Novi meni donosi savršen je spoj okusa i kreativnosti, a uz koji se lijepo sljubljuju i kvalitetna vina.
Zagrebački restoran Makamana proljeće je dočekao na najbolji mogući način - novim menijem koji je zamišljen kao savršen spoj okusa i kreativnosti, a iza kojeg stoji chef Mauro Renje. Na jelovniku su se tako našli rižoto Makamana, rižoto od sipe s intenzivnim morskim okusima, nježni rižoto od kozica, specijalitet lombardske kuhinje od poprečno rezanih telećih butova pirjanih s povrćem, bijelim vinom i temeljcem Agnolotti s osso bucom na kremi od batata te Cappelletti od plavog raka.
"Ponosni smo na naše novo jelo s plavim rakom, a koje je osmislio chef Mauro Renje za projekt dječje udruge Mecha pingvini iz Buzeta, u sklopu njihovog natjecanja i kuharice koju su osmislili i to je jelo sada dio našeg novog meniju. Želimo istaknuti da je plavi rak invazivna vrsta koja negativno utječe na ekosustav našeg podmorja. Njegovom upotrebom u receptima doprinosimo očuvanju podmorja, dok istovremeno stvaramo vrhunske gastronomske kreacije", poručili su iz restorana.
U restoranu se ponose i novom ponudom vina koja se izvrsno slažu s jelima od ribe i mesa, a najavljuju i skore vinske večeri s vinolozima, koje će se održati uz prezentacije jela i degustacije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....