Melania Trump

 SPI/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
NJEZINA PRIČA

Istina Melanije Trump: Autobiografija bivše prve dame Amerike dolazi i u luksuznom kolekcionarskom izdanju

Mjesec dana uoči povijesnih predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Državama bivša prva dama objavit će autobiografiju "Melania".

Mjesec dana uoči povijesnih predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Državama bivša prva dama objavit će autobiografiju "Melania".

Datum izlaska je poznat, baš kao i cijena knjige koju se s obzirom na temu i njezinu autoricu u medijskom prostoru zasad jedva i spominje. Njezina autorica je Melania Trump, bivša prva dama Sjedinjenih Država i supruga aktaulnog republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, a njezina autobiografija "Melania" u knjižarama će se naći 8. listopada, mjesec dana uoči izbora koji će, prema mišljenju mnogih analitičara, odrediti sudbinu zapadnih demokracija i cijelog slobodnog svijeta.

"Melania" je zasad dostupna u prednarudžbi na web stranici njezine autorice, a uvjerljivo najskuplje je kolekcionarsko izdanje s potpisom Melanije Trump, bonus fotografijama i knjigom u digitalnom obliku, čija je cijena 150 dolara. Potpisani memoari koštaju 75 dolara, a cijena knjige bez autoričinog potpisa je 40 dolara.

image

Naslovnica kolekcionarskog izdanja

PRESS

U kratkoj promotivnoj video poruci Melania Trump svojim budućim čitateljima poručuje da je željela napisati svoju istinu iz vlastite perspektive, te da je pisanje knjige za nju bilo vrlo osobno i vrlo duboko iskustvo. "Kao privatna osoba često sam u javnosti i medijma bila izložena kritikama i krivoj interpretaciji svoga lika i djela, pa osjećam veliku odgovornost da rasvijetlim mnoge činjenice. Zato mi je bitno da s vama podijelim svoju istinu i samo istinu", kaže Melania Trump, koja je s javnosti zasad podijelila samo naslovnicu knjige.

Kolekcionarsko izdanje dolazi s bijelim, tvrdim koricama i nazivom knjige ispisanim crnim slovima, dok su ostala dva izdanja crnih korica s bijelim nazivom. Osim toga zasad - ništa drugo. Nikakav izvadak iz knjige, čak niti jedna jedina rečenica kojom je Melania Trump počastila svoje čitatelje. No, zato su u promotivnom spotu izlistane neke fotografije iz njezinog privatnog albuma koje će biti objavljene u knjizi.

image

Melania Trump s majkom u New Yorku 2004.

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Zbog toga mnogi vjeruju kako će "Melania" zapravo biti fotomonografija s vrlo malo teksta, u kojoj će se Melania Trump fokusirati na prikazivanje ostvarenja svog američkog sna - od djevojčice iz slovenske provincije do supruge američkog predsjednika i prve dame Sjedinjenih Država, koja trenutačno uživa u luksuzu svog zlatnog kaveza na imanju Mar-a-Lago u Palm Beachu na Floridi.

image

Donald i Melania Trump na republikanskoj konvenciji u srpnju ove godine

CAROL GUZY/ZUMA PRESS WIRE/SHUTTERSTOCK

Osim toga mnoge čudi i činjenica da Melania Trump knjigu objavljuje u vlastitoj nakladi, jer bi vrlo lako i vrlo brzo našla uglednog nakladnika i najbolje urednike, ako uistinu želi javnosti podastrijeti svoju istinu. Baš zato mnogi sumnjanju da će u knjizi biti ikakvih epohalnih otkrića, a pogotovo ne gole istine o njezinom odnosu s Donaldom Trumpom.

Pretpostavlja se kako će Melanijina knjiga biti umivena istina u kojoj neka javnosti najzanimljivija imena neće biti niti spomenuta. Odnosi se to, recimo, na porno zvijezdu Stormy Daniels kojoj je njezin suprug plaćao za šutnju o njihovoj aferi i seks skandalu, koji se događao 2006. dok je ona bila u pelenama s njihovim sinom Barronom.

image

Donald i Melania Trump u Bijeloj kući 2020.

SHUTTERSTOCK

Melania Trump rođena je 26. travnja 1970. u Sevnici, a Donalda Trumpa upoznala je 1998. na partiju u New Yorku, kamo je došla trbuhom za kruhom gradeći svoju karijeru modela. Na kraju večeri odbila mu je dati svoj broj telefona, nego je zatražila njegov, a on joj je na list papira napisao sve svoje privatne i poslovne telefonske brojeve.

image

Donald Trump sa suprugom, punicom i sinom Barronom

DOULIERY OLIVIER/ABACA/SHUTTERSTOCK

Zaručili su se za njen rođendan 2004., a vjenčali početkom 2005.: njihova svadba u Mar-a-Lagu, Trumpovom VIP golf klubu na Floridi bila je jedan od društvenih događaja godine, kojem su uz ostale nazočili Bill i Hillary Clinton.

I prije nego što se udala za Donalda, Melania Trump živjela je prilično povučeno, a i kad je njen suprug izabran za predsjednika, draže joj je provoditi vrijeme s obitelji nego se javno eksponirati, obilaziti društvena događanja ili davati intervjue.

image

Donald i Melania Trump predsjedničkim zrakoplovom su stigli u Palm Beach 2021.

LARRY MARANO/SHUTTERSTOCK

Premda prema insajderskim informacijama Donald i Melania Trump već dugo ne dijele stol i postelju, nego vode autonomne živote čije se putanje rijetko dodiruju, čini se da Melania Trump uživa u svom samoodabranom zlatnom kavezu. I učinit će sve da ne poremeti delikatnu ravnotežu svog bračnog odnosa, posebice mjesec dana uoči ključnih izbora koji će odrediti nastavak njegovog - i njezinog - života.

image

Donald i Melania Trump ove su godine proslavili 19. godišnjicu braka

SHUTTERSTOCK
Linker
19. rujan 2024 19:02