Organizatori kongresa AMICO Aleksandar Milenović, Željko Rotim i Siniša Glumičić

 JOZO CABRAJA/ KOLEKTIFF
Amico kongres

Estetska elita u Opatiji: Vrhunski stručnjaci i predstavnici vodećih brendova otkrili novosti iz beauty svijeta

Kao uvijek u ovo doba godine, u Opatiji su se protekli vikend okupili predstavnici industrije ljepote, odnosno estetske medicine. U tri dana, koliko je trajao kongres AMICO, održano je više od 20 sati znanstvenog programa, u kojem je sudjelovalo 50-ak predavača iz petnaest zemalja kako bi kolegama predstavili nove trendove, tehnološke inovacije i potaknuli razgovore o najpikantnijim temama.

image
JOZO CABRAJA/ KOLEKTIFF
image

Gošća je bila i voditeljica Ana Radišić

JOZO CABRAJA/ KOLEKTIFF

"Nakon ova tri dana čini ti se da si od prazan od umora, jer se osjećaš kao da si otrčao maraton, ali si zapravo ispunjen u potpunosti zbog genijalne atmosfere", rekao je doc. dr. sc. Željko Rotim, predsjednik Hrvatskog društva za estetsku medicinu i organizator 13. po redu kongresa s više od 700 sudionika. AMICO je ponajprije bio posvećen znanosti, ali i praksi - jer su održani mnogi zahvati uživo koji su se putem videoveze prenosili na velike ekrane u dvorani te je publika mogla promatrati, slušati, ali i postavljati pitanja. Teme predavanja i rasprava bile su aktualne, zanimljive i poticajne - regenerativna medicina s egzosomima, polinukleotidima, PLLA, nitima, ukratko "Igra biostimulatora" koju su predstavili vrhunski stručnjaci i predstavnici vodećih brendova. Cijenjeni kirurg, prim. Siniša Glumičić, održao je panel diskusiju koju je ove godine posvetio "borbi" između kirurškog i nekirurškog liftinga lica - a sudjelovali su njegovi kolege dr. Aleksandar Milenović, dr. Vladlena Averina, dr. Boris Ivkić, dr. Radina Denkova i dr. Andrej Testen.

image

Dermatologinja Nevia Delalle

JOZO CABRAJA/ KOLEKTIFF
image
JOZO CABRAJA/ KOLEKTIFF
image

Poduzetnik u estetskoj medicini Ognjen Bagatin

JOZO CABRAJA/ KOLEKTIFF

Kao veliki poklonik tehnologije u službi ljepote, estetski liječnik dr. Nikola Milojević prezentirao je moć uređaja EMFACE i EMSCULPT, predstavljen je novi toksin za borbu protiv bora, govorilo se o debljini, seksu, ali i o mogućim komplikacijama nakon estetskih zahvata. Stručnjaci za marketing Marko Ostojić i Ana Rotim pokazali su koliko je u vođenju posla važno kreiranje sadržaja na društvenim mrežama. Predstavili su svoj "socijalni eksperiment", u kojem su sudjelovali investitor Ognjen Bagatin, liječnici Nevia Delalle i Dejan Antonić, koji su samo sedam dana prije kongresa otvorili Instagram profil "poliklinike koju otvaraju" - te uz upute marketingaša okupili impresivan broj pratitelja. Na kongresu je tradicionalno održana humanitarna gala večera uz svečanu dodjelu AMICO nagrada za najbolji estetski rad - uz zabavni dio kojem je pridonijela legenda hrvatske estrade Indira Forza.

image

Organizatori kongresa AMICO Aleksandar Milenović, Željko Rotim i Siniša Glumičić

JOZO CABRAJA/ KOLEKTIFF

"Odlična atmosfera, fantastičan program, nasmijani kolege i dobro vrijeme u Opatiji. Ne treba se više ništa dodati, ovaj AMICO bio je poseban", zaključio je prim. dr. Glumičić, dodajući da će dogodine sigurno biti još i bolji.

image

Indira Levak zabavljala je okupljene

JOZO CABRAJA/ KOLEKTIFF
image

Frano Ridjan

JOZO CABRAJA/ KOLEKTIFF
Linker
08. rujan 2024 02:09