PRIVATNA ARHIVA
Ljetni đir

Anita Dujić Broadfoot otkriva gdje provodi godišnji odmor, kako izgleda njezina rutina s dvoje djece i bez čega ne može zamisliti ljeto

Bivša manekenka i dizajnerica nakita već godinama sa svojom obitelji sunčane ljetne dane provodi na istoj destinaciji - otoku Čiovu.

Bivša manekenka i dizajnerica nakita već godinama sa svojom obitelji sunčane ljetne dane provodi na istoj destinaciji - otoku Čiovu.

Kada nastupe visoke temperature svi jedva čekamo otići u morske krajeve gdje je ljeto ipak podnošljivije. Upravo je to napravila i bivša manekenka, a danas dizajnerica nakita Anita Dujić Broadfoot koja sa svojom obitelji već godinama ljetne mjesece provodi na Čiovu, gdje ima obiteljsku kuću. Iako je i ovog ljeta na odmoru primorana raditi jer ima vlastiti brend nakita Juno, ipak se uspije opustiti.

"Moj savršen godišnji bi bio uz more i finu hranu, sa suprugom, bez mobitela i uz dobru knjigu, no realnost je nešto drugačija. Kako je imam privatnu tvrtku, to znači da zapravo nikad nemam odmora i opuštanja. Nažalost, svoj posao nosim svugdje i najčešće radim navečer kada cure zaspu, čak i na godišnjem, jer ljeti imam najviše posla", otkrila nam je bivša manekenka koja trenutačno ljetuje sa svojim djevojčicama - petogodišnjom Lily i jednogodišnjom Ellom Skye, dok je njezin suprug Duncan u inozemstvu.

image

Ljeti trenutno provodi na Čiovu zajedno sa svoje dvije djevojčice - petogodišnjom Lily i jednogodišnjom Ellom Skye

PRIVATNA ARHIVA
image
PRIVATNA ARHIVA

"Svi koji imaju djecu, znaju da odmora s njima nikad nema. Ella je trenutno u fazi kada je prohodala i na sve je strane pa većinu vremena provodim trčeći za njom. Kada je moj suprug Duncan s nama onda smo na smjene, a često mi i mama pomogne pa uspijem tu i tamo ukrasti vrijeme za sebe, ali to je zaista rijetko. Vjerujem da ću se moći odmoriti i malo opustiti kada cure narastu, trenutno je to nemoguće i s tim sam se pomirila", kaže nam dizajnerica koja je odrasla na Čiovu, upravo u kući u kojoj ljetuje svake godine.

image

Dizajnerica nakita kuću na moru u kojoj je odrasla uredila je u mediteranskom stilu

PRIVATNA ARHIVA
image
PRIVATNA ARHIVA

"Za ovu me kuću vežu brojne uspomene. Moji roditelji su tu, a brat je odselio u Split. Ljeti smo, pak, svi zajedno. Ja sam si uredila jedan stan samo za nas četvero, dosta je clean uređen, mediteranski, cozy. Svake godine smo na Čiovu, prvenstveno jer nam je važno provesti vrijeme s bakom i didom, a i s rođacima Lily i Elle, ali volimo i ostatak obale pa često odemo negdje drugdje na kraće izlete", otkriva Anita koja sa suprugom i djecom često bira i hotele.

"Odmore u hotelima volimo posebno zbog djece i bazena, koje one obožavaju. Tada se zaista možemo opustiti, ali volimo i Airbnb smještaje pa smo tako nedavno iznajmili cijelu prostranu vilu u Istri s Duncanovom sestrom koja je taman bila stigla iz Londona sa svojom obitelji", prepričava naša sugovornica pa dodaje kako s obitelj najviše vremena provodi na plaži, a kada se ne kupaju - istražuju mjesto u kojem se nalaze.

image

Katedrala sv. Lovre u Trogiru jedna je od najznamenitijih trogirskih spomenika i UNESCO-va zaštićena svjetska baština

PRIVATNA ARHIVA

"Ima tu svega - malo kupanja, malo istraživanja znamenitosti, zanimljivih malenih trgovina, kulturnog sadržaja, ali i dobrih restorana jer smo i Duncan i ja veliki gurmani", kaže Anita koja priznaje kako su se njezina ljetovanja itekako promijenila otkako je postala majka. Prioriteti su se presložili, a većina stvari zapravo se vrti oko djece i njihovih potreba.

"Koliko god ja volim uživati u životu, brinuti o sebi, što si tu i tamo i dalje priuštim, djeca su ipak na prvom mjestu. Trudimo se da nas one prate u nekoj mjeri, ali i dalje Ella ide spavati u točno određeno vrijeme, jede u isto vrijeme.... Rutina mi je jako važna kada su one u pitanju, iako Lily je sad već veća pa je s njom puno lakše. Znamo mi ponekad ukrasti i vrijeme za nas, pa cure ostavimo kod bake i dide na čuvanje, bilo da je to samo večera u gradu ili neko kratko putovanje. Smatram da je to jako važno za naš odnos", napominje Anita.

Osim toga, njihova ljetna rutina nije mnogo drugačija od one koju imaju u Zagrebu. "Jedina je razlika to što mrvicu manje radim na moru i što smo na plaži svaki dan. Kada smo na Čiovu, onda mama kuha i to mi je spas, ali znamo se i zaletjeti u Trogir ili Split na večeru. Ljeti je to uglavnom riba, puno povrća i voća. Moj tata često ulovi svježu ribu prve klase pa nam je ona najčešće na meniju, a ima i svoj vrt u kojem potpuno organski uzgaja povrće pa to je zapravo idealna kombinacija", ističe Anita.

image

Anita i njezina obitelj često sami pripremaju jela kada borave na moru, a na meniju su najčešće riba, povrće ili voće

PRIVATNA ARHIVA
image
PRIVATNA ARHIVA

Dizajnerica nakita otkrila nam je i da na plažu nikada ne odlazi bez SPF-a, ručnika, vode, rukavica za plivanje i kolutova za svoje cure te voća i grickalica, a usput nam je i otkrila što preporučuje posjetiti na Čiovu te Trogiru.

"Trogir je čaroban gradić pod zaštitom UNESCO-a prožet bogatom poviješću i predivnom arhitekturom. Posljednjih nekoliko godina gastronomska scena u Trogiru je oživjela pa bih svakako preporučila restorane Trs, Calebotta, Franka, Olive i Mare koji su moji omiljeni", govori nam Anita.

"Također obavezno treba posjetiti muzeje i katedralu sv. Lovre, a za plaže je nabolje skoknuti do Čiova i po meni izbjegavati špicu sezone, srpanj i kolovoz, jer su velike gužve", dodaje Anita. Sa svojom obitelji najviše voli pojesti sladoled ispred katedrale na zidiću, pa onda otići na rivu gdje, kako kaže, imaju odlične koktele.

image
PRIVATNA ARHIVA

"Mi uživamo i pijemo koktele, dok se cure igraju ispred - to je neki naš ritual. Ja obavezno odvedem cure svako ljeto u katedralu i muzeje da što bolje upoznaju grad u kojem je njihova mama odrasla, kao i bogatu povijest s kojom se Trogir može pohvaliti", zaključuje Anita Dujić Broadfoot.

Linker
05. rujan 2024 11:27