Radijska voditeljica Edina Pršić Babić strastvena je kuharica koja odnedavno priprema uglavnom vegetarijanska jela, a najbolje recepte i gastro trikove otkrila je na putovanjima - i na društvenim mrežama.
Radijska voditeljica, glumica i magistrica komunikologije - to su ukratko profesionalne odrednice Edine Pršić Babić, Zagrepčanke koja je uz sve te vještine i znanja i odlična kuharica. U posljednje vrijeme najviše je zanima vegetarijanska prehrana, koja prevladava u njezinu jelovniku i jelovniku njezina supruga, nogometnog trenera Stjepana Babića, jer oboje žele zdravije živjeti.
"Moji su roditelji isprva bili skeptični, mislili su da sam ušla u neku sektu, ali su se sada priviknuli, shvatili su naše razloge. Uostalom, vide i da nismo isključivi, pa im je zbog toga to bilo lakše prihvatiti. Muž i ja, naime, jedemo i ribu i morske plodove, jaja, sireve i mliječne prerađevine. I oboje se bolje osjećamo i imamo više energije otkako smo promijenili način prehrane", priča voditeljica jutarnjeg programa na radiju Laganini, na kojem odnedavno vodi i emisiju o zdravom životu.
Prelazak joj je bio lakši i stoga što joj meso nikad nije bilo glavni dio prehrane. Recepte pak pronalazi posvuda, najviše na društvenim mrežama, a išla je i na razne kulinarske i vegetarijanske radionice i tečajeve...
"Na TikToku sam, na primjer, pronašla recept za mješavinu za pirjanje koju pripremim unaprijed, držim u hladnjaku i koristim po potrebi za gotovo sva slana jela. Osnovni su sastojci đumbir, češnjak, maslinovo ili sezamovo ulje i himalajska sol", kaže voditeljica, kojoj zbog jutarnje emisije dan počinje već u pet sati, pa joj je bitno dobro organizirati ostale dnevne obaveze.
Od namirnica često koristi slanutak, leću, mrkvu, tofu, začine poput kurkume, a na putovanju u Turskoj nedavno je kupila i mješavinu koja je malo ljuća, ali jelima daje odličan okus.
"Volim eksperimentirati s okusima, a ova prehrana omogućuje mi da isprobavam nešto novo i drukčije. Ne usudim se jedino pripremati slastice jer za njih treba biti precizan i strogo se držati postupka, a ja u receptima uvijek nešto mijenjam i dodajem. No, ionako nisam luda za slatkim pa mi to ne pada teško", zaključuje voditeljica, koja je s čitateljima Glorije podijelila recept za gustu juhu od leće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....