?HULU/COURTESY EVERETT COLLECTION
LJETNA GLEDAONICA

Premijere u kolovozu: Ovo su filmovi i serije uz koje ćemo provesti ljetne večeri

Pripremite se za uzbudljive premijere na najpopularnijim streaming platformama i velikim ekranima. Otkrijte što vas očekuje na Netflixu, Amazonu, HBO-u i u kino dvoranama.

Pripremite se za uzbudljive premijere na najpopularnijim streaming platformama i velikim ekranima. Otkrijte što vas očekuje na Netflixu, Amazonu, HBO-u i u kino dvoranama.

Nadamo se da uživate u ljetu, a da vam ljetna "fjaka" bude što ugodnija, pronašli smo super serije i filmove koji dolaze na streaming servise i kina u kolovozu 2024. Od četvrte i posljednje sezone serije "The Umbrella Academy", pa do nove sezone "Mad Men" te "Emily u Parizu" (prikazat će se prva polovica četvrte sezone). Pred vama je naš izbor najboljih filmova,TV serija koje možete gledati na Netflixu, Amazon Prime Video, HBO-u ili kino dvoranama.

NETFLIX

THE DELIVERANCE

30. kolovoza

U slučaju koji je bio široko popraćen u to vrijeme, Latoya Ammons i njezino troje djece doživjeli su neobične događaje u svojoj kući u Garyju, koji su se progresivno pogoršavali, uključujući levitaciju djece i nasilje među njima. Skeptici su bili brojni, ali policija, Odjel za dječje usluge i lokalna crkva i bolnica, uključili su se, podnoseći izvještaje koji su ozbiljno shvaćali nadnaravne pojave. U glavnim ulogama su Andra Day, Glenn Close, Anthony B. Jenkins i Caleb McLaughlin.

KAOS

1. sezona - 29. kolovoza

Mračna komična i suvremena reinterpretacija grčke mitologije koja istražuje teme rodne politike, moći i života u podzemlju. Zeus brine dolazi li do kraja svijeta. Na zemlji, šest ljudi nesvjesnih svoje važnosti ili međusobne povezanosti saznaju da su dijelovi drevnog proročanstva. Hoće li otkriti istinu o bogovima i što oni rade ljudima? I, ako to učine, hoće li ih moći zaustaviti? U glavnoj ulozi još jednom će nas oduševiti Jeff Goldblum.

EMILY U PARIZU

15. kolovoz - 4. sezona

Nakon dramatičnih događaja na nesretnom vjenčanju Camille i Gabriela, Emily je u šoku: ima snažne osjećaje prema dvojici muškaraca, ali sada Gabriel očekuje dijete sa svojom bivšom, a Alfiejevi najgori strahovi o njoj i Gabrielu su potvrđeni. Na poslu, Sylvie je prisiljena suočiti se s trnovitom dilemom iz svoje prošlosti radi svog braka. Osim Lily Collins u glavnoj ulozi, u nastavku su i dalje s nama Philippine Leroy-Beaulieu, Ashley Park, Lucas Bravo, Camille Razat, Samuel Arnold, Bruno Gouery, i William Abadie.

THE UMBRELLA ACADEMY

8. kolovoza - 4. sezona

Nakon sukoba u Hotelu Oblivion na kraju treće sezone, vremenska linija braće i sestara Hargreeves potpuno se resetirala, a oni su se razišli. Također su izgubili svoje moći, što znači da moraju naučiti kako se snalaziti na novi način. Tajanstvena grupa pod nazivom The Keepers sastaje se u tajnosti kako bi raspravljali o svojim sumnjama u stvarnost u kojoj žive, predviđajući veliki obračun. Sve je na kocki dok se Umbrella Academy mora ponovno okupiti posljednji put kako bi ispravili stvari. U glavnoj ulozi i dalje gledamo Elliot Page, a i ostatak ekipe među kojima su Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan i Aidan Gallagher.

