Zoran Zonde Stojanovski/Unsplash
Top proizvod

Oni su mali, praktični i stanu u svaku torbicu: Bez njih ne izlazimo ljeti iz stana

Stikovi s visokim zaštitnim faktorom pravi su ljetni saveznici koji učinkovite štite i dolaze u idealnom izdanju, no kako ih odabrati?

Stikovi s visokim zaštitnim faktorom pravi su ljetni saveznici koji učinkovite štite i dolaze u idealnom izdanju, no kako ih odabrati?

Stikovi za zaštitu kože od sunca idealni su ljetni dodatak i pravi saveznici u borbi protiv UVA i UVB zračenja. Osim što su izrazito praktični, jer su maleni pa stanu u svaku torbicu, s njima nema straha da će iscuriti po torbici pa ih uvijek možete imati uz sebe. Također, ako ne volite osjećaj kreme na rukama, ovaj kozmetički proizvod je idealan za vas, jer ga ne morate razmazivati rukom. Ovi maleni saveznici u funkciji zaštite kože i u borbi protiv crvenila, jednako su učinkoviti kao bilo koja krema za sunčanje, s time da su genijalni za područja poput nosa, ušiju i čeljusti, gdje je poželjna intenzivna zaštita. Ako želite što čišće lice birajte proizvode na bazi minerala, koji su prozirni i imaju nemasnu formulu.

image
Angelo Pantazis/Unsplash

Ako imate djecu, najbolji izbor za vas bit će stik koji je namijenjen za djecu i odrasle, a gotovo uvijek je dovoljno nježan i za osjetljivu kožu. Postoje i formule koje su idealne za sve tipove kože te se mogu nanositi preko, ali i ispod šminke. Neki od stikova u svojoj inovativnoj formulaciji čak reagiraju na toplinske podražaje, što ih čini još jačim zaštitnikom u borbi protiv štetnog sunčevog zračenja. I dok su nekima od nas idealni bezmirisni proizvodi, mnoge će oduševiti oni s citrusnim ili tropskim notama, kakve također možete pronaći na tržištu.

image
Ben Scott/Unsplash

Posebnu pažnju privlače stikovi koji su certificirani za jako osjetljivu kožu sklonu ekcemima, kao i suhu kožu koju hidratiziraju svojim bogatim sastojcima poput shea i kakao maslaca, ulja jojobe, masline i chia sjemenki. Postoje i brojne vodootporne formulacije od kojih neke traju i do 80 minuta. No, najviše se preporučuju mineralni stikovi koji sadrže cinkov oksid ili titanijev dioksid s obzirom na to da pružaju široku zaštitu protiv UVA i UVB zračenja.

image
Raymond Petrik/Unsplash

Stikove za zaštitu od sunca preporučljivo je čistiti nakon svake upotrebe, osobito ako na njima ostanu vidljive nečistoće poput ostatka šminke ili pijeska. Na tržištu postoji velika ponuda, a mi smo odabrali nekoliko najučinkovitijih, tako da sada zaista nemate izgovor da vam krema nije stala u torbicu ili da ne znate koji stik biste odabrali.

image

Avène, stik za osjetljiva područja SPF 50+, 22,38 eura

PRESS
image

Collistar, stik za izrazito osjetljivu kožu SPF 50+, 28,49 eura

PRESS
image

Shiseido, transparentni stik s visokom zaštitom SPF 50+, 40,19 eura

PRESS
image

L‘erbolario, vodootporni stik SPF 50+, 16,30 eura

PRESS
image

CeraVe, mineralni, vodootporni stik SPF 50, 13,58 eura

PRESS
image

Vichy, stik za osjetljiva područja SPF 50+, 10,45 eura

PRESS
image

Mustela, obiteljski stik SPF 50, 17,38 eura

PRESS
image

Skinbetter, Sunbetter stik SPF 56, 53 eura

PRESS
Linker
07. rujan 2024 03:53