Luka Novokmet

 VEDRAN PETEH CROPIX
Stiže u Sax!

Luka Novokmet o životu nakon The Voicea: "Uživam u svemu što se događa, a odjeću za nastup bira mi - djevojka"

Zagrebački pjevač otkriva tko mu je najveća podrška u samostalnoj karijeri nakon nastupa u finalu popularnog showa The Voice Hrvatska.

Zagrebački pjevač otkriva tko mu je najveća podrška u samostalnoj karijeri nakon nastupa u finalu popularnog showa The Voice Hrvatska.

Svima koji ga ne poznaju činilo bi se da je 10. listopada sasvim običan dan u životu 27-godišnjeg Luke Novokmeta. Finalist posljednje sezone showa "The Voice Hrvatska" tog se dana probudio, popio kavu i po kvartu prošetao svoju buldogicu Beu. No, nakon toga više ništa nije bilo isto. Rano poslijepodne posjetila ga je njegova djevojka sa specijalnim zadatkom odabira odjeće za nastup u zagrebačkom klubu Sax!, u kojem je prije toga odradio tonsku probu.

Pozornicu te večeri dijeli s kolegicom Duškom Brčić Šušak, a Luki je taj nastup posebno bitan jer na njemu svojoj publici prvi put uživo predstavlja svoj debitantski singl “Najbolje što znam”, koji bi na streaming servisima trebao biti objavljen 18. listopada. Dirljivu baladu potpisuje Srđan Sekulović Skansi, kojeg je Luka titulirao kao glazbenog genijalca i vjeruje da je pred njima duga i plodonosna suradnja.

image

U rujnu je sa svojim bendom nastupio u klubu Peti kupe

MARKO TODOROV CROPIX

"Meni je najbitnije da u publici budu mama, sestra, cura, kolege i prijatelji, pa se nadam lijepoj fešti, premda je sutra radni dan", smije se Luka Novokmet, koji je svoj prvi profesionalni ugovor potpisao s diskografskom kućom Dancing Bear. U planu je i objava Lukinog debitantskog albuma, ali o tom potom - kad za to dođe vrijeme.

image

Luka Novokmet i Davor Gobac

HRT PRESS

"Nakon finala u The Voiceu Hrvatska odmah sam počeo nastupati sa svojim bendom i pripremati nove stvari. Stvari se lijepo razvijaju i uživam u svemu: ništa ne forsiramo i sve će se posložiti kad za to dođe vrijeme", govori Luka i dodaje da se jedino ne može pohvaliti brojem ispita koje je u međuvremenu položio. Nakon finala The Voicea Hrvatska ostalo mu ih je bilo 17 do završetka studija na zagrebačkom Pravnom fakultetu, čiji je apsolvent, a ta brojka je trenutačno tek neznatno manja.

image

Luka Novokmet, Ana Širić, Jakov Peruško Rihtar i Martin Kosovec na dodjeli nagrada Zlatni studio ove godine

RONALD GORSIC CROPIX

"Studij prava je s pravom zahtjevan i morat ću mu se više posvetiti. Moram pronaći neku formulu da sve stignem, ali zasad nema pritiska, sve će doći na svoje", kaže Luka čiji su glazbeni uzori kantautori Paolo Nutini, Sam Fender i Jeff Buckley, pa što se zvuka tiče ide u tom smjeru.

Luka se na audiciju showa "The Voice Hrvatska" prijavio kako bi vidio gdje mu je mjesto i kakve su mu mogućnosti na glazbenoj sceni, a nakon njega je samouki glazbenik s pravom zaključio kako je njegova budućnost definitivno - i u glazbi.

"Kad je bilo vrijeme za glazbenu školu, trenirao sam i igrao nogomet, ali glazba je oduvijek bila tu - važan dio moje osobnosti i osjećao sam da se s tim mora nešto dogoditi. I očito nisam pogriješio", kaže Luka Novokmet.

image

Luka je apsolvent zagrebačkog Pravnog fakulteta

VEDRAN PETEH CROPIX
Linker
10. listopad 2024 15:03