HBO MAX

ELISABETH TAYLOR – THE LOST TAPES

3. kolovoza

"Elizabeth Taylor: Izgubljene snimke" - dokumentarni serijal redateljice Nanette Burstein koji ponovno otkriva ne samo megazvijezdu Zlatnog doba Hollywooda, već i složenu ženu koja je od ranog djetinjstva upravljala životnom slavom, osobnim identitetom i javnim nadzorom na globalnoj sceni. Kroz novo otkrivene intervjue s Taylor i neviđen pristup osobnom arhivu filmske zvijezde, film otkriva složen unutarnji život i ranjivost holivudske legende, dok istovremeno izaziva publiku da ponovno sagleda njezina postignuća i naslijeđe.

INDUSTRY

3. sezona - 11. kolovoza

Treća sezona serije nastavit će sagu o mladim bankarima koji pokušavaju postići uspjeh u vrhunskoj londonskoj tvrtki Pierpoint & Co, dok se nose sa svojim raznim osobnim problemima i hedonističkim načinom života, uključujući obilje droga i seksa. Ovaj put, dodatnu dinamiku donosi Kit Harington koji se pridružuje trećoj sezoni kao šef tvrtke za zelenu tehnologiju, Henry Muck. Glumačka postava koja se vraća uključuje Harryja Lawteyja, Myha’lu Herrold, Marisu Abelu i Davida Jonssona, koji su svi bili u prvoj sezoni i drugoj sezoni serije.

CITY OF GOD: THE FIGHT RAGES ON

25. kolovoza

Dvadeset godina nakon filma "Grad Boga", Buscapé prepričava kako su sukobi između policije, dileri i policija utjecali na zajednicu. U novom nastavku radi se o adaptiranom nastavku književnog djela Paula Linsa i pratit će priču njegovih likova. Smještena početkom 2000-tih, serija uključuje isječke iz prvog nastavka filma kao flashbackove za rekonstrukciju sjećanja protagonista. Film uključuje mnoge povratničke članove glumačke postave koji su tumačili poznate likove u originalnom filmu: Alexandre Rodrigues, Thiago Martins, Roberta Rodrigues, Sabrina Rosa, Kiko Marques i Edson Oliveira. Novi članovi glumačke postave uključuju Andréiu Hortu, Marcosa Palmeiru, Jeffersona Brasila, Eli Ferreira i Luellem de Castro.

KINO

PRIČA ZAVRŠAVA S NAMA

8. kolovoza

Priča završava s nama, filmska je adaptacija bestselera svjetski poznate autorice Colleen Hoover, koja na velike ekrane donosi život traumatizirane, ali odlučne Lily Bloom, koju tumači Blake Lively, koja se seli u Boston kako bi ostvarila svoj životni san i započela vlastiti posao. Uskoro upoznaje šarmantnog neurokirurga Rylea Kincaida (Justin Baldoni) s kojim dijeli neodoljivu kemiju. No, tek nakon što se ludo zaljubi, Lily počinje otkrivati stranu Ryleove osobnosti koja je podsjeća na traumu iz djetinjstva.

ALIEN: ROMULUS

15. kolovoza

Nastavak kultne franšize “Alien” iz produkcije legendarnog Ridleyja Scotta i u režiji talentiranog Fede Alvareza. Dok istražuju najmračnije krajeve napuštene svemirske stanice, skupina mladih kolonizatora svemira suočava se s najstrašnijim oblikom života koji je svemir ikada vidio. U ovom napetom filmu glavne uloge tumače zvijezde u usponu: Cailee Spaeny, David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn i Aileen Wu.

VRANA

22.kolovoza

Bill Skarsgård preuzima legendarnu ulogu u rebootu kultnog nadnaravnog trilera The Crow (Vrana) snimanog prema stripu Jamesa O’Barra. Srodne duše Eric Draven (Bill Skarsgård) i Shelly Webster (FKA twigs) brutalno su ubijeni kada ih sustignu demoni njezine mračne prošlosti. Dobivši priliku da spasi svoju pravu ljubav tako što će se žrtvovati, Eric kreće u potragu za nemilosrdnom osvetom njihovim ubojicama, prolazeći kroz svjetove živih i mrtvih kako bi ispravio pogrešne stvari.

