Čaj u vrtovima Buckinghamske palače

 BUCKINGHAM PALACE CAFE
Kraljevska okrepa

Garden Café: U Buckinghamskoj palači sada možete pijuckati čaj uz Viktorijinu slasticu od malina

Na zapadnoj terasi palače svih palača, otvoren je Garden Cafe s ‘kraljevskim‘ poslasticama, čajevima i kavom posluženim u finom porculanu, s pogledom na vrt u kojem je jedno stablo posadila kraljica Viktorija.

Na zapadnoj terasi palače svih palača, otvoren je Garden Cafe s ‘kraljevskim‘ poslasticama, čajevima i kavom posluženim u finom porculanu, s pogledom na vrt u kojem je jedno stablo posadila kraljica Viktorija.

Posjet Buckinghamskoj palači nad palačama, zdanju sa 775 soba i jednim od najvećih perivoja u Londonu koji je prostire na 16 hektara, zaokružen je nedavno otvorenim, profinjenim Garden Cafeom na zapadnoj terasi. Palača se smatra srcem britanske prijestolnice, čije dijelove otvorene za javnost posjećuje tisuće turista, a sada pruža kompletan doživljaj britanske monarhije uz šalicu čaja i osvježenje: kultne slastice od malina "Victoria", pecivo, sendviče i voćne salate.

image

Buckinghamska palača

BUCKINGHAM PALACE SHOP

Iz novog "it mjesta" u Londonu pruža se pogled na vrtove s kojima se rezidencije ostalih europskih kraljevskih obitelji, teško mogu mjeriti. Posjetiteljima se nudi kraljevska okrepa i uz kavu i druge napitke, poslužene u ekološkim čašama s logom kakav nema niti jedan običnan londonski kafić, piše Express.

image

U vrtovima Buckinghamske palače napretek je prostora za uživanje

RAY TANG/SHUTTERSTOCK RAY TANG/SHUTTERSTOCK

Naziv slastice od malina po kraljici Viktoriji nije slučajan: bila je prvi monarh koji je boravio u Buckinghamskoj palači: njen prethodnik, William IV. preminuo je prije nego li je zdanje, smješteno na poziciji na kojoj je prije bila gradska rezidencija prvog vojvode od Buckinghama, dovršeno. Danas je smjena straže jedna od najvećih atrakcija službene rezidencije monarha, koja se već neko vrijeme obnavlja. Radovi će trajati do 2027. godine kada bi se u palaču, prema najavama, trebao preseliti kralj Charles. Palača je prvi put otvorena javnosti 60-ih godina dok su prije tri godine građanima otvoreni i vrtovi.

image

Perivoj palače krasi umjetno jezero

RAY TANG/SHUTTERSTOCK RAY TANG/SHUTTERSTOCK

Osim prelijepih cvjetnih i travnatih površina, posjetitelji mogu vidjeti stablo koje je posadila kraljica Victorija, ružičnjak i ruže koje nose imena Williama, princa od Walesa te princa Harryja i mjesto na kojem je pokojna kraljica Elizabeta voljela priređivati čajanke za uži krug uzvanika.

Gosti su oduševljeni. Hvale kafić, koji će biti otvoren do 26. rujna i nevjerojatnu suvenirnicu, dok drugi na Instagramu dijele doživljaj s piknika na mjestu koje je nekad davno bilo namijenjeno isključivo kraljevskoj obitelji.

image

Buckinghamska palača

BUCKKINGHAM PALACE SHOP

"Bilo nam je nevjerojatno. Imali smo piknik u stražnjem dijelu, a zatim sladoled. Prekrasan dan u Buckinghamskoj palači," dojmovi su koje zadovoljni posjetitelji dijele društvenim mrežama. Dodajmo i to da ulaznica za razgledavanje javnog dijela palače i vrtova za odrasle stoji 32 funte (oko 30 eura) dok dječja ulaznica košta 16 funti (oko 18 eura) s tim da mlađi od pet godina ulaze besplatno. Espresso, pak, stoji 2.40 funta (3 eura), kava s mlijekom košta 3.60 funti (4,21 euro) cijena moke je 4.15 funta (4,86 eura), dok čaj košta 3.25 funta (3,80 euta).

image

Buckinghamska palača nudi zaokruženo iskustvo u koje je odnedavno uključen i gurmanski užitak

BUCKINGHAM PALACE SHOP

Kompletno iskustvo engleskog čaja s užinom košta 47.50 funti po osobi (55 sura), sendviči se prodaju po cijeni od 5.95 funti (7 eura) dok kuglica sladoleda stoji 4 funte (4,6 eura). Dakako, iskustvo kraljevske okrepe posjetiteljima je nenadmašno, stoga se sve što je u dnevnoj ponudi, bez problema proda.

Linker
12. rujan 2024 13:17