Sandra voli ženstvene haljine i visoku potpeticu

 MATEA SMOLČIĆ SENČAR
OLIMPIJSKE HEROINE

Sandra Elkasević se za Igre priprema sa suprugom: "Imati Edisa pored sebe i na treningu i privatno velika je sreća"

Hrvatska rekorderka u bacanju diska od jutra do navečer razmišlja o skorašnjem natjecanju u Parizu, a na put će ponijeti i svoj jastuk-igračku Hello Kitty jer joj daje osjećaj doma.

Hrvatska rekorderka u bacanju diska od jutra do navečer razmišlja o skorašnjem natjecanju u Parizu, a na put će ponijeti i svoj jastuk-igračku Hello Kitty jer joj daje osjećaj doma.

Ona je hrvatska rekorderka u bacanju diska (nekad je bila i u bacanju kugle), dvostruka olimpijska i svjetska te sedmerostruka europska prvakinja. Uz to je Sandra Elkasević (34) sa šest uzastopnih osvojenih naslova Dijamantne lige postala najuspješnija atletičarka na tom natjecanju. Mnogo puta smo, stoga, čuli rečenicu “ovo je bila njezina godina”, no mogli bismo i 2024. U nju je Sandra ušla kao udana žena, jer se na Silvestrovo udala za dugogodišnjeg trenera i ljubavnog partnera Edisa Elkasevića (41), a nada se i uspjehu na skorašnjim Olimpijskim igrama u Parizu.

Kako izgledaju vaši dani kad se intenzivno pripremate za Olimpijske igre?

- Otkad se probudim pa dok ne legnem, moje misli i moja djela su okrenuta prema Parizu 2024. Svaki dan osim nedjelje imam dva treninga koja zajedno traju više od šest sati, a nakon njih idem na terapije. Nedjelja je dan za regeneraciju pa imamo samo jedan trening. Koliko su dani naporni i iscrpljujući, toliko su i sretni. Pogotovo kad ispunim ono što smo zacrtali za taj dan.

Kakva su vam očekivanja i ciljevi?

- Da dođem spremna i zdrava u Pariz te da svoj nastup opravdam rezultatom za koji vrijedim. To mi je jedini cilj i jedina želja za moje četvrte Olimpijske igre.

Što jedete kad se pripremate za natjecanja?

- Ovisi o tome u kojoj se fazi treninga nalazimo, ali veliki sam pobornik zdrave prehrane. Bez alkalnih sokova dr. Lejle Kažinić Kreho ne započinjem dan.

Što obavezno nosite sa sobom na put, a da nije vezano uz sport?

- Svoj jastuk-igračku Hello Kitty, koja mi daje miris kuće kad sam daleko od nje. Znam da zvuči djetinjasto, ali baš to i jesam - dijete u duši.

Koji su vaši rituali prije natjecanja?

- Nemam posebnih rituala. Samo želim da sve bude na svom mjestu i da ono što sam zacrtala i ispunim. A onda mirne glave mogu ući u autobus koji vodi na stadion. Jako mi je bitno da znam da sam dala i više od sto posto. To je moj najveći ritual.

O čemu razmišljate prije bacanja diska?

- O tehnici i načinu na koji trebam izvesti hitac. Nakon toga se smirim, da uključim sve živčane receptore i da uđem u neki svoj svijet čim kročim u krug.

image

Sandra se na Silvestrovo u Zagrebu udala za dugogodišnjeg partnera i trenera Edisa Elkasevića

MIHOCISTUDIOS

Koje su prednosti i mane kad vam je životni partner i trener?

- Ne postoje mane. Postoje samo neki malo teži trenuci kad provodite s jednom osobom 24 sata na dan i tako 365 dana godišnje. Vjerujem da većina to ne bi mogla, ali za mene je upravo to dokaz da smo rođeni jedno za drugo. Imati Edisa pored sebe i na treningu i privatno velika je sreća. Osjećam se sigurno i zaštićeno u svakom trenutku. Najbolje me poznaje, ima jako dobru intuiciju, zna prepoznati svako moje ponašanje, što dovodi do velikog razumijevanja. Predani smo jedno drugome i onome što radimo. Zajedno plovimo kroz život ostvarujući povijesne rezultate, a ima li ljepše stvari na svijetu nego raditi posao s ljubavlju? U mom slučaju obostrano.

Osjećate li se drugačije otkako ste u braku?

- Mogu reći da je naš odnos nakon braka postao još čvršći i ozbiljni.

Smeta li vam kad vas pitaju planirate li majčinstvo, osjećate li pritisak zbog toga?

- Ne smeta mi, jer svatko ima pravo na svoju slobodu i svoja pitanja. Nikada se ne opterećujem time što drugi govore. Živim život onako kako zamišljam da je ispravno te me rijetko kakva pitanja i poruke mogu promijeniti. Treba biti vjeran sebi, jer to je ključ za sretan i ispunjen život.

Kako zamišljate život i karijeru kad jednom budete majka?

- Prvo, želim se ostvariti kao majka te se nadam da će sve proći u najboljem redu i da ću jednog dana to i postati. A kada i ako se to desi, tada ću donositi odluke. Ne valja trčati pred rudo ni u čemu. Treba se prepustiti i dopustiti da se dogodi.

Na čemu ste najviše zahvalni svojoj majci Vesni?

