Novi Botanist oduševit će vas ovog ljeta velikom vrtnom terasom, maštovitim uređenjem i odličnim menijem.
Zagreb je dobio novu gastro oazu u čijem zelenilu želite uživati ovog ljeta. Otvoreno je jedinstveno novo mjesto koje nas u ovim vrućim ljetnim mjesecima u prekrasnom zelenom okruženju više od stotinu različitih biljaka vodi u svijet vrhunskih gastro delicija. Restoran Botanist svojim je nastupom otvorila violončelistica Ana Rucner, a među prvima u njegovim su čarima uživali i glazbenici Alka Vuica i Goran Bare, slikar i kipar Dimitrije Popović, odvjetnica Vesna Škare Ožbolt, spisateljica Josipa Pavičić, novinar Domagoj Jakopović Ribafish, TV reporterka Ivana Ivanda Rožić, novinarka Ivana Vilović, liječnik Damir Eljuga, instruktorica pilatesa za lice Jelena Orešković, voditeljica Marijana Perinić, TV urednik Jura Gašparac i brojni drugi.
Prisutne je posebno oduševilo uređenje više od 1500 m2 velikog prostora na Remetinečkoj cesti 101 u blizini zagrebačkog rotora. Vrt je specifičan upravo po broju različitih biljnih vrsta, njih stotinjak među kojima se nalazi i nekoliko stabala starijih od stotinu godina. Nema gosta koji s oduševljenjem nije zastao ispred atraktivnog reljefnog zida s popisom biljaka na latinskom, grčkom, te nazivima biljaka uvriježenim na ovim prostorima, raznim mapama s dijelovima biljaka i alatima za uređenje vrta. Pažnju su plijenile i predimenzionirane skulpture gljiva, klavir i bicikl iz kojih raste cvijeće, klupice i kandelabri za zaljubljene, te freska s likom Sv. Fiacra koji slovi kao zaštitnik vrtlara.
Uređenje Botanista potpisuje zagrebački arhitekt Nedjeljko Mikac Cak, poznat po maštovitim unutrašnjim uređenjima brojnih klubova i restorana. Ovaj diplomirani kipar i profesor likovne umjetnosti, prije nego što je zasjao na arhitektonsko-ugostiteljskoj sceni, iza sebe je ostavio cijeli niz multimedijalnih projekata, instalacija i skulptura od kojih su najpoznatije one za Motovun i Zagreb Film Festival.
Kuhinja ovog čarobnog mjesta koju potpisuje cijenjeni chef Robert Slogar je tradicionalna, kontinentalno-mediteranska s naglaskom na moderan način prezentacije, a sve u svrhu zadržavanja okusa i tekstura kakve pamtimo iz djetinjstva. Uzvanici su tako već na samom otvorenju uživali u namirnicama s pažnjom odabranima od tradicijskih hrvatskih proizvođača, a osvježili su se vrhunskim vinima Vrbanek.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....