama je počeo snimati u srednjoj školi, a s faksa se ispisao kako bi ostvario svoju karijeru. Kuharicu "Blagdanski kolači" izdao je ovog prosinca, a u njoj je sakupio omiljene recepte koji imaju brojne preglede na TikTok-u.

Mladi influencer i amaterski kuhar na društvenim mrežama je počeo snimati u srednjoj školi, a s faksa se ispisao kako bi ostvario svoju karijeru. Kuharicu "Blagdanski kolači" izdao je ovog prosinca, a u njoj je sakupio omiljene recepte koji imaju brojne preglede na TikTok-u.

Ako redovito koristite TikTok, zasigurno ste barem jednom naletjeli na video koji počinje s "Bok svima, ja sam Igor Jadan i danas radim..." Tako već nekoliko godina svoju karijeru na društvenim mrežama stvara mladi influencer i amaterski kuhar, Igor Jadan. Svojim jednostavnim i brzim receptima na društvenim mrežama danas je dosegao gotovo 180 tisuća pratitelja i 6,4 milijuna lajkova na TikTok-u te više od 55 tisuća pratitelja na Instagramu. Te brojke dovele su ga do toga da sada izda svoju prvu kuharicu "Blagdanski kolači", a nama je otkrio sve o svojim počecima snimanja i kako se kuhanjem zapravo bavi još od djetinjstva.

image

Igor Jadan

VANESA PANDZIC CROPIX

Ovaj 22-godišnji influencer rodom je iz Zaboka, a u Zagreb se preselio s 15 godina, gdje je završio prirodoslovno-matematički smjer gimnazije Lucijana Vranjanina. Studirao je potom na Fakultetu strojarstva i brodogradnje dvije godine, nakon čega se ispisao i postao posvećeni kreator sadržaja. Na društvenim mrežama je najpoznatiji po svojim jednostavnim i vegetarijanskim receptima, kojih sada ima više od 700, a inspiracije u stvaranju mu ne manjka.

image

Prva kuharica nosi naziv "Blagdanski kolači"

VANESA PANDZIC CROPIX

Za društvene mreže počeo je snimati još u drugom razredu srednje škole. "Oduvijek sam volio gledati razne videe i strane youtubere. Bio sam sramežljivo dijete pa mi je pričanje s kamerom bilo jednostavnije nego pričati direktno s ljudima. To se ispostavilo kao super metoda, jer sam od introverta koji nije mogao gledati ljude u oči odrastao u ekstroverta kojem nije problem otići sam na tulum i obraćati se svaki dan stotinama tisuća ljudi na društvenim mrežama", govori Igor.

image

Snimanjem se počeo baviti u srednjoj školi

VANESA PANDZIC CROPIX

Nakon što je završio srednju školu i upisao fakultet, shvatio je da to ipak nije ono što ga zanima. "Uz studiranje sam više-manje svaki dan objavljivao novi video. Kako su mi rasli pregledi, tako su se pojavile i poslovne suradnje. Strojarstvo me prestalo zanimati, a društvene mreže su mi postajale sve zanimljivije tako da sam se nakon dvije godine studiranja odlučio ispisati s faksa, otvoriti obrt i krenuti u ovom pravcu u kojem sada idem", kaže.

image

Kuha još od djetinjstva

VANESA PANDZIC CROPIX

Na društvenim mrežama proslavio se svojim brojnim receptima, toliko da je početkom prosinca izbacio svoju prvu kuharicu, taman prigodnu za blagdane. Kuhanje mu nikako nije strano, jer se time bavi otkad zna sebe. "Volim kuhati praktički od malih nogu, stalno sam kuhao s mamom i bakom. Kao djetetu mi je najdraža stvar za gledati bila DVD Jamieja Olivera - ‘Goli kuhar‘, a kroz djetinjstvo sam u Zaboku prošao kroz nekoliko radionica kuhanja koje je organiziralo Društvo ‘Naša djeca‘ Zabok", prepričava nam Igor.

image

Kuharicu možete nabaviti putem njegovog web shopa

VANESA PANDZIC CROPIX

Do kuharice je došlo zbog jednog serijala koje je svake godine baš uoči blagdana objavljivao na svom profilu. "Ovo mi je treća godina za redom da svaki dan adventa objavljujem po jedan recept za blagdanski kolač. To je daleko najgledaniji serijal na mom profilu pa sam odlučio sve te recepte skupiti u jednu knjigu", kaže mladi amaterski kuhar. I tako su nastali "Blagdanski kolači". Nismo mogli, a da ga ne pitamo po čemu se upravo njegova kuharica ističe u masi drugih.

"Ističe se time da je moja. Svatko tko želi podržati moj rad i više od 700 recepata koje sam objavio besplatno kroz zadnje tri godine može to napraviti kupnjom kuharice. Osim toga, kolači na slikama u kuharici su prikazani realno, kako su meni ispali doma i kako će ljudima ispasti - nema foto-montaža ni pretjeranog stiliziranja. Recepti su jednostavni i za svaki postoji video na mom profilu koji se može pogledati ako zapnete u samoj pripremi", pojašnjava.

image

Ljubav mu, kaže, nije prioritet

VANESA PANDZIC CROPIX

Zanimljivo je da su svi njegovi recepti vegetarijanski, jer je i on sam vegetarijanac. "Vegetarijanac sam cijeli život. Moji roditelji su vegetarijanci i odrastao sam u takvom okruženju. Sviđa mi se ovakav način života i nemam neku potrebu probati jesti meso", kaže. Međutim, za svoju kuharsku karijeru ima velike planove, jer ne planira stati na samo jednoj kuharici. "Volio bih izdati još nekoliko kuharica jer mislim da stvarno imam puno ideja i recepata koje bih volio podijeliti s ljudima. Volio bih i jednog dana imati svoj vegetarijanski fast food, po mogućnosti da imam food truck pa da s njim mogu raditi turneje po cijeloj regiji", kaže.

image
VANESA PANDZIC CROPIX

Dodao je i kako, bez obzira na sve obveze koje ima, uvijek nađe vremena za društvo. "Za teretanu i izlaske s društvom se uvijek nađe vremena, ali mi ljubav nije prioritet", govori. Za kraj nam je otkrio i jedan recept iz njegove kuharice. "Od blagdanskih kolača sam inače više ljubitelj sočnih i kremastih poput germknedli i cimet rolica, ali nisam već dugo bio kod bake i baš mi se jedu njeni medenjaci. Tako da bih volio s vama podijeliti recept za te medenjake da i vi uživate u njima", zaključio je Igor.

Bakini medenjaci

Sastojci:

100 g maslaca

250 g meda (najbolje kestenov)

100 g šećera

klinčić

cimet

piment

2 jaja

500 g brašna

1 žlica sode bikarbone

polovice oraha

Priprema: U loncu rastopite margarin, med i šećer. Dodajte cimet, klinčić i piment, a zatim smjesu pustite da se malo ohladi. Nakon toga dodajte 2 jaja, 250 g brašna i žlicu sode bikarbone. Dobro promiješajte i ostavite tijesto da odstoji preko noći u hladnjaku. Sljedeći dan oblikujte kuglice i u svaku utisnite polovicu oraha. Pecite u zagrijanoj pećnici na 160 °C otprilike 20 minuta.

30. prosinac 2024 17:53