Pita od šljiva

 AMÉLIE/INSTAGRAM
Još malo pa nestalo

Dobra vijest: U Amélie se vratila obožavana pita od šljiva. Loša vijest: Neće biti dugo u ponudi pa požurite!

Stigla je sezona mnogima omiljenog voća, a s njome i neodoljive slastice na koje se dugo čekalo.

Stigla je sezona mnogima omiljenog voća, a s njome i neodoljive slastice na koje se dugo čekalo.

Za ljubitelje pita iz popularne zagrebačke slastičarnice Amélie dolaze dobre vijesti jer se u njihovu ponudu nakratko vratila mnogima omiljenima - pita od šljiva. "Ja sam pita od šljiva, slatka radost s prhkim tijestom i sočnim srcem od zrelih plodova. Požuri, jer vratila sam se samo nakratko!", stoji u objavi na njihovu profilu na Instagramu koja je na mnogim licima izmamila osmijeh.

"Pita od šljiva je ljetna slastica, svi ju vole, od sezonskog voća, kojoj nitko ne može odoljeti. Još kad ju uparite s prhkim tijestom koje se radi s maslacem, pa tomu još dodate crunchy moment kao posip na piti, oduševljenju nema kraja", pojasnili su nam iz Amélie i otkrili u čemu se krije tajna njihova recepta za prhko tijesto.
"Namirnice se brzo sjedine, nema puno miješanja jer se onda razvije gluten, a to nije dobro za prkhoću tijesta. Dobije se žilavo tijesto, a to nikome nije ukusno. Znači hladan maslac, brzo sve sjediniti, ostaviti u hladnjaku da se malo odmori i onda dalje raditi s njim. Šljive moraju biti dobre i dovoljno zrele, moraju pri pečenju pustiti svoj sok - to daje dodatan okus cijeloj slastici", otkrili su.

Šljive kao i ostalo voće nabavljaju od domaćih proizvođača, zato voćne slastice i dolaze u ponudu kako je sezona pojedinog voća.

Linker
16. rujan 2024 07:27