CROPIX
VRIJEDNI I USPJEŠNI

Tim za pobjedu: Čak četiri člana atletskog kluba Dinamo - Zrinjevac putuju na Olimpijske igre u Pariz

Bacačica diska Marija Tolj, maratonka Bojana Bjeljac, bacač diska Martin Marković i bacač kladiva Matija Gregurić ponos su kultnog zagrebačkog kluba koji je pravi rasadnik vrhunskih sportaša.

Bacačica diska Marija Tolj, maratonka Bojana Bjeljac, bacač diska Martin Marković i bacač kladiva Matija Gregurić ponos su kultnog zagrebačkog kluba koji je pravi rasadnik vrhunskih sportaša.

Oni su predani, požrtvovni te jednako snažni i fizički i mentalno pa zaslužuju divljenje i podršku – na ljetne Olimpijske igre koje se od 26. srpnja do 11. kolovoza održavaju u Parizu odlazi 58 hrvatskih sportaša i 15 sportašica, koji se natječu u šesnaest sportova. Najviše je natjecatelja u rukometu, vaterpolu i atletici, a čak četiri od devet Olimpijaca - atletičara potječe iz istog sportskog "rasadnika" - zagrebačkog atletskog kluba Dinamo - Zrinjevac.

Klub je to vrhunskih rezultata i duge povijesti (osnovan 1945.), čije atletičarke i atletičari drže brojne hrvatske rekorde. Svojim se izvrsnim rezultatima dokazao kao nositelj popularizacije i razvoja vrhunske hrvatske atletike, a na Igre u Parizu odlazi njihov talentirani atletski "kvartet" - maratonka Bojana Bjeljac (35), bacač diska Martin Marković (28), bacač kladiva Matija Gregurić (27) te bacačica diska i kugle Marija Tolj (24).

image

Marija Tolj

RONALD GORŠIĆ/CROPIX

Iako je tek u ranim dvadesetima, Marija Tolj iza sebe već ima jedan nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. U atletiku se zaljubila još kao djevojčica u rodnom Orebiću, gdje je, bez stručnih treninga, uvjerljivo pobjeđivala na školskim i županijskim natjecanjima u bacanju kugle, a nakon samo tjedan dana rada s legendarnim trenerom Ivanom Ivančićem okitila se titulom državne kadetske prvakinje. Zbog sportske karijere iz Orebića se sa samo četrnaest godina preselila u Zagreb, u koji je na simboličan način povela i svoju obitelj: naime, na jednoj podlaktici nosi tetovažu anđeoskog krila posvećenu majci, dok je ocu posvećena tetovaža s riječima "sunce ćaćino" jer je on tako zove od rođenja. Marija je europska prvakinja do 23 godine i dvostruka pobjednica Europskog bacačkog kupa, a mi se, baš kao i njezin trener Ronald Varga, nadamo da će ostvariti i svoju želju o olimpijskoj medalji.

image

Matija Gregurić

ŽELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Ronald trenira i Matiju Gregurića, 27-godišnjeg bacača kladiva koji kaže kako je nakon 20 godina bavljenja atletikom odlazak na Olimpijske igre "ispunjenje njegovog dječačkog sna ". Vježbenik Policijske uprave krapinsko-zagorske, koji odrađuje vježbenički staž na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik", ima životno – sportsku priču već dostojnu filma: nakon što je osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu za mlade i imao velike ambicije, u svijetu sporta nije mu dalje nije išlo onako kako se nadao. "Da bih financirao sportsku karijeru, radio sam teške fizičke poslove, najviše u građevini, no u jednom trenutku nisam mogao raditi i ozbiljno trenirati pa sam gotovo bio odustao od atletike.", otkrio je mladi sportaš. Srećom, taj je izazovni period iza njega, danas ima diplomu Policijske akademije, odlične sportske rezultate i - avio kartu za Pariz.

image

Martin Marković

ŽELJKO PUHOVSKI/CROPIX

O olimpijskoj medalji sanja i Zagrepčanin Martin Marković, najbolji hrvatski bacač diska i nekadašnji svjetski juniorski prvak, koji prvi put sudjeluje na Olimpijskim igrama. Već je i samo ispunjavanje olimpijske norme veliki uspjeh za mladića koji je zbog ozljeda i zdravstvenih problema 2019. ozbiljno razmišljao da odustane od bavljenja atletikom. No najteža su ga vremena najviše izgradila kao osobu, pa je danas spremniji nego ikad za lov na najprestižniju sportsku medalju, u kojem mu svojim iskustvom i savjetima pomaže trener Ante Pavković.

image

Bojana Bjeljac

DAMIR KRAJAC/CROPIX CROPIX

Sve su se žrtve i ogromni trud isplatili za talentirane članove AK Dinamo- Zrinjevac jer, slažu se maratonka Bojana Bjeljac i njezin trener Mladen Kršek, nema ljepšeg osjećaja za jednog sportaša negoli predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Želimo im puno sreće i najbolje moguće rezultate!


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x OTP banka d.d.

Linker
14. rujan 2024 04:20