INSTAGRAM
Dom iz snova

Kuća Lily Collins odiše duhom Skandinavije, a ona i suprug ispunili su je detaljima iza kojih stoji posebna priča

Zvijezda serije "Emily u Parizu" uredila je sa suprugom kuću u Kaliforniji koja izgleda spektakularno.

Zvijezda serije "Emily u Parizu" uredila je sa suprugom kuću u Kaliforniji koja izgleda spektakularno.

Lily Collins (35) mnogima poznatija kao Emily u Parizu otvorila je novinarki Voguea vrata svoje kuću u istočnom dijelu Los Angelesa u kojoj živi sa suprugom Charlijem McDowellom (41). Kuća iz sredine prošlog stoljeća okružena je stablima javora u dijelu grada koji je jako miran i tih, a vrijedna je 4,9 milijuna eura.

Kupila ju je od glumačke kolegice, zvijezde "Djeveruša" Kristen Wiig, a interijer je ispunjen šarmom prošlog stoljeća i obiljem prirodnog svjetla. Izgradili su je arhitekti, otac i sin Kemper Nomland i Kemper Nomland Jr. Ima tri spavaće sobe, dvije i pol kupaonice i odvojenu gostinjsku kuću .

Zajedno s dizajnericom interijera Emily Farnham, Emily i Charlie renovirali su kuću s poštovanjem prema njezinom povijesnom naslijeđu, a istovremeno je učinili svojom. Lily je police kuće popunila starinskim dječjim knjigama, prvim izdanjima Steinbeckovih romana i modnim monografijama, a čini se da i njezin suprug Charlie dijeli njezinu ljubav prema uređenju interijera. Prema Lily, jedina stvar koju Charlie voli više od stolaca su tepisi - provest će nebrojene sate sortirajući ih na Instagramu ili web stranicama aukcijskih kuća, a svaki put kada to učini, ona se zaljubljuje u njega malo više, ispričala je novinarki.

image

Lily Collins i Charlie McDowell

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Kuća je dizajnirana na dvije razine i to tako da stvori sklad između unutarnjih i vanjskih prostora. Može se pohvaliti prekrasnim dizajnerskim značajkama iz sredine prošlog stoljeća, uključujući spoj stakla, drva i betona s otvorenim kaminom i otvorenim dnevnim boravkom i blagovaonicom. U sklopu kuće nalazi se i prekrasno dvorište s bazenom i hidromasažnom kadom savršenom za zabavu u zatvorenom ili vanjskom prostoru. Lily opisuje stil interijera svoje kuće kao "Kaliforniju sredinom stoljeća koja se susreće sa skandinavskim". Filozofija je to koja se proteže i na okolinu kuće pa ćete tako vani pronaći vrt inspiriran Pietom Oudolfom, dizajnerom koji je uredio slavno zemljište u Nomi. Ispred ulaza nalazi se savršeno isklesano bonsai drvo.

image

Lily Collins

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Za razliku od Emily čiji stil karakteriziraju jarke boje i hrabri uzorci, a njezine odjevne kombinacije često uključuju žive nijanse crvene, zelene, žute i plave, kao i eksperimentiranje s uzorcima - kombinirajući pruge, točkice, karirane i cvjetne motive, Lilyin je ukus, čini se, prava suprotnost. Skandinavski stil uređenja koji potječe iz nordijskih zemalja, a kojeg preferira Collins, karakterizira spoj estetike i praktičnosti, uz poseban naglasak na prirodne materijale, svjetlost i minimalistički dizajn. Namještaj i dekoracije su jednostavnih linija i čistih oblika, bez suvišnih detalja, a prostor je organiziran tako da bude funkcionalan, prozračan i slobodan od nereda, čime se vodila i Collins zajedno s dizajnericom.

Osim što je kuća uređena s ukusom, svaki detalj u njoj ima smisla i neku šarmantnu priču iza sebe - posjeduju desetke šalica zemljanih boja, a Lilyna najdraža je ona šumskozelene boje s njezina vjenčanja. Knjiga Winnie the Pooh nije samo potpisano prvo izdanje, već i božićni dar Lily Charlieju. Zatim su u kutu postavljene dvije smiješne stare danske figurice koje, ispostavilo se, imaju imena: poštar Pat i Ronnie Wood. "Izgledaju kao stari britanski glazbenici", kaže Lily. Možda je njezin osobni stil manje ekstravagantan od onog kojim svoje obožavatelje u četvrtoj sezoni popularne serije nastavlja oduševljavati Emily, no okom za detalje Lily dokazuje da ipak ima i nešto zajedničko s likom koji ju je proslavio.

Linker
05. rujan 2024 11:12