- Na svemu. Ne postoji ništa ne čemu joj nisam zahvalna. Zbog nje sam ovo što jesam. Ona mi je dopustila da se razvijam i da rastem, a na tom putu mi je bila najveća snaga i najveći oslonac koji me je i napravio toliko hrabrom i toliko samosvjesnom. Ona je posebna osoba, uvijek poštena, moralna i jako realna. Da mi netko ponudi ispunjenje bilo koje želje, uvijek bih odabrala da mi ona bude majka.

Kako slavite uspjehe, a kako liječite tugu nakon poraza?

- S društvom - i u jednom, i u drugom slučaju. Društvena sam osoba pa privatne ili poslovne uspjehe volim proslaviti s najmilijima. Ponekad, kad trebam liječiti tugu, volim biti i sama. Ne zato što tada više nisam društvena, nego mi treba malo vremena da napravim restrospektivu, da vidim gdje sam pogriješila i što mogu bolje. To najbolje mogu samo sa sobom, jer tu nema fige u džepu, a nakon toga opet sve bude po starom.

Jeste li s godinama postali emotivniji ili “skuliraniji”?

- I jedno i drugo, ovisno u situaciji. Oduvijek sam bila jako emotivna. Sada me neke stvari možda malo više dotiču, ali, također, nakon tog izljeva emocija brzo se dignem i onda mirno krenem u nove izazove.

Kako oporavljate tijelo nakon natjecanja?

- Rehabilitacijski trening, terapije i kriosauna najbolje vraćaju iscrpljeno tijelo u početno stanje.

Kako izgleda vaš život izvan sporta, u čemu uživate?

- Volim putovati, upoznavati nove kulture i diviti se zemaljskim ljepotama. I gdje god da odem, baš uživam. Pomno biram lokacije, ali na kraju dana sam zahvalna što sam rođena u Hrvatskoj. Jer, stvarno stojim iza poslovice: “Svugdje je lijepo, ali kod kuće je najljepše”. Kuća, ljudi, sigurnost - sve je to moja Hrvatska. Zato s tolikim žarom i ljubavlju i branim boje Lijepe Naše.

Imate li neki porok, na što ste slabi?

- Ah, na shopping, kao i svaka žena. Znam da je to budalaština, ali volim se počastiti. No, s godinama sam postala mnogo pametnija i drugačije doživljavam kupovinu. Sada želim da mi se nešto baš jako svidi i da mi se dugo sviđa, a ako ispunim obećanje koje sam si dala - bacam se u akciju.

image

Iako voli shopping, s godinama je naučila biti racionalnija i kupuje samo ono što joj se jako svidi

MATEA SMOLČIĆ SENČAR

Kako biste opisali svoj modni stil, u čemu se najbolje osjećate?

- Iskreno, u svemu. Većinu vremena provodim u sportskoj odjeći i to je, kako se kaže, “radna odjeća”. No, volim se i urediti. Sviđaju mi se tematska događanja i eventi i trudim se ispoštovati ih do kraja. Lako se dobro osjećati u odjeći ako se dobro osjećaš u svojoj koži. Kad se ujutro probudiš i ponosan si na ono što vidiš, nema toga što vam taj dan neće stajati i u čemu se nećete dobro osjećati. Bile to tenisice, natikače, štikle, tajice, minica ili pripijena haljina. Prvenstveno je važno voljeti sebe da biste voljeli sve oko sebe.

Kako se njegujete?

- O mojoj koži brine dr. Jelena Jakić i zato je unatoč izlaganju svim vremenskim uvjetima zdrava i ujednačena. Mesoestetic i ZO Skin Obagi su jedini proizvodi kojima vjerujem i koje koristim ovisno o godišnjem dobu. Volim da su mi ten i koža zdravi, očuvani i zaštićeni.

Kojeg biste slavnog sportaša ili sportašicu rado upoznali, tražili savjet, odveli na večeru ili u izlazak?

- Na večeru bih rado otišla sa Serenom Williams i Muhammadom Alijem, ali ne bih tražila savjet. Željela bih slušati o njihovom životu, borbama, o stvarima kroz koje su prolazili na svom putu. A onda bi nakon te divne večere bilo zanimljivo s njima otići u izlazak.

Kako izgleda vaš savršeni provod?

- Ljetno vrijeme, popodnevni sati, društvo oko stola i druženje dok nas umor ne potjera na spavanje.

Planirate li godišnji nakon Olimpijskih igara i kako izgleda vaš odmor iz snova?

- Jako mu se radujem, ali još nisam počela planirati. Nikad ne slažem putovanja dok traje sezona, jer ne volim ništa ugovarati dok posao nije završen. A onda u dva dana napravim sve kako smo Edis i ja željeli. Tako da se veselimo i našem bračnom putovanju i odmoru iz snova.

Što si priželjkujete u budućnosti?

- Nemam previše želja. Samo želim samo uživati u ovome što mi život sada pruža. Da su svi moji dobro i da se Edis i ja dobro slažemo, a onda neka se sve u životu i budućnosti odvija kako je naumilo. Što se tiče sporta, samo želim da sam zdrava i da ostanem ovoliko motivirana pa da me još dugo gledate na sportskim terenima.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x OTP banka d.d.

Linker
05. rujan 2024 11:26