Kuhanje i vrućine ne idu baš ruku pod ruku, pogotovo jer ne želimo organizam opteretiti teškom hranom, no ovaj jednostavan recept i lagana juha idealna je za tople, ljetne dane.
Još jedan toplinski val nam se opasno približava, tko više i broji koji je to put ovog ljeta. Zato nam je svima pomisao za dugo stajanje kraj štednjaka iznimno neugodna. Idealna hrana je lagana, puna vlakana i vitamina da nas osvježi i da nam snage, a po mogućnosti da njena priprema ne traje dugo. Ako vam je već dosta suhih jela i zaželjeli ste se nečega 'na žlicu', ali ipak ne želite miješati juhu nekoliko sati kraj štednjaka - ovaj recept za osvježavajuću juhu od tikvica će vas oduševiti.
Sezonsko povrće, puno je vode, potrebno mu je malo termičke obrade, a rezultat je pravi 'ljetni' osvježavajući specijalitet. Nakon što pojedete ovu juhu, lakše ćete se nositi s vrućinama, a lagani obrok možete upotpuniti malo bogatijom salatom.
Sastojci
- 3 tikvice srednje veličine
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 500 ml povrtnog temeljca
- sol i papar
- maslinovo ulje
- Peršin
- parmezan
Priprema
Na malo maslinovog ulja pirjajte luk, kada omekša dodajte mu češnjak i narezane tikvice. Podlijte sve temeljcem, začinite i kuhajte oko 15 minuta. Kada uklonite s vatre juhu usitnite štapnim mikserom (ili prelijte u blender) dok ne dobijete glatku kremu. Po želji kod posluživanja možete posuti s nasjeckanim peršinom i malo ribanog parmezana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....