Cappelletti od plavog raka

 MATIJA DJANJEŠIĆ
Nešto drugačije

Cappelletti od plavog raka hit je novog menija zagrebačkog restorana Makamana, za tu inovaciju na tanjuru zaslužan je chef Mauro Renje

Novi meni donosi savršen je spoj okusa i kreativnosti, a uz koji se lijepo sljubljuju i kvalitetna vina.

Novi meni donosi savršen je spoj okusa i kreativnosti, a uz koji se lijepo sljubljuju i kvalitetna vina.

Zagrebački restoran Makamana proljeće je dočekao na najbolji mogući način - novim menijem koji je zamišljen kao savršen spoj okusa i kreativnosti, a iza kojeg stoji chef Mauro Renje. Na jelovniku su se tako našli rižoto Makamana, rižoto od sipe s intenzivnim morskim okusima, nježni rižoto od kozica, specijalitet lombardske kuhinje od poprečno rezanih telećih butova pirjanih s povrćem, bijelim vinom i temeljcem Agnolotti s osso bucom na kremi od batata te Cappelletti od plavog raka.

image

Rižoto od kozica

MATIJA DJANJEŠIĆ
image

Cappelletti od plavog raka

MATIJA DJANJEŠIĆ
image

Rižoto od sipe

MATIJA DJANJEŠIĆ
image

Rižoto Makamana

MATIJA DJANJEŠIĆ
image

Agnolotti s osso bucom na kremi od batata

MATIJA DJANJEŠIĆ

"Ponosni smo na naše novo jelo s plavim rakom, a koje je osmislio chef Mauro Renje za projekt dječje udruge Mecha pingvini iz Buzeta, u sklopu njihovog natjecanja i kuharice koju su osmislili i to je jelo sada dio našeg novog meniju. Želimo istaknuti da je plavi rak invazivna vrsta koja negativno utječe na ekosustav našeg podmorja. Njegovom upotrebom u receptima doprinosimo očuvanju podmorja, dok istovremeno stvaramo vrhunske gastronomske kreacije", poručili su iz restorana.

image

Chef Mauro Renje

MATIJA DJANJEŠIĆ

U restoranu se ponose i novom ponudom vina koja se izvrsno slažu s jelima od ribe i mesa, a najavljuju i skore vinske večeri s vinolozima, koje će se održati uz prezentacije jela i degustacije.

Najnovije
23. ožujak 2025 19:15