Kroz novi meni slave se okusi proljeća, a u jednom od njih i sami gosti postaju umjetnici.
Jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom i chef Mario Mandarić za prve proljetne dane pripremili su novi jelovnik. Neodoljiva gastronomska priča pod nazivom Spring Soiree ipak nije samo priča o hrani. Ovog puta, fine dinning restoran na adresi Popa Dukljanina 1 predstavlja meni u kojem, osim samog chefa, u umjetničkom, svojevrsnom slikarskom stvaralaštvu sudjeluju i oni koji ga kušaju. Kroz 25 sljedova koji slave proljeće i sve njegove okuse, aktualni meni neviđenim art pristupom pomiče granice i stavlja fokus na iskustvo.
Proljeće je doba novih početaka. Vodeći se time, NOEL je stvorio jednu novu gastronomsku večer, punu vješto spravljenih jela. Jaje u sorbulu, tartlet od graška s tartarom od bukovača, estragona i jabučnog octa, s kremom od crnog češnjaka i čipsom kelja, te blitva s ribom, punjena podušem i listovima ukiseljenim peteljkama blitve, i krumpirom kuhanim u ribljoj juhi s gustom redukcijom jusa od ribe tek su dio nove ponude koja se nastavlja s tortelinima od jastoga s rombom i kavijarom beur blanc umakom, a potom i posebnim art slijedom u kojem i gosti postaju umjetnici - terinom od mrkve s jusom od luka i uljem od vlasca, kockicama od heljde i kiselom cvjetačom. Uz jelovnik i dalje su aktualne tri pratnje pića – jedna vinska, druga koja je kombinacija koktela, sakea, vina, piva i čaja te treća s hladnim čajevima.
Upravo ovaj spoj umjetnosti i visoke kuhinje logičan je slijed nakon projekta Noel Art, koji je okupio jedanaest hrvatskih umjetnika različitih generacija, s kojima su u Noelu ostvarili iznimnu suradnju i koji su prošli gastronomsko-sinestezijsko iskustvo njihovog menija. Kombiniranjem koncepta visoke kuhinje i namirnica koje se koriste u pripremi hrane, zero waste pristupa te pomaknutih art momenata, cilj je probuditi sva osjetila i izazvati zaokruženi doživljaj užitka, kao i dokazati da se umjetnost ne promatra, već da se ona živi kroz sve sfere života. Ovog puta, kroz druženje na večeri.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....