MASSIMO PAOLONE/LAPRESSE/PROFIMEDIA MASSIMO PAOLONE/LAPRESSE/PROFIMEDIA
BRZI I ŽESTOKI

Hrvatski nogometaš voli tetovaže i pikado, nema srednju školu, a lansirao je vlastitu kremu

Marcelo Brozović, član kluba Al Nassr, osam godina je u braku s biologinjom Silvijom, a vjenčali su se na Badnjak u matičnom uredu u Velikoj Gorici.

Marcelo Brozović, član kluba Al Nassr, osam godina je u braku s biologinjom Silvijom, a vjenčali su se na Badnjak u matičnom uredu u Velikoj Gorici.

Za 31-godišnjeg nogometaša Marcela Brozovića doista se može reći da je među najotkačenijim hrvatskim reprezentativcima. Prepun je tetovaža, a dominira bomba na vratu, zbog koje ga zafrkavaju i suigrači. “Majko moja mila, prešao si igricu”, “Puko si kao kokica, a ne bombica”, komentirali su Ivan Perišić i Dejan Lovren. No, Brozović je, prije svega, eksplozivan na terenu. Talent za nogomet je naslijedio od oca koji je igrao za niželigaške klubove Mala Mlaka i Radnik iz Velike Gorice. Kao i Marcelo, koji je s tatom Ivanom, mamom Sanjom i starijim bratom Patrickom odrastao u mjestu Okuje pokraj Velike Gorice.

image

Marcelo Brozović sa suprugom Silvijom, koja je završila biologiju na PMF-u

PRIVATNI ALBUM

No, njegovi apetiti su bili mnogo veći pa je sve podredio nogometu. Tako je uz blagoslov tate već s petnaest godina odustao od srednje škole i otišao u Hrvatski Dragovoljac. Igrao je i za Lokomotivu, Dinamo, talijanski Inter, a onda je lani potpisao 23 milijuna eura vrijedan ugovor sa saudijskim klubom Al Nassr, gdje igra i Cristiano Ronaldo. Za hrvatsku reprezentaciju je prvi put zaigrao prije deset godina, kad je izbornik bio Niko Kovač, koji ga je pozvao na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Brozović je bio i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018., kad su Vatreni sa Zlatkom Dalićem osvojili srebro, što je bio najveći uspjeh hrvatskog nogometa. Marcelo je od prvih zarada u Velikoj Gorici kupio kuću s kafićem gdje može igrati pikado, koji mu je uz biljar, fliper i stolni nogomet najdraži hobi. No, slobodno vrijeme, naravno, najradije provodi s obitelji.

image

Brozović je poznat i po tetovaži bombe na vratu

GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Osam godina je u braku s biologinjom Silvijom Lihtar: vjenčali su se na Badnjak u matičnom uredu u Velikoj Gorici, a prije toga su četiri godine bili u vezi. Imaju sedmogodišnju kćerkicu Auroru i četverogodišnjeg sina Rafaela. Marcelo Brozović, koji je 2012. upisao školu sportskog menadžmenta, zaplivao je i kozmetičkim vodama. Tako je pretprošle godine lansirao kremu MB77 na bazi kanabidiola, koja pomaže kod upala mišića i zglobova, a namijenjena je i profesionalnim sportašima i rekreativcima.

Linker
09. rujan 2024 00:03