Amal Clooney i George Clooney

 ANDREW H. WALKER/SHUTTERSTOCK ANDREW H. WALKER/SHUTTERSTOCK
PONOSNI MUŽ

"Vodim je u nepoznato": 10. godišnjicu braka obilježili su na humanitarnoj svečanosti, a zatim se uputili na intimnu proslavu

Holivudski superstar George Clooney i njegova supruga Amal Clooney, odvjetnica za zaštitu ljudskih prava, bili su domaćini gala svečanosti svoje zaklade u New Yorku.

Holivudski superstar George Clooney i njegova supruga Amal Clooney, odvjetnica za zaštitu ljudskih prava, bili su domaćini gala svečanosti svoje zaklade u New Yorku.

Odvjetnica za zaštitu ljudskih prava Amal Clooney blistala je u crnoj Versaceovoj haljini, a njezin suprug, holivudski superstar George Clooney - u njezinom društvu. Supružnici su bili domaćini glamurozne humanitarne svečanosti svoje Zaklade za pravdu koja je održana u njujorškoj Gradskoj knjižnici, a poklopila se s desetom obljetnicom njihovog vjenčanja.

image

Njujorška gala svečanost Zaklade Amal i Georgea Clooneyja bila je posvećena herojskim naporima boraca za slobodu i pravdu

JOHN LAMPARSKI AFP

"Sretan sam što sam s Amal u istoj prostoriji večeras ovdje s vama i podržavam sve akcije i inicijative u koje je uključena moja žena", izjavio je George Clooney i dodao kako je Amal nevjerojatna žena, uvijek na pravoj strani istine, pravičnosti i povijesti.

image

George i Amal Clooney s modnom dizajnericom Donatellom Versace i makeup artisticom Charlotte Tilbury

JOHN LAMPARSKI AFP

Supružnici su svoju privatnu zakladu osnovali kako bi pozornost javnosti i medija usmjerili na herojske napore aktivista diljem svijeta, zagovornika slobode i ljudskih prava, kakav je i južnoafrički odvjetnik Albie Sachs, neumorni borac protiv aparthejda.

"George je nevjerojatan tip, bez njegove pomoći ne bi bilo niti naše zaklade niti večerašnje proslave", izjavila je 46-godišnja Amal Clooney i dodala da njezin suprug za nju sprema iznenađenje povodom proslave desete godišnjice njihova braka. "Večeras je vodim u nepoznato, nitko osim mene ne zna kamo", u svom je stilu dodao 63-godišnji glumac, redatelj i producent koji je toliko zadivljen svojom suprugom da je u jednom trenutku posudio foto aparat jednog od brojnih fotogrofa te sam snimio Amal.

image

George se okušao i kao fotograf, a snimao je, naravno, svoju voljenu suprugu

ANDREW H. WALKER/SHUTTERSTOCK ANDREW H. WALKER/SHUTTERSTOCK

George i Amal Clooney vjenčali su se 27. rujna 2014. u venecijanskoj palači Ca‘ Farsetti, a ulogu matičara preuzeo je njegov dobar prijatelj Walter Veltroni, talijanski političar i bivši gradonačelnik Rima.

Danas Clooneyjevi sa sedmogodišnjim blizancima Alexanderom i Ellom žive između Sjedinjenih Država, Italije i Engleske, a na 71. venecijanskoj Mostri nedavno su se odlično proveli u društvu Georgeovog velikog prijatelja Brada Pitta i njegove djevojke Ines de Ramon. Prije nego što je upoznao Amal Amaludin George Clooney godinama je na glasu bio kao najpoželjniji holivudski neženja, a zaveo ju je pišući joj - pisma.

image

George Clooney pozdravio je kolegicu Cate Blanchett

JOHN LAMPARSKI AFP

"Nakon našeg prvog susreta nije mi izlazila iz glave, a nakon što sam je nekoliko puta nazvao bezuspješno pokušavajući dogovoriti naš idući susret, znao sam da moram promijeniti taktiku. Znao sam da moram zaintrigirati pažnju te neobično zabavne, pametne, lijepe i prezaposlene žene. I to je bilo to", ispričao je George Clooney.

Linker
27. rujan 2024 11:32