INSTAGRAM
Roditeljski odmor

Lana Gojak Bajt: "Kada se spremate za plažu s djetetom, stvari nisu tako jednostavne"

Glumica i voditeljica podcasta "Mame kod Lane" na godišnjem odmoru rijetko pronalazi vrijeme za sebe, no priznaje, najviše uživa u jutarnjim ritualima s kćerkicom na plaži.

Glumica i voditeljica podcasta "Mame kod Lane" na godišnjem odmoru rijetko pronalazi vrijeme za sebe, no priznaje, najviše uživa u jutarnjim ritualima s kćerkicom na plaži.

Zagrebačka glumica Lana Gojak Bajt (40) u svom podcastu "Mame kod Lane" često razgovara o izazovima i radostima majčinstva, odgoju djece, balansiranju između privatnog i poslovnog života, kao i o različitim aspektima svakodnevnog života majki. Mnoge poznate dame podijelile su s njom svoja iskustva, a sada ona iskustvo svojeg odmora s malenom kćeri Vini dijeli s Glorijom.

"Pomalo je kaotično i ubrzano, moram priznati, usprkos poprilično određenom ritmu. Rani odlazak na plažu, odlazak do parkića, Pinino spavanje... S obzirom na vrućine i visoke temperature velik dio dana provodimo u zatvorenom, a kada vrućine barem malo splasnu, ponovimo odlazak na plažu ili odemo na neki izlet, u šetnjicu uz more ili jednostavno boravimo u vrtu ili na terasi", kaže Lana.

image
INSTAGRAM

Svaka torba za plažu najčešće sadrži ručnik, kremu za sunčanje, bocu vode i neku dobru knjigu. No, kada se spremate za plažu s djetetom, stvari nisu tako jednostavne. "Ručnici, voda, voće, kantice, kreme, kupaći kostimi, rukavice za plivanje… skupi se toga. Naravno, ako nešto zaboravim ili namjerno ne ponesem jer nam to nekoliko dana nije zatrebalo, vjerojatno će nam baš taj dan to biti neophodno", govori uz smijeh.

image

Lana Gojak Bajt sa suprugom Sinišom i kćeri Pinom

INSTAGRAM
image
INSTAGRAM

Uz obiteljske obaveze, ali i one poslovne, vremena za uživanje u samoći Lani ne preostaje mnogo. "Nemam vremena za sebe. Ili barem ne onoliko koliko bih htjela. Dok Pina spava, ili kuham ili odgovaram na mailove, montiram materijale vezane uz podcast… Ako imam sreće, u toj "rupi" pročitam nekoliko stranica knjige ili odem trčati kada moji preuzmu dijete. Iako sam na godišnjem, ne mogu si priuštiti da ga provedem potpuno neradno. Osmi mjesec planiram pokušati izboriti malo više vremena za sebe", iskrena je i dodaje - "Ja sam se, najiskrenije, do sada odmorila u onih par dana na gostovanju s predstavom Kerekesh teatra ‘Babinjak’. Gostovali smo na Braču i Krku i bilo je kratko, ali slatko. Stigla sam piti kavu u miru, čitati knjigu, razgovarati bez prekidanja, odigrati predstave i opustiti se uz čašu vina nakon toga. Naspavala se nisam, al to više ni ne očekujem", kaže.

image
INSTAGRAM

Omiljeni dio dana na ljetovanju za Lanu je jutro, kada uživa u posebnim trenucima sa svojom djevojčicom. "Oduvijek sam voljela doći rano na plažu i nakon dugog plivanja doručkovati. To mi je i dalje omiljeni dio dana. Pina voli more tako se puno brčkamo. Jako voli i dječje knjige i slikovnice pa uživam u trenucima kada sjedimo jedna do druge i svaka čita svoju knjigu", zaključuje.

Linker
05. rujan 2024 11:21