Naša suradnica Slavica Šagolj s nama je podijelila recept za karamelizirane jabuke koje će biti i odličan detalj na blagovaonskom stolu.
Ako vam se ne radi pita od jabuka ili preokrenuti kolač s tim voćem, imamo novi prijedlog koji - osim što je prava slastica - će biti i odličan jesenski detalj u blagovaonici.
Karamelizirane jabuke
Sastojci:
- 8 manjih jabuka iste veličine (sorta gala)
- 300 ml rižinog ili kukuruznog sirupa
- pola žličice jestive crvene boje
- 400 g šećera
- 180 ml vode
Priprema:
Jabuke dobro oprati ispod mlaza hladne vode, ukloniti peteljku i umetnuti drveni štapić. U manju, a duboku posudu za kuhanje uliti vodu te dodati šećer, sirup dobro pomiješati i staviti na laganu vatru. Kada tekućina prokuha, dodati jestivu boju i kuhati oko pet minuta. Posudu maknuti s vatre i pustiti nekoliko minuta da smjesa odstoji.
Jednu po jednu jabuku uroniti u karameliziranu tekućinu i njome obložiti cijelu površinu jabuke. Jabuke stavljati na rešetku da se ohlade. Servirati uz koji listić mente.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....