Knedla bar Borgo novost je na domaćoj i splitskoj gastro sceni, a u ponudi ima vege i keto knedle. Među uzvanicima koji su ih prvi iskušali bila je i ekipa Gloria.hr.
Neki vole kremaste kolače, drugi suhe, treći priznaju samo slastice od dizanog tijesta, no nema sladokusca koji će odbiti knedlu. Sada im neće moći odoljeti ni ljubitelji novih gastro trendova, ako navrate u splitski Knedla bar Borgo koji u svojoj ponudi ima i vega te keto knedle.
Osnova vege "okruglica" je batat koji se koristi umjesto krumpira, a zdravih knedli bademovo brašno.
Suvlasnica ovog jedinstvenog bara u Hrvatskoj, Splićanka bračkih korijena Ema Baković, kazala nam je da su njihovi gosti podjednako oduševljeni i slatkim i slanim verzijama.
- U ponudi imamo oko trideset različitih knedli, od kojih su 13 novi okusi. Osobno sam najponosnija na slatku kombinaciju s malinama i pistacijom - ispričala nam je Ema.
Uzvanici na svečanom predstavljanju posebno su oduševile slatke vege knedle s dodatkom crnog ribizla i indijskih oraščića, a među zvijezdama bara Borgo, koji je ljetos proslavio drugi rođendan, su i knedle od četiri vrste sira, zatim s pancetom i sirom te Ferrero. Ovaj splitski tim osobito je ponosan što su svi sastojci za knedle sto posto domaći, a uvozna je jedino belgijska čokolada.
Na njihovoj nedavnoj slatkoj zabavi okupilo se šaroliko društvo, od nekadašnje sudionice Života na Vagi Zdravke Kapetanović do bivše misice Renate Lovrinčević i modnih kreatora Marije i Jurice Pirić te Nede Makjanić Kunić. Domaćica večeri s nama je, pak, podijelila i njihov recept za keto knedle koji se svakako isplati probati kod kuće jer je jednostavan i slastan!
ZDRAVO TIJESTO
Sastojci:
- 440 g ABC sira
- 240 g psilium brašna
- 6 jaja
- prstohvat soli
Punjenje:
- 100 g mascarpone sira
- 100 g vrhnja
- 100 g maslaca
- 30 g kokosovog krupnog brašna
- 10 g stevije u prahu
Posip:
- krupno kokosovo brašno
Priprava
Sastojke za tijesto lagano umiješati dok smjesa ne postane glatka. Na pobrašnjenoj podlozi smjesu oblikovati u valjak pa nožem podijeliti na jednake dijelove. Svakim komad oblikovati prstima u krug, ili valjkom razvaljati tijesto pa urezivati krugove pomoću malog kalupa (može i čašom). Tako oblikovane kuglice puniti nadjevom od navedenih sastojaka koji se zajedno pomiješaju. Knedle kuhati u zasoljenoj i uzavreloj vodi. Kad isplivaju na površinu, ostaviti ih u vodi još 6 minuta.
Stručni savjet Eme Baković: Za sve knedle, slane ili slatke, najbitnije je da je krumpir bijel i star, odnosno da ima što manje vode.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....