Princeza se kralju bacila u zagrljaj

 ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK
NEVIĐENO SLAVLJE

Strastvena proslava nizozemske princeze: Catharina-Amalia u zanosu se bacila u zagrljaj španjolskom kralju

Članovi nizozemske kraljevske obitelji na Olimpijskim igrama u Parizu dosad su slavili osamnaest osvojenih odličja svojih sportaša.

Članovi nizozemske kraljevske obitelji na Olimpijskim igrama u Parizu dosad su slavili osamnaest osvojenih odličja svojih sportaša.

Sa 18 osvojenih odličja - od čega sedam zlatnih, pet srebrnih i šest brončanih - u prvih deset dana Olimpijskih igara u Parizu 2024. nizozemski sportaši i njihovi navijači imali su mnogo razloga za slavlje i svoju su zemlju svrstali među top 10 najboljih u dosadašnjem tijeku natjecanja. Medalje su slavili u društvu brojnih navijača odjevenih u narančaste dresove, a među njima su bili i članovi nizozemske kraljevske obitelji koji su se s početkom natjecanja preselili u Pariz.

image

Nizozemska princeza i španjolski kralj emotivno su proživljavali događaje na utakmici

ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK

Nizozemski kralj Willem-Alexander i kraljica Maxima u francusku metropolu su stigli s kćerima, princezama Catharinom-Amaliom i Alexiom, a svoje su dnevne rasporede prilagodili satnici natjecanja kako bi mogli biti u publici na svim važnijim utakmicama i pojedinačnim natjecanjima nizozemskih sportaša. Tako je finalnu utakmicu muških košarkaških reprezentacija 3x3 između Nizozemske i Francuske pratila u društvu španjolskog kralja Felipea VI. s kojim je emotivno proživljavala događaje na terenu i na kraju euforično proslavila pobjedu svoje reprezentacije bacivši mu se u zagrljaj.

image

Kraljevski par Willem-Alexander i Maxima s kćerima Catharinom-Amaliom i Alexiom, te nizozemskom skejtbordericom Roos Zwetsloot

ARTURO HOLMES AFP

Razgovarali su na španjolskom, jeziku koji Catharina-Amalia tečno govori, a sprijateljili su se za vrijeme nedavnog višednevnog službenog posjeta španjolskog kraljevskog para Amsterdamu, kad se 20-godišnja princeza Catharina-Amalia, prestolonasljednica nizozemskog trona iskazala kao dobra domaćica u svojim dosad najzahtjevnijim protokolarnim obavezama kralju Felipeu VI. i kraljici Letiziji.

image

Princeza tečno govori španjolski i bila je domaćica španjolskom kralju za nedavnog posjeta Amsterdamu

ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK

Uz ostale počasti za njih je bio priređen i državnički banket u Kraljevskoj palači u Amsterdamu, a za tu svečanu priliku princeza Catharina-Amalia zablistala je u tijari, ogrlici i naušnicama Ruby Peacock, ukrašenima rubinima, koji se tradicionalno smatraju simbolom kraljevske aristokracije.

image

Kralj Willem-Alexander, kraljica Maxima i princeza Catharina-Amalia pozdravljaju gledatelje na odbojkaškoj utakmici protiv Turske

NATALIA KOLESNIKOVA AFP

U specijalnim prilikama, uz pripadajuće naušnice, ogrlicu i broš, nosila ju je princezina majka, kraljica Maxima, rođena Argentinka, koja svojim karakterom i strastvenim temperamentnom odudara od suzdržanih europskih okrunjenih glava.

image

Princeza Catharina-Amalia slavila je u društvu španjolskog kralja Felipea VI.

ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK

Kraljica Maxima je neposredna i uvijek nasmiješena žena, sklona modnim ekshibicijama i vatrenim bojama, koja se u javnosti ne libi niti zaplesati. Obožavatelji nizozemske kraljevske obitelji kažu da je princeza Catharina-Amalia, studentica politologije, psihologije i prava, od majke naslijedila fatalnu kombinaciju šarma i inteligencije, a od oca protestantsku radnu etiku.

image

Kraljevska obitelj u Pariz je stigla da podrži nizozemske olimpijce

ARTURO HOLMES AFP
Linker
19. rujan 2024 10:06