Ambijent restorana Vila Rova

 SANJIN ILIC
U četiri slijeda

Jedinstveno gastronomsko putovanje: Restoran Vila Rova i chef Marin Pleše pripremaju večeru inspiriranu kraljicom Mediterana

Još stignete na večeru od četiri slijeda pod nazivom "Krk na tanjuru" koja će se održati 31. listopada u sklopu manifestacije Olive Touch u Malinskoj.

Još stignete na večeru od četiri slijeda pod nazivom "Krk na tanjuru" koja će se održati 31. listopada u sklopu manifestacije Olive Touch u Malinskoj.

Tko se ovih dana nađe na otoku Krku gdje je kao i na ostatku jadranske obale u jeku berba maslina, može se osladiti jelima inspiriranim tom kraljicom Mediterana. U organizaciji Turističke zajednice Malinska to zeleno tekuće zlato slavi se cijeli mjesec pod nazivom Olive Touch, a restoran hotela Vila Rova poziva sve gurmane na večeru inspiriranu maslinama u četiri slijeda u četvrtak 31. listopada. Krk na tanjuru - koncept je večere u kojoj glavni chef restorana Marin Pleše gostima nudi jedinstveno tematsko gastronomsko putovanje otokom Krkom, sastavljeno od lokalnih namirnica.

On je ove godine proglašen je Mladim talentom 2024. od po izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau Hrvatska, a za večeru je pripremio je mnoga iznenađenja s okusom masline.

image

Meni inspiriran mladim maslinovim uljem

SANJIN ILIC
image

Služiti će se i mlado maslinovo ulje

TZ Malinska Luka Tabako

‘‘Posebno smo osmislili za ovu večeru panna cottu od maslina, ragu s janjetinom obogatili smo palentom s maslinama, a jela su začinjena mladim aromatičnim maslinovim uljem koje je iz preše izašlo u zadnja dva tjedna. Bitna filozofija našeg restorana je da sve namirnice budu lokalne, no nekad nam to ne uspijeva pa nam tako i palenta stiže iz lokalnog mlina s Grobnika. Beremo i gljive kojima Krk obiluje pa će se na meniju naći trubače i vrganji koje smo osušili‘‘, kazao nam je Marin Pleše koji je posljednjih godinu i pol dana, koliko kuha u Vili Rova, visoko podigao ljestvicu Krka na gastronomskoj karti.

image

Krem juha od maslina

TZ Malinska Luka Tabako
image

Marin Pleše

Večera će započeti s kremastom juhom od maslina, obogaćenom espumom od kefira kojeg vrijedni kuhari Vile Rova proizvode sami. Toplo predjelo rezultat je višesatnog sušenja domaće janjetine u začinskoj soli, kao i višesatnog sporog pečenja kako bi se dobio gotovo slatki janjeći ragu, serviran uz palentu.

Romb poširan u maslinovom ulju i podimljen na roštilju kao glavno jelo, oduševit će svojom mekoćom i sočnošću. Romb se prelijeva s bogatim Hollandaise umakom te prahom vrganja. Za kraj, stiže slatko iznenađenje - panna cotta od masline i bijele čokolade s kandiranim taggiasca maslinama.

Linker
30. listopad 2024 22:03