Krafne splitske slastičarnice Zrno ljubavi napravljene su od brioche tijesta koje se ne peče, a nadjeve ne kupuju gotove već ih pripremaju samo od provjerenih sastojaka.
Razdoblje je u kojem glavnu riječ na gastro polju vode krafne. Obožavana slastica od dizanog tijesta pržena u dubokom ulju sa slatkim srcem neizostavna je u fašničko vrijeme, a pekarnice i slastičarnice ove godine imaju bogatiju ponudu nego ikad. Treba, naravno, uživati u ovoj deliciji, ali što ako vam kažemo da postoje i zdravije vrste krafna? One koje nisu pržene u dubokom ulju? Riječ je o onima koje su pripremljene od brioche tijesta koje se ne prži, već peče, a svejedno daje zamaman okus.
Baš takve ima splitska pekarnica Zrno ljubavi koja je za naredni tjedan, od 25. veljače do 4. ožujka, pripremila i niz novih nadjeva. U stalnoj ponudi su brioche krafna s punjenjem od marmelade od borovnice te čokolade, a sada možete isprobati i one s neuobičajenim kombinacijama - bijela čokolada i lješnjak, bijela čokolada i pistacija te tamna čokolada i konjak.
"Riječ je o zdravijoj verziji krafna jer se brioche tijesto ne prži u dubokom ulju, a i pri samoj izradi tijesta koristimo najkvalitetnije sastojke poput maslaca. I naša punjenja su drugačija - pripremamo ih sami, nije riječ o industrijski pripremljenim punjenjima", rekli su nam u Zrnu ljubavi.
Inače, brioche tijesto je mekano i pjenasto, a odlikuje se po većoj količini jaja i maslaca od dizanog tijesta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....