Getty Images
GASTRO

Zalogaji za nestrpljive: Tri opasno dobre ideje za nezaboravne tapase u režiji zagrebačke ugostiteljice

Marčela Kolman osmislila je jela idealna za vruće dane: za pripravu njezinih tapasa potrebno je vrlo malo vremena provedenog u kuhinji i puno mašte, a omiljene je podijelila za Gloria IN magazin.

Marčela Kolman osmislila je jela idealna za vruće dane: za pripravu njezinih tapasa potrebno je vrlo malo vremena provedenog u kuhinji i puno mašte, a omiljene je podijelila za Gloria IN magazin.

Prije nego što je otvorila lokal Mio Corazon u srcu rodnog Zagreba, Marčela Kolman obišla je gotovo cijeli svijet i živjela u Miamiju, Las Vegasu, Los Angelesu, Melbourneu, Barceloni...

Putovanja, osobito u Španjolsku i Južnu Ameriku, inspirirala su je za kreiranje gastro ponude, ali i uređenje prostora - punog boja i uzoraka - u kojem se miješaju mirisi začinskog i ukrasnog bilja.

marcela Kolman, vlasnica Mio Corazon, bar s tapasima, radiceva, zagreb, 070720
Ines Stipetić
Marčela Kolman, vlasnica lokala Mio Corazon.

Na njezinom jelovniku su tapasi, mali zalogaji s raznim namazima, poput pesta od rikule, maslina, hummusa, sira, cikle, ponekad s dodatkom voća, kobasicom ili pršutom, povrćem... A kako vješto kombinirati okuse, Marčela Kolman naučila je prije trinaest godina u Barceloni, gdje je i upoznala supruga, Julia Munoza, španjolskog glazbenika čileanskih korijena.

U njihovom latinoameričkom kutku u Radićevoj ulici pridružila im se i Marta Mužar, s kojom rade već pet godina. U ponudi su im i razni kokteli, sangrija, domaći kolači... A zašto je tapas idealan izbor za tople, ljetne dane? Jer za njegovu pripravu ne treba puno vremena već - samo mašta, kaže Marčela Kolman.


FANTASTIČNI TRIO

Ines Stipetić

1. Na kruščić složiti cherry rajčice s maslinovim uljem, rikulom i začinima te na kraju staviti plošku pršuta i maslinu.

2. Na kruščić staviti svježi kravlji sir, pokapati ga gustim acetom balsamicom i servirati s bobičastim voćem.

3. Crne masline izmiksati u paštetu s timijanom, bosiljkom, malo soli i paprom. Servirati na kruščiću s ribizom i listićima mente.


KRUŠČIĆ S BRESKVAMA

tapasi
Ines Stipetić

1. Kriške kruha kratko tostirati.

2. Namazati skutu ili feta sir te na njih složiti kriške breskve lagano pečene na maslinovom ulju.

3. Začiniti po ukusu.


PREPEČENI KRUH S PRŠUTOM

tapasi
Ines Stipetić

1. Tostirati kruh i pokapati ga maslinovim uljem.

2. Ploške pršuta kratko prokuhati u malo vina s mediteranskim začinima.

3. Poslužiti s maslinama.


Čitajte i:

Slasno ljetno osvježenje iz kuhinje Valentine Walme: Juhe od voća i povrća od kojih rastu zazubice

Recepti iz snova koji nastaju u trenu! Njezina potraga za savršenom kombinacijom nikad ne prestaje

Začini Orijenta na hrvatski način: Magični recepti Libanonke Farah koja je zbog ljubavi preselila u Zagreb

Gotovi za sat vremena! Buga Marija Šimić predstavlja recepte koji su pripremom kratki, a jako slatki

Linker
01. studeni 2024 12:54