Darren McGrady godinama je kuhao za kraljicu Elizabetu II, a sada je otkrio detalje kako izgleda blagdanski stol. Iako imaju na raspolaganju namirnice kakve god požele, ipak su vjerni tradiciji.
I dok bi mogli pomisliti kako članovi kraljevske obitelji za blagdane kao što su Božić ili Uskrs, jedu delicije poput kavijara, kamenica ili najskupljih stakeova, čini se, kako je stvarnost poprilično drugačija. Sudeći prema Darrenu McGradyjem, poznatom chefu koji je godinama kuhao za članove britanske kraljevske obitelji, njihova božićna trpeza je tradicionalna.
"Svake godine isto jelo. Zapravo su dosadni kad su svečanosti i blagdanski stol u pitanju. Nisu jeli ni šunku, ni bilo što drugo, samo tradicionalnu puricu", otkrio je McGrady za britanski OK!
Darren koji je zanat usavršavao u slavnom Savoy Hotelu u Londonu, kuhao je za kraljevsku obitelj 15 godina te posluživao hranu svima, od pokojne kraljice do princeze Diane.
"Svake godine radili smo tri purice. Jedna je bila za kraljicu i njezinu obitelj u kraljevskoj blagovaonici, jedna za dječju sobu, te jedna za 100 ili više zaposlenika kraljevske obitelji Tako da bi svatko dobio božićni ručak", ispričao je McGrady te dodao kako se purica posluživala s pireom, ali i pečenim krumpirom, a punjenja je kestenima ili kaduljom i lukom. "Tu je uvijek bio i umak od brusnica te povrće- prokulice, mrkva i pečeni pastrnjak", ispričao je Darren i dodao kako je za desert bio tradicionalni domaći božićni puding koji se posluživao nakon glavnog obroka. "Bio je ukrašen borovnicama, preliven brandyjem koji je služio za flambiranje, a u kraljevsku blagovaonicu se puding unosio s plamenom na vrhu", objasnio je chef.
Prije samog obroka, kraljica je voljela popiti aperitiv- svoj omiljeni koktel od gina i dubonneta (liker na bazi vina). Bivši kuhar je dodao kako se bi se članovi kraljevske obitelji za božićni ručak počastili čašicom slatkog i aromatičnog bijelog traminca.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....