Marčela Kolman osmislila je jela idealna za vruće dane: za pripravu njezinih tapasa potrebno je vrlo malo vremena provedenog u kuhinji i puno mašte, a omiljene je podijelila za Gloria IN magazin.
Prije nego što je otvorila lokal Mio Corazon u srcu rodnog Zagreba, Marčela Kolman obišla je gotovo cijeli svijet i živjela u Miamiju, Las Vegasu, Los Angelesu, Melbourneu, Barceloni...
Na njezinom jelovniku su tapasi, mali zalogaji s raznim namazima, poput pesta od rikule, maslina, hummusa, sira, cikle, ponekad s dodatkom voća, kobasicom ili pršutom, povrćem... A kako vješto kombinirati okuse, Marčela Kolman naučila je prije trinaest godina u Barceloni, gdje je i upoznala supruga, Julia Munoza, španjolskog glazbenika čileanskih korijena.
U njihovom latinoameričkom kutku u Radićevoj ulici pridružila im se i Marta Mužar, s kojom rade već pet godina. U ponudi su im i razni kokteli, sangrija, domaći kolači... A zašto je tapas idealan izbor za tople, ljetne dane? Jer za njegovu pripravu ne treba puno vremena već - samo mašta, kaže Marčela Kolman.
FANTASTIČNI TRIO
1. Na kruščić složiti cherry rajčice s maslinovim uljem, rikulom i začinima te na kraju staviti plošku pršuta i maslinu.
2. Na kruščić staviti svježi kravlji sir, pokapati ga gustim acetom balsamicom i servirati s bobičastim voćem.
3. Crne masline izmiksati u paštetu s timijanom, bosiljkom, malo soli i paprom. Servirati na kruščiću s ribizom i listićima mente.
KRUŠČIĆ S BRESKVAMA
1. Kriške kruha kratko tostirati.
2. Namazati skutu ili feta sir te na njih složiti kriške breskve lagano pečene na maslinovom ulju.
3. Začiniti po ukusu.
PREPEČENI KRUH S PRŠUTOM
1. Tostirati kruh i pokapati ga maslinovim uljem.
2. Ploške pršuta kratko prokuhati u malo vina s mediteranskim začinima.
3. Poslužiti s maslinama.
Čitajte i:
Slasno ljetno osvježenje iz kuhinje Valentine Walme: Juhe od voća i povrća od kojih rastu zazubice
Recepti iz snova koji nastaju u trenu! Njezina potraga za savršenom kombinacijom nikad ne prestaje
Gotovi za sat vremena! Buga Marija Šimić predstavlja recepte koji su pripremom kratki, a jako slatki
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....