Zagreb je dobio još jednu adresu koja će okupljati ljubitelje dobrog ića i pića: u Kaptol centru otvoren je restoran koji nosi ime po kultnom hitu Psihomodo popa, a za čitatelje Glorije IN otkrili su svoja tri recepta.
Na zagrebačkom Kaptolu prije dva mjeseca otvorio se restoran Frida s bogatom ponudom jela i pića. Naglasak je na steakovima - pa se tako ovdje mogu pronaći domaći i američki biftek, argentinski rib eye i biftek tartar - ali svestrani meni nudi i pregršt ostalih zanimljivih jela, poput janjećih kotleta, pačjih prsa u umaku, punjenog povrća te klasičnih mediteranskih delicija - rižota sa škampima i filea brancina. Otvarati restoran u jeku pandemije, priznaje njegov vlasnik Igor Nikšić, definitivno je izazov, no ujedno je njegov motiv da ostvari ono što je zamislio - bio duplo jači.
“Ukazala se prilika za ispunjenjem dugogodišnje želje, a moj tim i ja smo je iskoristili, ponudivši svojim gostima novo, odlično mjesto za druženje i uživanje u dobroj hrani i piću”, kaže Igor. Uz njega, u “dream teamu” je i glavni kuhar Mladen Hutinec, čovjek s više od trideset godina rada u svome poslu, koji s kolegama i zaljubljenicima u hranu, Markom Pavlovićem i Josipom Gluhakom, ostvaruje svoju kulinarsku viziju.
Superfood salata od kvinoje
Sastojci za 4 porcije
- 1 avokado,
- 1 mango,
- pola šipka,
- 300 g kvinoje
- 25 g feta sira,
- 12 cherry rajčica
Dressing:
- pola šipka,
- 1 dl maslinovog ulja,
- 1 dl vode,
- 1 dl octa,
- 150 ml soka od naranče
Priprema
Sastojke za dressing ubaciti u blender te procijediti kako bi se odstranile koštice šipka. Skuhati kvinoju, ohladiti i ostaviti da kratko odstoji. Avokado i mango očistiti i narezati na kockice. Očistiti ½ šipka i odvojiti plodove. Cherry rajčice prerezati popola, a feta sir narezati na kockice. Kvinoju pomiješati s rajčicama, sirom, šipkom, avokadom i mangom, a potom salatu preliti ranije pripremljenim dressingom.
Rižoto sa škampima
Sastojci
- 800 g riže,
- 100 g očišćenih škampa,
- 4 dl temeljca od škampa,
- 50 g maslaca,
- 0,5 dl bijelog vina,
- 30 g sira Grana Padano,
- 1 režanj češnjaka
Priprema
Popržiti luk i dodati rižu. Tostirati je, a zatim preliti vinom. Kada vino ispari, politi temeljcem i zatim kuhati. U zasebnoj tavi pržiti škampe na maslinovom ulju, dodati češnjak i na laganoj vatri dalje pržiti. Škampe potom dodati u tri-četvrtine skuhanu rižu. Al dente rižu maknuti s tave, umiješati maslac i ribani sir kako bi rižoto bio kremast.
Pačja prsa u umaku od naranče
Sastojci za 1 porciju
- 250 g pačjih prsa,
- 200 ml soka od naranče,
- 100 ml pilećeg temeljca,
- 50 g maslaca,
- 2 lista bosiljka,
- 20 ml ulja,
- četvrtina naranče
Priprema
Pačja prsa s kožom ispeći do željene jačine i po vlastitoj volji i ukusu. Višak masnoće izliti u pileći temeljac i sok od naranče u drugi lonac, potom kuhati do željene gustoće. Nakon toga ubaciti maslac. U gotovi umak bez kuhanja dodati komadiće naranče i narezani bosiljak. Preliti gotova prsa umakom i narezati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....