TREPNI DVAPUT

22. kolovoza

Kada tehnološki milijarder Slater King kojeg tumači Channing Tatum, upozna konobaricu Fridu (Naomi Ackie) na svojoj dobrotvornoj gala večeri, zaiskre iskrice. Poziva je da mu se pridruži s prijateljima na putovanju iz snova na njegovom privatnom otoku. Djevojke dolaze u raj. Divlje noći prelaze u sunčane dane i svi se sjajno zabavljaju. Nitko ne želi da ovo putovanje završi, ali kako se počinju događati čudne stvari, Frida počinje preispitivati svoju stvarnost. Nešto nije u redu s ovim mjestom. Morat će otkriti istinu ako želi živa izaći s tog otoka.

BORDERLANDS

29. kolovoza

Temeljeno na najprodavanijoj videoigri, ova akcijsko-avanturistička priča prati šaroliku ekipu autsajdera na misiji spašavanja nestale djevojke koja posjeduje ključ nezamislive moći. U središtu radnje je Lilith, koju tumači Kate Blanchett, ozloglašena odmetnica s tajanstvenom pozadinom. Vraća se na svoj rodni planet, Pandoru, u potrazi za nestalom kćeri negativca iz filma, Atlasa, kojeg glumi Édgar Ramirez. Tijekom svog putovanja, Lilith se ujedinjuje sa šarolikom grupom saveznika: Rolandom (Kevin Hart), vrhunskim plaćenikom; Tiny Tinom (Ariana Greenblatt), mladom stručnjakinjom za rušenje; Tannis (Jamie Lee Curtis), nekonvencionalnom znanstvenicom; i robotom Claptrapom (Jack Black), poznatom po svojoj oštroumnosti. Ova eklektična skupina udružuje se kako bi pomogla pronaći nestalu djevojku, stvarajući neočekivanu koaliciju.

AMAZON PRIME

ONE FAST MOVE

8. kolovoza

One fast move akcijski je film u režiji Kelly Blatza koji istovremeno donosi i romantične i dramatske elemente, i sve to na dva kotača. Radnja prati nesretnog mladog muškarca koji u potrazi za svojim otuđenim ocem nastoji ostvariti san o postajanju profesionalnim motociklistom. Uz podršku ljubavi prema svom malom gradu i vodstvo vlasnika motociklističke trgovine koji postaje njegov mentor, počinje prevladavati tugovanje za svojim ocem. U glavnim ulogama su KJ Apa, Eric Dane, Maia Reficco, Edward James Olmos i Austin North.

RINGS OF POWER

2. sezona - 29. kolovoza

Ova je dramska serija smještena tisućama godina prije događaja iz knjiga J.R.R. Tolkiena "Hobit" i "Gospodar prstenova", s ansamblom poznatih lica pomiješanih s novim likovima. U drugoj sezoni, čini se da Sauron ima mnogo toga za ispraviti. Morat će se suočiti s Adarom, iskvarenim vilenjakom koji je uvjeren da je ubio Saurona, u obračunu za vladavinu Mordor. Također će morati riješiti stvari s Galadriel, koja mu neće dopustiti da mirno ode nakon njegovih velikih obmana. Nova imena koja se pridružuju glumačkoj postavi prvi sezone su Ciarán Hinds, Rory Kinnear i Tanya Moodie.

DISNEY+/HULU

ONLY MURDERS IN THE BUILDING

4. sezona - 27. kolovoza

Četvrta sezona istražuje tajanstveno ubojstvo Zazza Patakija, Charlesovog kaskadera iz Brazzosa, čija je smrt bila cliffhanger na kraju treće sezone. Opis četvrte sezone komplicira Sazzovu smrt kada trojica preispituju je li Sazz ili Charles bio pravi cilj. Akcija se samo povećava dok se predstavljaju gostujući glumci od kojih su neki:Meryl Streep, Eva Longoria, Eugene Levy, Zach Galifianakis, Melissa McCarthy, Molly Shanon, Jane Lynch, Richard Kind, dok su glavne zvijezde i dalje poznata trojka, Steve Martin, Martin Short i Selena Gomez.

Linker
16. rujan 2024 20:51