Nakon godina debljanja i kratkoročnog mršavljenja, najpoznatiji britanski kuhar Jamie Oliver tvrdi da je pronašao idealan model prehrane - bez mesa i s morskim algama.
Trebale su proći godine dok britanski kuhar Jamie Oliver (46) nije otkrio dobitnu kombinaciju namirnica uz koje će postati fit i što je moguće duže ostati sit. Otkako se etablirao na svjetskoj kulinarskoj sceni, borio se s oscilacijama težine, no s prvim danima jeseni Goli kuhar predstavio se britanskim medijima u novom ruhu. Nekadašnji zagovornik teze da se nedjeljom jednostavno mora ispeći ‘pošten komad mesa’ danas je mršaviji 12 kilograma i pun energije - nakon što je meso izbacio s jelovnika.
Preklani je objavio kuharicu ‘Ultimate Veg’, za doručak jede granolu, a u prehranu je ubacio i morske alge. Prekrižio je alkohol (osim vikendom, u vrlo maloj količini), pazi da se dobro naspava - jer umoran organizam žudi za kaloričnim zalogajima - te tvrdi da su povremeni, mali gurmanski grijesi poželjni.
- Priuštite si povremeno manji komad pite za večeru ili tanku krišku torte. Ali to stvarno mora biti povremeno, inače nema smisla započinjati sa zdravijim načinom prehrane - kaže Jamie Oliver, dodajući da nema preskakanja doručka, da prehrana mora biti uravnotežena (dopušteno je nemasno meso i riba), a namirnice neprerađene i bogate nutrijentima.
Osim toga, smatra Goli kuhar, bolje je jesti cjelovito povrće i voće nego ga izmiksati jer je zasitnije, treba piti dovoljno vode te obroke kuhati kod kuće, a ne ih naručivati ili kupovati gotova jela.
Čitajte i: NEVOLJA ZA NEVOLJOM Tužna 20. godišnjica, na koju su saznali da neće proširiti obitelj
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....