Liam Gallagher i Debbie Gwyther na dodjeli nagrada GQ Muškarac godine 2017. u Londonu

 JAMES GOURLEY/SHUTTERSTOCK
POŠTAREVA KĆI

Menadžerica čeličnih živaca: Zaručnica je neukrotivog rokera natjerala da ustaje u 5, živi zdravo i ponovno svira s bratom

Za okupljanje kultnog britanskog benda Oasis nakon 15 godina najzaslužnija je menadžerica Debbie Gwyther koju je Liam Gallagher prvo zaposlio kao tajnicu, a potom se u nju i zaljubio.

Za okupljanje kultnog britanskog benda Oasis nakon 15 godina najzaslužnija je menadžerica Debbie Gwyther koju je Liam Gallagher prvo zaposlio kao tajnicu, a potom se u nju i zaljubio.

Uspjela je u misiji koja je trajala godina, a na početku se činilo da je osuđena na propast. No, 40-godišnja menadžerica Debbie Gwyhter, zaručnica dosad neukrotivog britanskog rokera Liama Gallaghera, niti u najtežim trenucima - kad braća Liam i Noel Gallagher nisu željeli čuti jedan za drugoga, a kamoli sjesti za isti stol - nije prestala vjerovati u mogućnost da se kultni britanski bend Oasis može ponovno okupiti.

Uzela si je vremena, naoružala se strpljenjem i korak po korak u proteklih pet godina odradila sve što je bilo potrebno da se u prodaju puste ulaznice za povratničku turneju i čak pet koncerata Oasisa na londonskom stadionu Wembley, koji će se održati od 25. srpnja do 3. kolovoza iduće godine. Iako su se fanovi pobunili protiv njihove visoke cijene - najjeftinije su koštale 130 funti, rasprodane su u rekordnom roku, a na crnom tržištu sad se već prodaju za pedeseterostruko veće iznose.

image

Debbie Gwyther na Pariškom tjednu mode 2018.

BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK

Poznavatelji prilika u obitelji Gallagher suglasni su u tome da je samo Debbie Gwyther mogla u uspjeti u toj zahtjevnoj diplomatskoj misiji. Zaručnica 51-godišnjeg Liama Gallaghera, naime, ništa nije forsirala, nego se prvo posvetila izgradnji njihovog zajedničkog odnosa, a vjerojatno najvažniji korak bio je taj što je stekla povjerenje Peggy Gallagher, majke zavađene braće Liama i Noela Gallaghera.

Njihove svađe, tučnjave, uvrede i prijetnje toliko su zagadile odnose unutar jednog od najuspješnijih britanskih bendova, a Liam i Noel nakon svega nisu mogli zamisliti niti da se u istom trenutku nađu na istom mjestu, a kamoli da sviraju zajedno na pozornici. Zbog svega toga najviše je patila njihova majka, koja nije mogla razumjeti kakav je to koloplet užasa, potenciran novcem, slavom, alkoholom i drogama, doveo do takvih odnosa među braćom.

image

Debbie Gwyther i Liam Gallagher lani su odgodili već zakazano vjenčanje na jezeru Como

BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK

Kako god, priča poštareve kćeri iz engleske provincije - Debbie Gwyther s mlađom sestrom odrasla je u Hertfordshireu, započela je kad se javila na oglas za osobnu asistenticu koji je Liam Gallagher objavio 2013. Iduće godine već su bili u vezi, a Debbie Gwyther je u proteklih deset godina neukrotivog rokera, koji je uvijek i svuda sve činio po svom, ne mareći pritom imalo za osjećaje i mišljenje drugih, pretvorila u novog čovjeka.

Između ostalog natjerala ga je da ustaje u pet, počne trčati i vježbati, te da dnevnu konzumaciju alkohola svede na najmanju moguću mjeru. Kao dijete iz radničke obitelji, koja se morala rukama i nogama izboriti za svoje mjesto u diskografskoj industriji i sve je u životu postigla sama, Debbie Gwyther je s Liamom Gallagherom brzo pronašla zajednički jezik i uspjela mu objasniti da je zaglibio na krivom putu.

image

Liam Gallagher i Debbie Gwyther s njegovim sinom Geneom Gallagherom na Londonskom tjednu mode 2018.

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Rock zvijezda i glazbena menadžerica, koju je Liam nazvao svojom "srodnom dušom", u vezi su deset godina, a roker ju je zaprosio na amalfijskoj obali tijekom odmora na jugu Italije 2019. Tada su se dogovorili kako će se u Italiji i vjenčati, ali im je planove prvo pokvarila pandemija koronavirusa, a lani i njegova operacija kuka, od koje se dugo oporavljao, pa su svoj termin na jezeru Como prepustili drugom paru.

Iz prvog braka s glumicom Patsy Kensit Liam Gallagher ima odraslog sina Lennona, a kći Molly dobio je prije njega u izvanbračnoj aferi s kantautoricom Lisom Moorish. Liamov drugi brak s pjevačicom Nicole Appleton potrajao je šest godina, a njih dvoje imaju, također već odraslog sina Genea Gallaghera. Nicole Appleton razvod je zatražila kad je saznala da je Liam Gallagher paralelno godinama živio s novinarkom Lizom Ghorbani, s kojom je dobio kćer Gemmu Ghorbani i to je bila kap koja prelila čašu njezinih poniženja.

image

Upoznali su se kad ju je Liam Gallegher zaposlio kao osobnu tajnicu

BLITZ PICTURES/SHUTTERSTOCK

Debbie Gwyhter prvo ga je, pak, nagovorila da se vrati glazbi i posveti solo karijeri, a ostalo je legenda i tema filmske priče koja će se snimati o ponovnom okupljanju najvećeg britanskog benda na prijelazu 20. i 21. stoljeća, koji se može pohvaliti s čak 75 milijuna prodanih albuma. Glasine o ponovnom okupljanju krenula su Liamovom objavom na mreži X gdje je napisao: ‘‘Vidimo se u prvim redovima‘‘ i ‘‘Nikada mi se nije sviđala riječ - bivši‘‘.

image

Liam Gallagher i Debbie Gwyther na dodjeli nagrada GQ Muškarac godine 2017. u Londonu

JAMES GOURLEY/SHUTTERSTOCK
Linker
09. rujan 2024 14:26