Fabijan Pavao Medvešek i sin

 INSTAGRAM
Slatke brige

Fabijan Pavao Medvešek o ljetovanju s djetetom: "Supruga i ja se često pitamo što smo radili prije"

Zagrebački glumac i njegova supruga Karla mladi su roditelji koji znaju da odmor s djetetom bez dobre organizacije nije moguć.

Zagrebački glumac i njegova supruga Karla mladi su roditelji koji znaju da odmor s djetetom bez dobre organizacije nije moguć.

Nakon što je prošle godine postao otac dječačića, zagrebački glumac Fabijan Pavao Medvešek (31) uživa u čarima roditeljstva i to ne krije. Ove godine on i njegova Karla ljetuju sa sinčićem i prepuni su dojmova. "Naš odmor s bebom je zaista prekrasan jer uživamo u njemu, a on svaki dan uči nešto novo i taj odmor je dobio neku sasvim novu dimenziju. Prekrasno nam je", kaže, no priznaje da odmor danas izgleda drugačije nego prije djeteta.

"Često se supruga i ja pitamo što smo radili prije djeteta na odmoru (smijeh). Kao prvo, sigurno smo se kasnije budili i imam osjećaj da je dan nekako sporije išao. Išli smo i na kavu i svugdje, a danas se dižemo sigurno pet, šest sati ranije, a dan prođe doslovno u trenu i konstantno imamo neke zadatke. No, koliko god to bilo na neki način umarajuće, dobro se osjećaš na kraju dana", naglašava.

image
Privatna arhiva

Fabijanu i njegovoj supruzi Karli jasno je da je dobra organizacija pola posla, a osobito kada je riječ o putovanju ili godišnjem odmoru. "Moja supruga već je jako dobro uigrana i sve drži pod kontrolom - svatko zna koji je njegov zadatak, tako da i kada nastane kaos, sada ga već dobro poznajemo. Osim toga, imamo sreću i da nam je plaža dosta blizu pa ako se nešto i zaboravi, lako se vratiš po to", kaže.

Činjenicu da se oslanja na sposobnost i organizacijske vještine svoje supruge ne krije, štoviše, vrlo je ponosan na Karlu i nastoji je pratiti. "Kod nas službena podjela zadataka ne postoji - moja supruga ima osam ruku i ja se nekako trudim pratiti ju u stopu i pomoći joj koliko god mogu u svemu što ona radi, kao i ona meni, jer malo dijete zahtijeva puno, pogotovo na moru gdje je je kamenje, stijene, more, jarko sunce... Imam sreću da imam ovakvu suprugu", iskren je.

image

Fabijan Pavao i Karla Medvešek

INSTAGRAM

Ponekad mu, priznaje, nedostaje vrijeme bez obaveza koje podrazumijevaju konstantnu posvećenost drugome, no ono što kroz to dobiva, daleko ga više ispunjava. "Zapravo je sve ovo vrijeme naše. Da, sigurno je bilo drukčije prije bebe, ali iako imamo manje vremena za sebe, ja ovo sada ne bih mijenjao nizašto", naglašava i dodaje: "Ovo je definitivno aktivni odmor i drukčije je nego prije, ali to je jedna sasvim druga vrsta odmora jer se zapravo hraniš time što gledaš svoje dijete kako proučava, uči i raste i ne znam uopće s čim bih to usporedio - jedno od najljepših ljeta definitivno".

image
INSTAGRAM
image
INSTAGRAM

Ipak, uspije pronaći i način da ukrade malo vremena za sebe. "Kada mali zaspe preko dana, svakako iskoristim to vrijeme - ili se okupam ili napravim nešto što nisam stigao prije jer uvijek imaš neke zadatke oko kuće, a zapravo to vrijeme jako brzo prođe. Navečer, kada on zaspi dođe na red Klarino i moje vrijeme, ali tada se zapravo i sam borim sa snom jer sam nakon cijelog dana premoren i jedva čekam krevet", kaže.

image
INSTAGRAM

Ljetovanje s malim djetetom zahtijeva organizaciju i bez toga je nemoguće funkcionirati, što zna svaki roditelj, smatra Medvešek. "Imamo od jutra do mraka točno razrađeno kako što dolazi uigranim redoslijedom, ali meni je najdraže doba dana nakon poslijepodnevnog kupanja. Tada je na redu šetnja koja mi je najdraža jer se tada sve smiri, ohladi, nije više toliko vruće i tada mi je jako lijepo jer se družimo dok vjetar pirka... To je moj najdraži dio ljetnog dana", zaključuje.

Linker
05. rujan 2024 11:23