LEONARDO MARINHO/ UNSPLASH
(ne)prijatelj kože

I zaštita i njega: Sve što vam treba za ugodan boravak na suncu

Proizvodi iz S-linije dermokozmetike Pharmaceris namijenjeni su dermatološkoj zaštiti od negativnih učinaka UV zraka, a zahvaljujući sastojcima kao što su hijaluronska kiselina, vitamin E i alantoin istodobno njeguju kožu lica i tijela.

Proizvodi iz S-linije dermokozmetike Pharmaceris namijenjeni su dermatološkoj zaštiti od negativnih učinaka UV zraka, a zahvaljujući sastojcima kao što su hijaluronska kiselina, vitamin E i alantoin istodobno njeguju kožu lica i tijela.

Sunce je korisno i neophodno za naš život te povećava psihofizičku učinkovitost organizma i pomaže u odmoru i regeneraciji tijela. Odgovorno je za proizvodnju vitamina D u ljudskom tijelu. Koža izložena suncu bolje je prokrvljena, elastičnija i manje podložna raznim vrstama infekcija. No, osim brojnih blagodati koje nam sunce pruža, ne treba zanemariti štetnost ultraljubičastog zračenja. Stalna izloženost UV zrakama snažno djeluje na kožu i potkožno tkivo te oštećuje stanice kože, isušuje ju i pridonosi iritaciji, ubrzava stvaranje pigmenta i pigmentacijskih mrlja, postupno otvrdnjuje kožu, uzrokuje ubrzano starenje te različite kožne bolesti, uključujući i rak kože. UV zračenje je odgovorno za čak 80 posto znakova starenja kože. Često se javljaju i alergijske reakcije na sunce u obliku crvenila, osipa, plikova, svrbeži i pečenja kože. Pretpostavlja se da je podloga alergijskih reakcija zapravo odgovor imunosnog sustava koji određene sastavnice osunčane kože prepoznaje kao strane te pokreće alergijsku reakciju. Opeklinama su sklonije osobe svjetlije puti, no alergiju na sunce mogu razviti svi, neovisno o dobi te svaki ton kože. Alergije 10 puta češće pogađaju žene, a javljaju se kod 10-20 posto ljudi, što nije mali broj. Iako se radi o dobroćudnom stanju, simptomi alergije mogu znatno ometati svakodnevne aktivnosti i posljedično smanjiti kvalitetu života.

Srećom, napredne tehnologije stvaraju proizvode s visokim faktorom zaštite te se na taj način možete zaštititi od štetnih učinaka sunčeve svjetlosti: treba zaštititi cijelo tijelo, a posebice kožu lica jer je tanka i izložena sunčevim zrakama cijele godine. Poznata marka dermokozmetike za njegu problematične i osjetljive kože Pharmaceris lansirala je na naše tržište idealan proizvod za zaštitu lica od štetnog UV zračenja - SENSI PROTECT - zaštitnu emulziju s hijaluronskom kiselinom koja vidljivo poboljšava čvrstoću kože. Za sve koji imaju osjetljivo područje oko očiju ovo je idealan preparat jer je potpuno siguran za korištenje. SENSI PROTECT je savršen za svakodnevnu upotrebu te kao podloga make-upu jer ima laganu formulu, brzoupijajuću teksturu i dry-touch učinak, zbog kojeg koža ostaje suha na dodir. Vitamin E i alantoin pospješuju regeneraciju kože i osiguravaju antioksidacijsku zaštitu usporavajući procese fotostarenja. Iako se preplanulost još uvijek povezuje s atraktivnim izgledom, mi ipak zagovaramo zaštitu i njegu kože.

image
JANE PALASH UNSPLASH

Ako su vam dosadile klasične kreme za sunčanje, Pharmaceris ni tu nije zakazao. Tim farmaceutskih stručnjaka osmislio je jedinstveno zaštitno suho ulje SUN PROTECT sa SPF-om 50+. Može se koristiti i na mokroj i na suhoj koži, a nakon primjene koža postaje svilenkasta i bez ljepljivog osjećaja. Ovo ulje pružit će vam najviši stupanj zaštite od jakog sunca i štetnih vanjskih čimbenika. I u njegovu sastavu je vitamin E koji jača lipidnu barijeru te hrani i regenerira epidermu. Ta dva proizvoda pružaju sveobuhvatnu zaštitu za cijelo tijelo, no treba voditi računa i o najmlađima - njima je namijenjena krema DERMOPEDIATRIC. Može se koristiti i za lice i za tijelo - od 6. mjeseca života. Smiruje iritacije te štiti kožu od oštećenja uzrokovanih UV zračenjem, a uljni ekstrakt zlatnih algi hidratizira, sprečava isušivanje i prekomjerni gubitak vode iz epiderme. DERMOPEDIATRIC krema sadrži SPF 50+, vodootporna je i brzoupijajuća, ne ostavlja mastan i ljepljiv sloj, pa su mališani s njom zaštićeni i spremni za sigurnu igru na otvorenome.

image

Dermopediatric 21 €/ Sensi Protect 25 €/ Sun Protect suho zaštitno ulje 35 €

PHARMACERIS

Pharmaceris S-linija namijenjena dermatološkoj zaštiti od sunca, ima još nekoliko proizvoda sa SPF-om 50+, a postoji i specijalna zaštitna krema koja sadrži SPF 100+!

U moć i učinkovitost ove dermokozmetike uvjerili su se već mnogi, što vjerno pratimo na njihovom Instagram profilu (@pharmaceris.hr). Mogu se nabaviti u brojnim ljekarnama diljem Hrvatske, a na njihovoj službenoj web stranici možete provjeriti o kojim se sve adresama radi - no isto tako svaka ljekarna može naručiti odabrani proizvod specijalno za vas.

Proizvodi za zaštitu od sunca provjereni su način izbjegavanja negativnih učinaka UV zračenja, a istodobno imaju njegujuću funkciju. Kreme za zaštitu od sunca trebaju pratiti vašu rutinu tijekom cijele godine, a ne samo za vrućih ljetnih dana.

Linker
19. lipanj 2024 12:04