TOMISLAV PANCIROV
Glazbenik i voditelj

On je odvažan, talentiran i hrabriji od većine: "Sretan sam što kroz odjeću imam priliku pokazati svoj karakter"

Osim urbanim zvukom, hrvatski glazbenik Tomislav Marić, scenskog imena ToMa, pažnju plijeni i atraktivnim stilom odijevanja pa nam je otkrio kako doživljava modu, smatra li se šminkerom, što mu je najdraži odjevni predmet i tko je najzaslužniji za njegove stylinge

Osim urbanim zvukom, hrvatski glazbenik Tomislav Marić, scenskog imena ToMa, pažnju plijeni i atraktivnim stilom odijevanja pa nam je otkrio kako doživljava modu, smatra li se šminkerom, što mu je najdraži odjevni predmet i tko je najzaslužniji za njegove stylinge

On je odvažan, talentiran i, kako sam kaže, hrabriji od većine. Tomislav Marić ToMa na scenu je donio pravo osvježenje, a osim što nas oduševljava urbanim zvukom, ovaj 27-godišnji glazbenik i radijski voditelj rođen u Livnu, pred kojim je 7. studenog veliki koncert u Petom Kupeu, na prvu osvaja i besprijekornim stilom. Njegov modni izričaj odražava smjelost, kreativnost i ljubav prema detaljima, koji su itekako primjetni kako na pozornici, tako i u svakodnevnom životu. Spoj retro motiva 80-ih i 90-ih s modernim elementima čini njegov stil jedinstvenim, a iako se često oslanja na stručne savjete stilistice Emine Kušan, ToMa je i sam vješt u kombiniranju modnih komada koji savršeno ocrtavaju njegovu osobnost. Bilo da je riječ o upečatljivim odijelima u boji, bombericama, kožnim jaknama ili omiljenim naočalama, uvijek uspijeva balansirati između klasičnog i modernog. U svijetu u kojem glazba i moda idu ruku pod ruku, ToMa je pronašao način da kroz svoj stil izrazi umjetničku stranu, a svaki njegov outfit priča svoju priču.

Što je za vas moda? Smatrate li se modno osviještenim muškarcem?

- Teško je na to pitanje odgovoriti sa samo nekoliko riječi. Moda je za mene način izražavanja, predstavlja karakter, osobnost i emocije. Smatram se modno osviještenim i smatram da mi je to dodatna prednost, s obzirom na to da se bavim poslom koji sam po sebi zahtijeva da se pridaje pozornost izgledu. Čak i u ležernim varijantama, kad sam daleko od pozornice i posla, rijetko tek tako nešto nabacim na sebe. Većinom promišljam o kombinacijama koje ću nositi i to me veseli.

image

Snimljeno u: art‘otelu Zagreb

Frizura i make-up: Josipa Drpić za JL Style

TOMISLAV PANCIROV

Kako biste opisali svoj stil?

- Ne bih rekao da imam neki konkretan stil. Volim vintage estetiku i trendove 80-ih i 90-ih. Nekad mi baš bude žao što nisam bio tinejdžer u tom vremenu...

Da imamo prilike zaviriti u vaš ormar, što bi nas tamo dočekalo?

- Najviše odijela raznih boja i uzoraka, mnogo košulja, razne traperice...

Čini se da volite eksperimentirati s raznim modnim stilovima. Birate li sami svoje outfite ili taj dio prepuštate ipak iskusnim stilistima?

- Čak ne bih rekao da volim eksperimentirati, više bih rekao da sam malo hrabriji od većine... Nemam problem s time da na pozornicu dođem u kožnim hlačama ili pak poluprozirnoj košulji... Scena, barem po mom mišljenju, ne trpi obične outfite, a sretan sam i što kroz odjeću koju nosim imam priliku pokazati još više svoj karakter. Iza mojih kombinacija u kojima ste me imali priliku vidjeti na pozornici stoji stilistica Emina Kušan s kojom odlično surađujem.

image
TOMISLAV PANCIROV

Savjetuje li vas supruga Marina kada je riječ o odijevanju? Posuđuje li ona odjeću iz Vašeg ormara?

- Nekad mi ruke potegnu za neke jako nelogične i čudne kombinacije. Tada me prostrijeli pogledom koji govori više od riječi. Marina voli zaviriti u moj ormar, a najčešće posuđuje majice i dukserice. Sve ostalo joj je - preprepreveliko.

Gdje najradije šopingirate?

- Online. Odviknuo sam se od hodanja po trgovinama i stajanja u redu... Nekad se i to dogodi, kad nešto moram kupiti u zadnji tren, ali većinom su to online platforme preko kojih kupujem odjeću.

Bez kojeg odjevnog predmeta ne možete zamisliti jesen?

- Jesen i proljeće su mi najdraža godišnja doba jer jako volim nositi one tzv. prijelazne jakne. Ormar je pun bomberica, kožnih i traper jakni.

image
TOMISLAV PANCIROV

Koja je vaša najveća modna slabost?

- Uh, ima ih podosta, ali mogao bih reći satovi i sunčane naočale. Toga nikad dosta. Nakon toga tenisice Nike.

Što nikada ne biste odjenuli?

- Iskreno, smatram da ne postoji odjevni predmet koji se u određenom trenutku i na pravome mjestu ne bi mogao odjenuti. Međutim, veliki sam protivnik crnih odijela. Imam ga, nosio sam ga, ali više volim odijela u boji jer mogu biti i klasična i formalna, a istovremeno i malo otkačenija.

image
TOMISLAV PANCIROV

Koji je najskuplji, a koji najjeftiniji komad odjeće koji posjedujete?

- Uh, ne bih o konkretnim iznosima, ali najviše sam spreman izdvojiti za sunčane naočale, odijela i cipele, a najmanji dio novca uvijek ode na nakit.

Što volite od nakita? Koji je vaš najdraži modni dodatak?

- Jako volim prstenje i lančiće. Imam ih dosta, ali ne nosim ih često, samo u posebnim prilikama. Ako trebam nečime malo podići outfit, uvijek posegnem za prstenjem, lančićima ili kombinacijom.

Odlazite li u second hand trgovine? Ako da, koji je vaš najbolji "ulov"?

- Nisam još nikad bio, ali kad vidim što drugi uspiju naći i koliko izbora ima, mislim da je vrijeme da odvojim dio svog dana na jedan takav shopping.

image
TOMISLAV PANCIROV

Imate li uzore kada govorimo o odijevanju? U čiji biste ormar rado zavirili i posudili nešto?

- Rado bih posudio štogod od talijanskog blogera Mariana Di Vaia i britanskog glazbenika Harryja Stylesa... Mariano je oldschool klasika, finjak što bi se reklo kod nas, a Harry je hrabar i pomalo lud... Dobar spoj.

U posljednje vrijeme sve se više govori o njezi kože kod muškaraca. Kako izgleda vaša beauty rutina?

- Redovito koristim preparate Kiehl‘s, a riječ je o gelu za čišćenje lica Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash, noćnom ulju za lice Midnight Recovery Concentrate i kremi Ultra Facial. Mislim da je kod nas i dalje tabu kada govorimo o muškoj njezi. Realno, ništa sramotno nema u tome da se koristi krema za lice ili bilo koji drugi preparat kako bismo održali kožu zdravom i čistom. Kao što se koristi šampon za kosu i to je svima sasvim normalno, tako bismo trebali gledati i na ostale preparate za beauty rutinu.

Na koje se sve načine brinete o zdravlju? Trenirate li? Pazite li na prehranu?

- Iskreno, trening nije najčešća stavka mog kalendara jer radim dva posla i imam previše obveza. Međutim, kad dođe neki mirniji period po pitanju posla, uskočim u teretanu. Nedostatak se nadoknadi kroz zdravu prehranu, koliko toliko kretanje kroz dan... Možda i bitnija stavka - mentalno zdravlje, o tome bi se trebalo češće i glasnije govoriti. Meni tu najviše pomaže osama - prije spavanja redovno imam sat ili dva samo za sebe, da isfiltriram sve što imam u glavi i odlučim što su sljedeći koraci. To mi se pokazalo uistinu najučinkovitijim.

Koji je vaš najveći porok?

- Povodljiv sam i nemam granicu... Slatkiši u sitne noćne sate.

Pred vama je najveći solistički koncert. Što se još privatno, a što poslovno nalazi na popisu vaših neostvarenih želja?

- Iznimno se radujem 7. studenom kad stižem s bendom u Peti Kupe. Spremamo fantastičnu zabavu i dobar provod za sve koji dođu. Na pozornici će mi se pridružiti Nika Turković i Franka Batelić. Karte idu, pola Kupea je već prodano. O neostvarenim željama ne bih govorio javno - ako kažem na glas, možda se ne ostvari (smijeh)... Želja je puno i na privatnom i na poslovnom planu. Obećajem da ćemo o njima pričati kad se dogode.

image
TOMISLAV PANCIROV
Linker
13. listopad 2024 15:03